Att välja ett namn

Som jag tidigare nämnt ska Josefin och jag gifta oss.

När man gifter sig kan man ju passa på att byta efternamn. Jag föreslog Pacman, ett namn som dels är coolt (Pacman är ett av världens mest kända TV-/videospel), och gör att Josie blir mrs Pacman (som också är ett gammalt videospel). Men jag har beslutat att behålla namnet Olsson, om inget supercoolt förslag skulle dyka upp.

Josie däremot
vet inte vad hon vill ha för efternamn. Hon känner antagligen att ett byte från Larsson till Olsson varken är häftigt eller revolutionerande.

Nyligen beställde Josie en ny extern hårddisk som kom med Posten idag. Av gammal tradition döper jag mina hårddiskar, dels för att kunna hålla isär dem (eftersom en del ser likadana ut på utsidan) och också för att det är coolt. När man kopplar in en hårddisk syns hårddiskens namn, och då är det ju både enkelt och trevligt om hårddiskarna heter nåt kul.

Den första externa hårddisken jag köpte var nog "Where the action is" som rymmer ungefär 250 GB om jag minns rätt. Namnet syftar på att det var i den disken det hände grejer. På den lagrade jag alla filer till Albin & Art-programmen, och jag hade dem på disken för att kunna redigera både hemma och på medialektionerna i skolan.

Efter det skaffade jag "Hemliga lådan" Namnet kom från diverse TV-program liknande Bingolotto eller Blomparaden. Sen blev det "Lilla bebisen" och "Lilla Gnun" (lite mindre diskar, som strömförsörjs genom USB-porten), och så en som fick heta "Teddy Pom-Pom" efter att Josie och jag sett ett TV-program där det var en liten hund som hade det extremt löjliga namnet.

Min senaste externa hårddisk heter "Svarta besten", eftersom den är stor (1 TB), svart, och slukar allt.Nu är 1 TB inte så väldsamt stort som jag tyckte att det var när jag köpte Svarta besten. Josies nya disk är på 2 TB och kostade bara 549 spänn! (Om jag läser det här blogginlägget om några år kommer jag nog skratta åt både diskstorleken och priset). Den fick iallafall heta "SuperMegaCoolAwesome Beast".


Det var dock inte helt lätt att bestämma dess namn. Josie funderade länge och hade lite beslutsångest. Och då tänkte jag så här:

Om det ska vara så här rackarns svårt att bestämma namn på en hårddisk, hur ska det då bli i framtiden när Josie och jag skaffar barn?

Over and out!

Jobba istället för att tvätta

Slumpen är ganska bra ibland.
Jag tycker att det är skittråkigt att tvätta, men jag gör det ändå. Vi försöker göra som så att den som är mest ledig under en vecka får tvätta den veckan. Ungefär. Men Josie tycker att vi ska köra varannan vecka. Det är lite olika. Mest är det varannan vecka.

Nu har slumpen gjort så att ganska ofta när jag säger att "Ja, jag tvättar" och bestämmer att jag faktiskt ska tvätta, så ringer telefonen. Det brukar vara någon på mitt jobb som säger "Hej! Kan du hoppa in och jobba imorgon?" eller "Kan du komma hit och jobba? Så fort som möjligt?". Då får jag antingen flytta fram tvättandet, eller så tar Josie det.Visst verkar det som att jag bara drar igång min egen ringsignal och låtsas prata med någon "Jasså, hej! Va? Jobba? Men jag ska ju tvätta... Jaha... Okej. Vad synd. Okej, jag kan väl jobba och tjäna pengar då... Eftersom du frågar så snällt. Jag hade tänkt tvätta, men... Va? Ja, jag kommer!"
Men, nej, det har varit på riktigt.

Efter att jag äntligen blev klar med musikvideon, och fått upp den på YouTube, så var det min tur att tvätta i söndags. Jag var så trött och slut efter de intensiva musikvideoveckorna att jag sköt upp tvättandet till måndagen (igår). Det var ju andå rätt nyss vi (Josie) tvättade. Josie sa att det var okej.
Jag tänkte att "nu ringer de säkert från Bokia och ber mig jobba, hehe. Men, nej, jag ska jobba på onsdag och det var ett tag sedan de ringde in mig för att jobba mer än det som står på schemat".

Efter några timmar ringde telefonen. Det var en kollega som skulle hem och ta hand om sjukt barn, och undrade om jag kunde jobba dagen därpå (idag, alltså). Jomenvisst!
Så jag bestämde att jag får tvätta imorgon istället.

Idag har jag alltså jobbat, och efter några timmar dök chefen upp och frågade om jag kunde jobba hela dagen imorgon.
Jag SMS:ade Josie, och hon tar tvätten. Den här veckan också.

Over and out!

Lisette A - G is Dead

Videon är äntligen klar!

Efter långa veckor, som jag inte orkat räkna, har jag nu laddat upp musikvideon på YouTube.
Det känns skitkul, och spännande. Full HD och allt! Lisette visade videon på en fest redan igår, och då hade folk jublat och blivit imponerade och sagt "Har fan har han gjort det där?" om vissa detaljer.
Jag sitter och filar på en "bakomfilm" som jag hoppas ska bli klar rätt snart.

Här är iallafall den färdiga musikvideon:

Lisette A - G is Dead


Videon finns även på Vimeo, om man föredrar att kika på den där:


Over and out!

Fast inkomst?

Igår dök plötsligt mamma upp på min lunchrast, så vi pratade en del. Hon kom hem från Sicilien härom dagen. 

Hon berättade att hon fått ett nytt jobb, och att det ska bli jättekul. Det tycker jag också. Grattis, mamma!
Hon berättade också att pappa ska få ett nytt jobb, och att det ska bli jättekul! Vad kul! Grattis, pappa!
Hon berättade också att min syster har fått fast jobb! Och det är ju jättekul! Grattis, syrran!
Hon berättade också att min storebror fått jobbet han sökte! Och det är ju också jättekul! Grattis, brorsan!

Själv har jag också alldeles nyss säkrat min ekonomi för ett bra tag framöver. Vi köpte nämligen en ny skrivare i förra veckan...


Over and out!

Dagens rätt

Istället för dagens outfit kommer här "dagens rätt":

Igår gick jag in på Hemköp för att se om de hade något jag kunde äta till lunch. I disken med grillade revbensspjäll och kycklingar låg två förpackningar med grillad flintastek. Mumma!

Så igår åt jag flintastek till lunch. Mycket manligt.

Idag har jag ätit ananas till lunch. Vilken kontrast! Jag har filmat/fotat med en ananas, och idag bestämde jag att den skulle dö i en scen, vilket resulterade i att jag, efter dagens fotograferande, åt upp ananasen till lunch. Det var faktiskt väldigt mättande.


Ett litet, litet smakprov ur musikvideon. Ananasen blev min lunch idag.

För övrigt är det inte mycket kvar nu på videon. Det saknas lite drygt fyra sekunder, men jag hittar nog på nåt. Och så är det en väldans massa småjusteringar hit och dit. Förhoppningsvis är videon färdig i nästa vecka, men jag ska jobba på Bokia söndag till tisdag, och då försvinner ju lite tid. Vi får se hur det går.

Klart slut!

Tonårsflicka fastande i babygunga

Det känns som att hela Göteborg var på Liseberg idag och såg Veronica Maggio, men inte jag. Jag har spenderat nästan hela dagen med att klippa den där musikvideon som aldrig vill bli färdig, men som snart är färdig.

Jag tänkte lägga mig nu, men först tänkte jag berätta att en bekant på Facebook länkade till en artikel med titeln "Tonårsflicka fastande i babygunga".
Det lät roligt, och det första jag såg var de här tre bilderna (Bildtexterna tagna direkt från artikeln):


Fastkilad i babygungan. Räddningstjänsten fick hjälpa en tonårsflicka i nöd på Östermalm i går.


Tonårstjej fastnade i barngunga på lekplats, seminariet Luleå.


Äntligen fri. Till slut kunde gungramen träs över tonårsflickan som skrattade gott åt dramat i efterhand.

Ja, det här var en riktigt rolig avslutning på kvällen, att läsa något sånt. Jag gillar citatet i slutet av artikeln:
Så länge inte ungdomarna testar värre saker än gungor ska vi vara glada, säger Ronny Lindberg, inre befäl hos räddningstjänsten.

Over and out!

Starka viljor på busstationen

Igår jobbade jag en stund på Bokia på eftermiddagen, och när jag skulle gå hem från jobbet kommer jag ut ungefär vid Frölunda torgs stora busshållplats. Bussarna är ganska synkade, så nästan alla går kvart i, och kvart över.

Jag stod kvar utanför personalingången en stund och försökte ringa Josie. Inget svar. När jag då börjar gå hemåt ser jag att fem bussar har kört ut från sina hållplatser, men att de stod stilla, i en lång rad. Lite konstigt. Bussen längst fram hade igång sina varningsblinkers. Sen ser jag att det står en kille framför bussen längst fram i "ledet". Mycket märkligt.

Busschaufförer från de andra bussarna gick ut och tittade, och någon gick fram till killen. Jag gick fram och kikade, jag med. Tydligen hade bussen längst fram stängt igen dörrarna och åkt iväg utan killen. Killen tyckte att busschauffören kunde öppnat och släppt in honom. Därför ställde sig killen ivägen, så att bussen inte kunde åka någonstans.

Killen vägrade att flytta på sig, och busschauffören vägrade att öppna dörrarna. Två väldigt starka viljor. Jag var ju inte där när det började, så jag vet inte vem som egentligen hade rätt eller fel. Men ingen ville vika sig.

Busschauffören som gick fram och pratade med killen sa att "om du inte flyttar på dig ringer vi polisen". Då svarade killen bara "Ja, jag ska bli polis...". Det var hans enda kommentar.
Efter en stund sa någon att polisen var kontaktad, och att en patrull var på väg.

Killen stod och pratade i telefon, och vägrade flytta på sig.

Det hela höll på i minst en kvart. Killen stod och pratade i telefon en lång stund också, och brydde sig inte om folket runtomkring. Efter en stund gick han lite långsamt åt sidan, och så började bussarna köra iväg. I en lång karavan.

Polisen dök aldrig upp, och killen promenerade lugnt iväg och tog en spårvagn.

Edgar Alan Poe?

Idag hamnar ännu en bild i kategorin "Internet är roligt".


Lisettes redovisning

Imorgon har Lisette redovisning. Då ska hon visa upp sin fina musikvideo. Som inte är färdig.
Jag har jobbat som fasen i några veckor nu. Mest intensivt den senaste veckan. Jag har plåtat en del, men idag har jag bara suttit vid datorn och klippt, och passat in allt med musiken. Och så är det en hel del efterbearbetning.
Mycket pill.

Lisette ska spela in några korta ljudklipp och skicka över, sen ska jag pussla in dem, och sen maila över videon. jag har laggt till en "Under konstruktion"-bild mitt i videon, och i slutet kommer "Fortsättning följer...". Vi får se när det blir klart. Resultatet kommer att hamna på YouTube, och naturligtvis här i min blogg.

Liten glimt av hur videon blir.

Lisette matar sina många fans och bloggläsare med information om hur det går med videon. Jag mailade över en snutt av hur vers två blir, en del som jag själv hittat på och spelat in utan Lisettes vetskap, och hon ÄLSKADE DET! Hon tyckte det var riktigt bra, och själv är jag supernöjd.

Här är ett litet utdrag ur Lisettes senaste blogginlägg:

Han har gjort det igen, den där Albin!

Likt en fontän sprutas det ut genialiska idéer från hans huvud.
Den här musikvideon kommer bli fet!

Inte för att skryta, men i ett tidigare inlägg skrev hon faktiskt:

Nästan alla idéer i denna musikvideon har vart Albins.
Om du söker någon med många bra idéer så är det honom ni söker!
Mer kreativ snubbe får man leta efter helt klart!

Det var lagom mycket egoboost för ett bra tag framöver.
Over and out!

Dagens outfit


Dagens outfit:
Tröja: Gammal för stor T-shirt
Byxor: Pyjamasbyxor
Skor: Barfota

F*cked up i skallen

Idag hade jag planerat att vara produktiv.
Det gick inget vidare.

Jag sov dåligt inatt och kände mig helt utslagen imorse. Idag var tanken att jag skulle förbereda inför musikvideons svårare scener. Det har nämligen blivit som så att Lisette och jag fortsätter att spela in musikvideon (från början) hemma hos mig. Bara vi två. Igår var första inspelningsdagen, och vi var oerhört effektiva. Det gick kanonbra.

Men idag ska jag rigga lite kluriga grejer och pussla ihop scener. Det går inte jättebra. Igårkväll löste jag faktiskt några problem, men det är fortfarande en del krångel kvar. Och jag är helt "fucked up" i skallen. Jag kan inte koncentrera mig så mycket, och känner mig väldigt trött. Det har varit några riktigt, riktigt jobbiga dagar.

Förutom att jag har möblerat om, kopplat om olika sladdar, placerat en projektor, skickat filer hit och dit mellan mina tre datorer, så har jag och Josie promenerat till torget och ätit pizza och köpt möbler till balkongen.


Jag är duktig, stark och manlig.

På hemvägen hörde vi sirener, och så såg jag en polishelikopter i luften. Men jag är rätt van nu.
Nu ska jag... Jag vet inte. Jag får göra ett nytt försök med att få ihop allting.

Over and out!

Rånade jag Swedbank på Frölunda torg?

Igår var jag hemma och tog det lugnt. Kände mig rätt risig.

Eftersom jag var ensam i lägenheten finns det ingen som kan intyga att jag verkligen var här hemma vid 18-tiden. Vid 18-tiden rånades Swedbank på Frölunda torg. Enligt GP utfördes rånet av "en beväpnad man i en djurliknande maskeraddräkt". Hittills har två av mina bekanta frågat om det var jag.

Om någon ser en person i maskeraddräkt på Frölunda torg, så är det nog många som skulle gissa på att det var jag. Jag har ju promenerat omkring på torget iklädd både Mumin- och Bamsedräkt. Men trots detta skulle jag inte påstå att jag är en "bankrånartyp". Det är inte riktigt min grej.

Men jag har inte så mycket alibi, men Polisen har iallafall inte kontaktat mig. Ännu.

Dessutom var det nog lite misstänkt när jag dök upp i lunchrummet igår, inför personalfesten, och alla pratade om bankrånet och jag kontigt nog "inte hade hört någonting om något bankrån".

Jaja. Jag ska nog sluta blogga nu. Jag känner att jag sitter och gräver min egen grav här...


Bild från min lägenhet.

Over and out!

Spammare

Jag mår fortfarande ganska dåligt, och allt känns jobbigt. Mitt förra inlägg, Åt helvete, var kortfattat och argt. Jack fick dock en kommentar. Den löd:
Hej! Jag är med i en fototävling och undrar om du har lust att rösta på mig TRE gånger, det är bara att klicka på länken här under och rösta på Malin Lydin.

Det är jätte jämnt och därför behöver jag fler röster!! Tack
Röstningen avslutas 14:00 idag.
Jävla spammare! Jag är förbannad på all "vanlig" spamm från skumma företag som mailar om viagra, eller luras genom mail om att "Grattis, du har vunnit en massa pengar" eller "Du är arvinge till någon som kan ge dig en sju helsikes massa dollar". Men när privatpersoner går in i andras bloggar och kommenterar vadsomhelst med att skriva "Gå in och rösta på mig så att jag vinner någon tävling, som du inte vet något om, och du vet inte alls vem jag är, men rösta på mig ändå". Så jävla fult.
Jag tycker det är att smutsa ner sig lite.

Jag vet ingenting om Malin Lydin, så varför skulle jag rösta på henne i nån tävling jag inte vet någonting om?
Det enda jag vet om Malin Lydin är att jag tycker illa om henne.

Åt helvete

Allt har gått åt helvete. Eller skogen, om man så vill.

Alla dagar av planerande, all nedlagd tid, allt slit, alla tester, alla idéer. Det gick åt helvete.
Antingen blir det ingen musikvideo alls, eller så får vi börja från ruta ett. Och allt ska vara klart om en vecka.

Litet, litet test

Om någon undrar, så är jag hemma hos Lillebror och hjälper Lisette att göra en musikvideo.

Här är ett litet test:


Det var bara det...

Internet är roligt #1

Nu har jag laggt upp en ny kategori i min blogg.
I den nya kategorin "Internet är roligt" tänker jag kategorisera inlägg innehållande väldigt, väldigt lite text, och en eller flera bilder hittade på det berömda Internet.
Här är #1:
Internet är roligt.


hits