Rydberg, den skånske boxaren

Som jag nämnde tidigare fick jag tillstånd av Petter att ladda upp Animals on the Hill på YouTube.
När jag var uppe i Stockholm och jobbade på BLA i två månader bad Petter mig kopiera en DVD en dag. Det var en bränd DVD med alla (tror jag) avsnitt av Rydberg, den skånske boxaren.

Rydberg, den skånske boxaren sändes som ett inslag i ungdomsprogrammet Vera för många år sedan, och verkar inte gå att få tag på någonstans. Det finns några klipp på YouTube, men de är få, osorterade, och i riktigt risig kvalité. Man får nästan ont i huvudet av de konstiga elektroniska störningarna i ljudet.

Jag brände iallafall en kopia, och frågade snällt om jag kunde få bränna en kopia till mig själv. Petter funderade en stund och sa att det fick jag, om jag lovade att inte ladda upp något på YouTube. Jobbigt. Men jag lovade och tackade.

Efter visningen av det nya progammet (i onsdags) kikade vi lite på Animals on the Hill, och sen kopplade jag in min dator till projektorn och visade lte foton. Sen tyckte Petter att vi kunde se lite YouTube-klipp, så vi kopplade in ljudet från datorn till de stora högtalarna, och så såg vi på lite olika klipp med Allram, Janne & Mertzi och Rydberg. Petter tyckte det var lite häftigt att se sina gamla produktioner på YouTube. Men det var synd, tyckte alla, att det var så dålig ljud- och bildkvalité på Janne & Mertzi- och Rydbergklippen.
Så han ångrade sig.

Okej då. Du får lägga upp Rydberg, sa han till mig. Yes!
Nu har jag, i skrivande stund, laddat upp de fem första avsnitten. Och i riktigt bra kvalité.
Men det har varit krångligt. Det är nått knas med ljudet på DVD:n, så jag kan bara lägga in bilden på datorn. Sen får jag dra sladdar från DVD-spelaren under TV.n och spela in ljudet separat. Och sedan klippa och synka. Men det funkar. Jag har tålamod. Ibland.

Anyway...
Här är en playlist som jag uppdaterar så fort jag laddat upp ett nytt klipp.
Rydberg, den skånske boxaren:


Over and out!

Kommentarer:
Daniel skrev:

Vilken boxare!!

2009-05-26 @ 13:49:09
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Rickard skrev:

Tjena!Läste nånstans i din blogg att ni hade sjungit rövarsången på ett bröllop. Skulle du kunna maila stämmorna till mig? Hade varit jättesnällt i så fall!Ha det!

2009-05-28 @ 12:34:39

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits