AVbA2010 - Del 1 (uppdaterad)

Jag har äntligen klippt klart första delen av årets videoblogg!
Det är en början som både visar vad som hände den första dagen, men också en liten hint om vad som komma skall.

Det känns också härligt att det blev HD. Den går att se i 1080p, alltså full HD. Det går att välja nere i menyn.

Mina damer och herrar... Albins videoblogg från Arvikafestivalen 2010, del 1, förkortat AVbA2010.

***UPPDATERING!***

Videoklippet blockerades av upphovsrättsliga skäl. Därför har jag laddat upp en ny version som heter "1,1".

Alltså, här kommer AVbA2010 - Del 1,1:


Nästa klipp blir nog faktiskt del 8 av videobloggen från Arvika 2009.

Over and out!

Thaisökningar

Jag tänkte SMS:a Josie och fråga om hon orkar cykla till Toui's Thaikök när hon kommer hem.
Hon har ju varit på landet, men är på väg hem nu.

Eftersom jag ibland är en sån språkfascist kollade jag upp hur "Toui's" stavas. Inte för att det spelar någon roll, men det kan vara bra att veta. Kanske.
Jag googlade Thouis Thaikök och fick då bara upp ett enda resultat:Alltså josies blogg, och hon skrev för lite drygt ett år sedan att hon skulle SMS:a mig och fråga om vi ska äta där. Tyvärr stavade hon fel. (Det är ingen kritik. Jag bara konstaterade det).
Jag gick in på Eniro.se (trots att jag på senare tid lärt mig att hitta.se är bättre) och sökte på Vad: Thai och Var: Marklandsgatan, och hittade Toui's Thai Kök (Särskrivet! Det heter ju Thaikök!) som resultat från Gula Sidorna.

Under Gula Sidornaresultatet fanns webbresultat, och det första förslaget var "Thai Dating And Singles - Meet Sexy Thai Singles Now. 450,000+ Members. Join 100% Free!". Men det är inget för mig. Jag har ju Josefin!

Over and out!

Jobbar och klipper videoblogg

I onsdags kom jag hem från Arvika.
På torsdagen jobbade jag. Jag var väldigt seg, även om jag tror att jag har fått sova tillräckligt. Det kändes rätt slitigt att vara tillbaka på jobbet direkt efter festivalen, och så skulle jag jobba i sex dagar i sträck! Det var en okej torsdag. Det gick bra, men det kändes lite slitigt.

Men redan på fredagen kände jag mig i toppform igen, så nu känns det kanon på jobbet. När jag kommer hem tar jag det rätt lugnt och så sitter jag och klipper videoblogg. I fredags skulle Josie och jag ut och träffa några av hennes kompisar. Vi kom till busshållplatsen vid 22-tiden, men då kände jag att jag inte orkade följa med. Min plan var att gå och lägga mig vid 23-tiden eftersom jag skulle jobba dagen därpå. Josie förstod och åkte ensam in till stan.
Jag stannade hemma och började klippa på videobloggen från årets Arvikafestival. Jag kom väl ganska långt, men det var några smådetaljer som tog mycket tid. Det var jätteskönt att komma igång iallafall. Jag har gått och tänkt att det kommer bli svårt att hinna med att klippa när jag dessutom ska jobba så mycket, och så är ju inte videobloggen från Arvikafestivalen 2009 färdig än, men nu har jag börjat på 2010 års videoblogg, och det känns superskönt!

I lördags åkte Josie till landet. Hennes semester började precis när jag skulle börja jobba superintensivt. Men det känns okej nu. Om hon hade varit hemma hade jag fått dåligt samvete om jag hade suttit och klippt, så nu är hon på landet och tar det lugnt och jag är hemma och jobbar, tar det lugnt och klipper. Det känns skönt, och jag lagar mat också. Det går rätt bra, men jag har fuskat väldigt mycket. Kokat ris och stekt falukorv, och hällt i nån matlagningsgrädde och sedan en slags "smakpasta" som följde med grädden, och vips blev det korv stroganoff! Och igår gjorde jag nästan samma sak. Kokade ris, stekte lite köttbitar, i med grädde och smakpasta, och vips blev det en skogssvampspanna! Jag gör två portioner och så tar jag med en portion i matlåda till jobbet. Jag känner mig så duktig.

Min förhoppning är att del ett av videobloggen blir färdig i slutet av veckan. Men jag lovar inget.

På onsdag är jag ledig och då är Josie hemma en sväng, för vi har tänkt skriva på kontraktet på lägenheten.
Nu ska jag kanske klippa lite, och sen gå till jobbet (Idag börjar jag 12, vilket är lite lyx).

Over and out!

En annorlunda Arvikafestival för Albin

Nu sitter jag i syssling Eriks soffa och bloggar med min dator i knät.

Det har inte hänt något speciellt superviktigt de senaste två dagarna, men jag kom upp till Arvika igår vid 14:33 och blev hämtad av Erik. Jag bor i hans lägenhet under Arvikafestivalen. Det är så skönt!
På ett sätt käns det lite fuskigt att bo i en lägenhet och inte i tält, men det är jag fanimej värd. Det här är mitt sjätte år och det känns väldigt annorlunda. Förutom att jag bor i en lägenhet så är jag "vanlig" funktionär i år. Mina två första år var jag funktionär, sedan var jag nyckelfunktionär i tre år, men i år är jag tillbaka som vanlig funktionär, och det är jätteskönt.

Visseligen har inte festivalen börjat än, så vi får se hur det blir. Men än så länge är det skönt. Förra året hade vi nyckelfunktionärer ovanligt mycket ansvar och arbetsuppgifter, så det var massor att göra, hela tiden. Stressigt och slitigt. Det var ju som vanligt jättekul också, men jag kände att jag inte orkade med det i år, så först sade jag nej till att vara med på festivalen överhuvudtaget, men ångrade mig och är nu här.

De två största skillnaderna som jag har tänkt på idag och igår är att det är mindre ansvar och att det är mer fritid.
När mina nyckelfunktionärer - alltså de som är mina närmsta chefer, och som jag var chef över förra året - står och filar på schemat eller måste lösa massa oförutsedda situationer och besvärliga problem, så behöver inte jag bry mig. Det är klart jag bryr mig, men i år är det inte upp till mig att lösa dem, eller att få tag på någon som kan lösa dem. Inte alls på samma sätt. Nu ska jag bara sitta och ta det lugnt i väntan på instruktioner. Och det blir mycket väntan. Har inte infra-killarna dragit fram någon el till tältet vi ska jobba i? Då är det inte jag som behöver ringa och kolla var de är. Det är underbart! Jag behöver inte göra scheman, jag behöver inte se till att alla dyker upp, jag behöver inte svara på en massa frågor hela tiden, och ta reda på en massa svar.

Det där med fritid är det jag blivit mest överraskad av. Jag har med mig min en handkontroll till Playstation 3, så att jag och Erik kan spela ihop, men jag har varit orolig för att vi inte ska hinna. Jag har tänkt att det hade varit kul att umgås med Erik, om jag hinner. Och det har jag hunnit! Varje år har det varit mindre och mindre fritid och mer och mer jobb. Och mindre sömn. Så jag var inställd på at jag skulle vara jätteupptagen. Men jag är bara vanlig funk, och fick igår höra att "nu får du göra vad du vill. Vi ses imorgon klockan tolv". Det var väldigt ovant för mig. Så jag och Erik åkte till Eriks föräldrar i Edane och hämtade en cykel (som jag cyklar på mellan Eriks lägenhet och festivalområdet. Jättebra!) och sen såg vi på finalen i fotbolls-VM (trots att jag är helt ointresserad av VM), och sen åkte vi och badade, och idag har vi hunnit spela TV-spel. Det är helt underbart!

Erik har fixat en extranyckel till mig också så att jag kan komma in i lägenheten när han är borta. Det är ju rätt bra. Än så länge är allt kanonbra här. Vi har tyvärr inte fått se hela schemat ännu (det blev nått krångel) så jag vet inte riktigt om jag har tid att gå på de konserter jag vill se (bland annat Teddybears, Maskinen och Familjen), men det löser sig säkert.

Det är för övrigt jättehärligt att kunna blanda jobb på festivalen med att sitta i en lägenhet och ta det lugnt med sin laptop i knät, sova i på en skön madrass med täcke och kudde eller dricka kranvatten, gå på toa eller duscha i rummet bredvid. Lyx!

Over and out!

Bloggen fyller fem!

Hej!

Jag tänkte blogga lite snabbt om att jag bloggar så sällan, och så tänkte jag "När började jag blogga egentligen? Borde det inte vara jubileum snart?" och så upptäckte jag att jag startade bloggen för exakt fem år sedan idag!

Fem år sedan...
Jag har för mig att det där med bloggar var väldigt nytt. Supernytt.
Och Blondinbella var nog inte ens född.

Mycket har hänt sedan dess. Mycket har faktiskt hänt sedan jag bloggade senast, och det var för en vecka sedan.
Först och främst:

Josefin och jag har fått ett förstahandskontrakt
som vi ska skriva under om två veckor. För tillfället bor vi i andrahand och får bara bo här till första november, så vi har letat som galna. Men nu har vi äntligen haft turen att hitta en trea (!) som ligger väldigt nära Frölunda Torg. Vi trivs här i Frölunda, så det är kanon. Inflyttning i september, och sedan dubbla hyror i två månader.

Det andra som händer är att jag åker till Arvika på söndag. Jag hade tänkt videoblogga i år igen, men jag har ingen bra kamera. Förra året lånade jag en kamera, och kameran som jag hade 2008 har gått sönder. Jag har kikat på olika kameror och det är mycket som ska funka.

Den ska gärna vara bra både för att ha med sig och filma nu på Arvika och även vara bra för att filma smågrejer här hemma eller om jag hittar på något annat. Det ska alltså inte vara någon pytteliten skräpkamera.

Den ska inte kosta för mycket. Det finns ju olika prisklasser, och proffskameror som kostar långt, långt över 10.000. Den ska kosta under tio tusen, men ändå vara bra.

Jag ska kunna klippa det jag har filmat! Det är viktigt. Det är klart att man kan klippa det man filmat, men det ska gå lätt.
Innan förra årets Arvikafestival kikade jag på kameror och prövade en svinbra HD-kamera som jag egentligen inte hade råd med just då. Den filmade jättebra, men det var krångel med filformatet. Det som filmades sparades på ett minneskort, men de filerna kunde inte öppnas av programmet jag klipper med. Så antingen var jag tvungen att lära mig ett helt nytt program (nej, tack) eller konvertera filerna. Det blir måååååånga och stoooora filer när jag är på Arvika, så konverteringen hade tagit evigheter.

Jag tänkte kika på kameror idag, och förhoppningsvis hitta något som funkar. Jag har spanat in en modell som jag hoppas är bra.

Mitt mål är att årets videoblogg ska bli i HD, och att bildkvalitén ska vara grym. Och att det ska vara roligt så klart. Vi får se. Men först måste jag göra klart 2009 års videoblogg från Arvika. Och jag har kommit lite mer än halvvägs tror jag. Suck.

Over and out!

hits