Två veckor på rim

Den artonde juni köpte Josie och jag thaimat. Jag uppdaterade min Facebookstatus med följande text:
Albin köper mumsig mat,
Lagad av en asiat.

Sedan kom jag på att jag bara ska rimma i mina Facebookstatusar ett tag framöver. Och så kom jag på att det var måndag, alltså harde jag börjat veckan med ett rim. Målet var då en hel vecka på rim.

Faktum är att jag, redan 2008, rimmade ett tag på Facebook. Fredag 21 mars 2008 skrev jag:
Albin har allvarliga funderingar
på att alltid rimma i sina statusuppdateringar.

Jag vet inte hur många uppdateringar på rim det blev den gången, men efter rimmet om thaimaten för två veckor sedan lyckades jag faktiskt väldigt bra.

Dagen efter thaimatsrimmet jobbade jag på biografen Bergakungen. Oftast jobbar jag kvällstid, men denna dag jobbade jag för ovanligetens skull mitt på dagen och skrev då:
Albin jobbar mitt på da'n.
Säljer popcorn till små barn.

Dagen efter det var jag tillbaka på Bokia igen:
Albin jobbar som en tok.
Köpa popcorn eller bok?
Vilket av dem du än väljer,
Är det sådant Albin säljer.
Albin jobbar som en tok.
Köpa popcorn eller bok?
Vilket av dem du än väljer,
Är det sådant Albin säljer.
Och det blev många böcker att slå in:
Albin slår in paket så fingrarna tjuter.
Elva pocketböcker på sju minuter!

Och dagen efter det var det Bergakungen igen:
Albin är på väg till Bergakungens bio,
Och jobbar där till kvart över tio.

Jag har fått många "likes" och glada kommentarer på mina rim, men allra mest livat blev det när jag skrev ett långt rim om något som gjorde mig upprörd. Det började med att jag hade sett något som gjorde mig förbannad. Jag fick ut lite aggressioner genom att skriva följande:

En kvinna med barnvagn i ena handen och en cigg i den andra,
Såg jag idag längs med Skånegatan vandra.
Jag fick lust att skrika "Din jävla egoist!
Mentalt svag, det är du visst!"
Och efter de hårda men sanna orden,
Skulle jag sparkat henne rakt i livmodern.

Inte helt oväntat orsakade detta vissa reaktioner. 26 kommentarer blev det totalt. Till en början verkade det som att alla var arga, men egentligen var det bara tre personer som visade att de var upprörda, och elva-tolv stycken som tyckte det var roligt.
Någon skrev "Lite väl magstarkt...?". Sedan skrev en kille, som jag inte hört av på flera år, ett långt inlägg om att man inte ska döma och lägga sig i vad andra gör. Sen lite blandade kommentarer och sedan skrev den där killen ännu ett långt inlägg som verkade väldigt flummigt. Jag kände inte igen honom alls och funderade på om han hade rökt på, och han började avsluta alla inlägg med "Namaste" och han började skriva längre och längre inlägg om missbruk och oacceptans och bakomliggande orsaker till folks beteende. Ja, det var många som undrade vad han höll på med egentligen.
Sedan fick jag ett litet inlägg från en trevlig bekant som jag tyvärr bara har pratat med några få gånger, men hon är alltid så glad när hon träffar mig. Hon skrev "Mäh Albin. Det finns väl absolut en massa egoistiska saker som föräldrar och vuxna kan göra, men att skriva att vilja sparka någon i livmodern är faktiskt jävligt stötande..". Hon verkade tolka det väldigt bokstavligt och till saken kanske hör att hon är gravid.

Sedan började en annan kompis diskutera med flumkillen. Själv var jag på jobbet och tittade till diskussionerna under mina raster.
Flumkompisen lade in en jättelång sångtext mitt i diskussionen. Då verkade det som att folk tröttnade på att ens svara på vad han skrev. Jag fick, som sagt, många likes, men av de som gillade min statusuppdatering var det inte många som kommenterade på Facebook, men jag har sprungit på en massa nya och gamla vänner på jobbet och på stan och har fått många glada kommentarer om mina rim, och alla jag har träffat har sagt att det här rimmet var riktigt roligt.
Och faktiskt... Även om det blev många kommentarer, så är det faktiskt bara ett fåtal personer som deltog i den, och de allra flesta tyckte att mitt rim var bra.
En annan kul detalj är att de som skrev att de var upprörda är folk som inte brukar skriva till mig. Två av dem har aldrig någonsin skrivit till mig på Facebook under de åren vi varit vänner.
Jag avslutade diskussionen med "Hej alla glada! Tänkte bara förtydliga att jag NATURLIGTVIS inte skulle sparka någon någonstans. Jag tycker bara att det är jävligt äckligt när småbarnsföräldrar och gravida röker. Jag tycker att man ska vara snäll mot alla. Både vänner, familj och okända människor. Nu blev det väldigt mycket (och långa) kommentarer som hamnar lite off topic, men jag ska hålla mig till ämnet. Jag är medveten om att jag drog till med grova ord, men jag utgår från att folk har så pass mycket vett att de förstår vad jag menar. Folk blir så lätt uppprörda. Kram på er alla! Även ni som idag har skrivit till mig för första gången på flera år."
Sedan kom några korta, och glada kommentarer, och freden var återställd.

Dagen därpå var min status:
Jag blev visst upprörd i går kväll
Jag som annars är så snäll.
Kompis Robin kommenterade: "När barn behandlas dåligt får man vara upprörd!"

Under midsommar var vi i Josies sommarstuga i Kragenäs. Josie åkte hem en dag tidigare än mig, för hon var tvungen att jobba:
Själv är jag kvar i Kragenäs, men inte Josefin.
Då leker jag med Anna, det är hennes kusin.
Vi har pyjamasparty och målar våra tår,
Vi flätar och trär pärlor i varandras hår.

Jag åkte hem tillsammans med min svåger, hans tjej och deras hund. På vägen hade det varit en bilolycka som orsakade totalstopp i trafiken:
E6 är avstängd. Vi har stått här nu en stund.
Eric, Sara, jag, samt en liten hund.

Nästa dag hände det en rolig grej på jobbet. Det ville jag ju skriva på Facebook, och jag lyckades faktiskt skriva hela händelseförloppet på rim. Jag är riktigt stolt:
Jag jobbar kvar på Bokia ett tag till som ni nog vet.
Jag frågade en kund om boken skulle va' paket.
"Jag vill läsa i den själv först, är det moraliskt riktigt?"
Jag sa: "Du får ha handskar, och bläddra så försiktig.
Och kanske hårnät också". Ja, hjälp vad jag är sprallig.
"Det behöver jag nog inte" sa mannen, som var skallig.
Jo, detta hände på riktigt, även om varken jag eller kunden talade i rim. Jag insåg att det var måndag också. Alltså hade jag klarat en hel vecka på rim, och dessutom påbörjat en ny vecka med rimmande. Det var bara att köra på.
Jag har laddat upp en hel del bilder och filmklipp på Wikimedia Commons, och jag fick meddelande om att ett av mina klipp hade blivit utvald till "Dagens mediafil" den 26 juni. Då syns den på Wikimedia Commons i hela världen, på över 40 språk. Då rimmade jag, lite hastigt:
Såg "Dagens mediafil" på Commons idag.
Vem har filmat detta? Jo, det är jag!
Bättre hinner jag inte rimma.
Börjar jobba om en halv timma.

Dagen därpå:
Inatt drömde jag om en kär gammal vän.
Jag drömde jag fick spela Lilltjejen igen.

Det sista rimmet skrev jag i samband med en incheckning på restaurangen Jensens Bøfhus:
Ute regnar det, men här inne sitter vi.
Högtalarna spelar "Why does it allways rain on me"

Sedan dess har det inte blivit några rim. Inga statusuppdateringar alls heller, faktiskt. Men jag tror att det får räcka nu. För den här gången.


Statusuppdateringen från 2008.

Over and out!

Kommentarer:
Josie skrev:

Vad fint, älskling! :)

2012-07-03 @ 14:29:25
URL: http://fernsehapparat.blogg.se/

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits