Albin klipper sig på YouTube (Videoblogg)

Hejs!
Jag har ny frisyr. Hihi! Men jag har hållit det hemligt ett litet tag för att överraska Josie.
Jag åkte hem till mina föräldrar och lät pappa klippa mig. Jag filmade hela förloppet (naturligtvis) och så har jag klippt det och desutom filmat Josies reaktion när hon fick syn på mig. Tyvärr är bilden lite blurrig, så man ser inte jättebra, men hon ser ytterst chockad ut...Ja, det var nog allt.
Over and out!


Melodifestivalen 2008 - deltävling 3, Linköping

¡Hola a todos! Så var det dags igen att komma med mina reflektioner av (på?) Melodifestivalen. Denna gång handlar det, av naturliga orsaker, om den tredje deltävlingen.

Melodifestivalens snygga logga
Tävlingen hölls tydligen i Cloetta Center i Linköping. Ja, arenan heter så. Fyndigt värre.

Låtarna (I startordningen):
1 - BWO - Lay Your Love on Me
Först lät den som alla techno-covers. Sen lät den som en speciell techno-cover, men jag minns inte vilken.
Låten var rätt tråkig, men kommer att spelas i radio i vilket fall. Hela tiden.
Det var skönt att Alexander Bard inte hade kortbyxor. Sen upptäckte jag att han hade klänning, och det är nästan lika illa.
När låten gick vidare till Globen fick man höra den igen, och då var den faktiskt mycket bättre. Så kanske... Ja, jag är rädd att jag gillar den.
2 - Mickey Huskic - Izdajice
Plötsligt kändes det som att det var Eurovision Song Contest och att man satt och gäspade till Bosnien-Hercegovinas bidrag.
"Bosnien-Hercegovina, zero points".
3 - Frida feat. Headline - Upp o. Hoppa
Den var rätt okej. Hiphop på skånska är ofta bra. Lite småfjantig, kanske.
Killen ("Headline"?) var väldigt jobbig.
4 - Thérèse Andersson - When You Need Me
Lite Nightwish, men rätt bra, faktiskt.
5 - Patrik Isaksson & Bandet - Under mitt tunna skinn
Svängigt värre. Riktig schlager, men ändå inte. Bra.
6 - Caracola - Smiling in Love
Vilket jäkla namn! Caracola.
Vilken dålig låt. "Ooa, ooappadooa". För simpelt. Inte bra.
7 - Ainbusk - Jag saknar dig ibland
Boooooring!
8 - Eskobar - Hallelujah New World
Jag gillar Escobar. Låten Someone new som de gjorde med Heather Nova är så jäkla bra och fin. Så bra att videon finns längst ner i det här blogginlägget.
Men den här låten var rätt trist. Att de skulle komma sist var dock lite... Onödigt. Det var ju en lite trist låt, men sist? Man behöver ju inte överdriva.

Och så var röstningen igång.
Vi får titta på dansarna igen. Så himla estetiskt. Sånt går inte hem hos medel-Svensson. För estetiskt. Jag kan tycka sånt är fint, men det här är för mycket. Varje vecka gör de en dans till ett av de fyra elementen. Kan det bli mer flummigt och kulturellt. Det är sånt som får vissa att gnälla över Public Service. Nä, skippa den megaestetiska pausunderhållnigen. Samma sak varje år. Men så kommer Björn Gustavsson. Heja Björn! Han kör ett typiskt intro, som alla artisterna i programmet. Och han är rolig. Sen sjunger han en sång som är rätt trist. På franska. Eller låtsas-franska. Inte så kul. Sen sjunger han en sång till (klipp nummer två här nere) oh det är så jäkla kul. Se hela klippet, så fattar ni.

Björns presentation och den första sången:


Björns andra sång, som är så jäkla bra:


Spoiler (Se klippet innan du läser detta): Jag hörde den andra låten och den innehöll kul rim. Det var skoj, liksom. Sen sjunger han "Denna sången är till dig Carina Berg" och jag sätter nästan chipsen i vrångstrupen. HA-HA! Det är ju Kristian Luuks fru! utbrister jag och skrattar så jag kiknar. Det var så jäkla kul! Idén. Alltså... Jag blir mållös. jag har alltid tyckt Björn är bra och rolig. För det mesta. Men det här fick honom att stiga ännu mer i mina ögon. Så jäkla kul! Ja, det här var... Ja, som sagt var: kul.

Sen var det dags för resultaten i omröstningen. Escobar kom sist. Så fel. Det är alltid kul att skratta åt de pinsamma bidragen som kommer sist, men så dåliga var de inte. Att BWO gick till Globen var väntat. Sedan stod det mellan Patrik Isaksson och Frida. Det var ganska uppenbart att Patrik skulle gå vidare. han är en större artist, och hade en låt som verkligen går hem hos svenska folket. Trode jag. Pang, så var det Frida som gick vidare och Patrik fick inte var med och leka längre. Det gick hastigt och lustigt.
Ja, jisses. Det var oväntat. Nästan som att Carola inte gick direkt till Globen förra veckan. Men inte riktigt så oväntat och kul.

Men här kommer iallafall en av världens finaste låtar, vars video också har riktigt snygga färger.
Escobar feat. Heather Nova - Someone New


Slutligen vill jag bara poängtera, utan någon speciell anledning, att det itne är jag som laddat upp något av dessa klippen. (Även om jag gärna hade velat kunna skryta med att jag hade det, men det är meningslöst att ladda upp klipp som redan finns).

Over and out!


Albin är flyttledig

Hejs!

Josie och jag har varit ihop i snart fem månader. Under den tiden har vi bott några nätter hos mig, men de flesta nätter hos henne.
Efter ett tag tog jag med min Laptop till Josie och där har den varit sedan dess. De senaste månaderna har jag bara bott hos Josie och knappt varit hemma i Sävedalen alls. Jag har beställt en del grejer på Tradera och fått det skickat till Albin Olsson c/o Larsson i Mölnlycke.

När jag pratar i telefon med pappa säger han alltid att jag fått brev. Oftast från Posten. Jag får någon form av veckobrev från en av lagledarna, och en gång i månaden får jag lönebesked. Till Sävedalen. Där jag inte bor.
Jag nämnde detta för en av lagledarna på jobbet, Fredrik, och han mailade både Yvonne (som skickar ut veckobrevet) och Marie (som sköter lönerna) så att de skulle få min nya adress. Efter en stund kom han fram till mig och sa att han kom på att om man registrerar sig på Posten och fixar adressändring kan man få någon form av förmån (minns inte vad) plus att man får en gratis semesterdag för flytt. Den veckan (förra veckan) jobbade jag kväll och Fredrik sade att nästa vecka (denna vecka), då jag jobbar morgnar, har de mycket folk och inte så mycket att göra.

Så då sökte jag flyttledighet och är ledig idag. Gött med tre dagars helg. Men på söndag kväll ska jag åka till jobbet för att jobba natt i en vecka.

Jag registrerade mig på nån förmånsgrej för Postenanställda, men inloggningslösenordet skickas till min gamla adress. Sen gick jag in på adressändring och fyllde i allt, så nu bor jag i Mölnlycke. Jupp. That's my home. Det känns konstigt.
Några av mina "närmaste" fick SMS med min nya adress. Det skickade jag gratis från Adressändring.se. Mamma fick ett också och berättade senare på telefon att det kändes konstigt. Det blev så definitivt. Jag som sade att jag inte skulle flytta hemifrån på länge, eftersom det funkade bra att bo hemma och jag trivdes med att bo med mamsen och pappsen. Men sen träffade jag Josie och allt ändrades fort. Allt i mitt liv. Shit! jag har träffat Stefán två gånger (tror jag) de senaste fem månaderna. Dåligt av mig.

När jag var "hemma hos mina föräldrar" förrförra gången hade vi/de (vad krångligt det blir) hantverkarbesök. Mr. Hantverkare åkte iväg på kvällen när han var färdig, och glömde lämna tillbaka papps nyckel. Då fick pappa låna min nyckel tills han fick tillbaka sin.
Nästa gång jag träffade pappa glömde han lämna tillbaka min nyckel. Så jag har gått ett tag utan hemnyckel. Har inte tänkt så mycket på det, men efteråt låter det lite tragiskt.

När Josie skulle handla häromdagen var hon tvungen att vänta på att jag kom hem från jobbet, så att hon kunde låsa upp för mig. Det tyckte Börje (min svärfar) var knasigt och sade att Albin skulle få en husnyckel.
Jag har ju tänkt på att skaffa en kopia av Josies nyckel, men det hade känts konstigt och helt fel om jag hade gjort det utan att husägarna visste om det. Tänk om jag får en dotter och hennes ohyfsade pojkvän bara kommer in en dag när jag är ensam hemma. "Ja, jag har ju skaffat en nyckel, så nu kan jag komma och gå när jag vill. Förresten, jag åt upp alla dina ölkorvar och lekte med dina guldbaggar. Och sorry att jag välte ner din Oscar".
Okej, jag kanske överdriver lite och går händelserna i förväg en aning, men ni fattar grejen...

Anyways, så gick Josie och jag till den lokala låssmeden i måndags och fixade en nyckel till mig. För tio kronor extra fick jag ett mönster, och det med dödskallarna var lite roligt. Det finns med Simpsons-familjen också, men i affären hade de bara Lisa och Marge och jag vill helst ha Homer, eller kanske Bart. Dessutom är de mönstren ganska fula på nycklar.
Min nya nyckel
Min nya husnyckel. Den med dödskallarna alltså.

Så nu är jag Mölnlyckebo. Vi letar ju lägenhet, så jag kanske flyttar igen om ett tag, men nu bor jag iallafall här.
Jag har fixat adressändring, husnyckel och förra helgen köpte mina svärföräldrar en ny säng till oss så nu har vi  en 140cm bred säng att dela på. Så nu är det bara en sak kvar. Jag ska placera min blogg i Mölnlycke på bloggkartan.se.

Melodifestivalen 2008 - deltävling 2, Västerås

Hej igen! Dags att komma med mina personliga reflektioner av Melodifestivalens andra deltävling.

Melodifestivalens snygga logga
Låtarna (i startordningen):
1 - Ola - Love in Stereo
Tråkig. Först tänkte jag på We Are All The Winners med Nick Borgen men sen lät det som You're The Voice med John Farnham, både refrängen och säckpiporna.
2 - Lasse Lindh - Du behöver aldrig mer vara rädd
NJaä. Hans röst är skön, men hans andra låtar är bättre (t.ex Varje litet steg).
3 - The Nicole - Razborka
Nej, nej, nej! Så dåligt!
Hon sjunger falskt och har fula kläder. Kass. Hon borde tävlat i något annat lands melodifestival. Ryssland, kanske?
4 - Alexander Schöld - Den första svalan
Hahaha! Vilken löjlig sångröst!
Hahaha! Vilken löjlig text!
Hahaha! Han ser ut som Martin Stenmark, minus tio år.
5 - Rongedal - Just a Minute
Lite Scissor Sisters, sa Josie.
Lite Mika, sa jag.
Mycket bra! sa vi allihopa.
En av bröderna var med i mitt favoritband Big Money i början av 90-talet. Bra grejer. Sköna falsetter.
6 - Sanna Nielsen - Empty Room
Gäsp.
Jag gissar att hon kom på titeln när hon hade en konsert och ingen kom. Så stod hon där i en tom lokal och tänkte att hon kunde slå ihjäl tiden med att skriva en låt. Josie trode inte att det var så.
7 - Andra generationen - Kebabpizza Slivovitza
Rolig och svängig.
Åh, nej! Hål på trumman!
8 - Johnson & Häggkvist - One Love
Bra, men lite tråkig. Lite medelmåttig.

När Rongedal kom upp på scenen blev vi glatt överraskade. Både jag och Josie hade glömt att de skulle vara med och vi blev såklart jätteglada. Och låten! Vilken låt! Så himla bra!
Att Carola och Andreas Johnson (Johnson & Häggkvist) skulle gå vidare till Globen var alla överens om. Det spelade ingen roll hur de sjöng eller vad de sjöng. Det bara var så. Carola går vidare automatiskt.

Och så började Luuk med att säga att Sanna Nielsen skulle till Globen. Jag tänkte att det var ganska taktiskt dåligt. Då var spänningen borta. Då visste vi att Sanna Nielsen, Carola och Andreas Johnson skulle till Globen.
Men efter att Sanna sjungit sin låt säger Luuk att Rongedal åker till Globen! Helt otroligt!
Det var underbart för att Rongedal hamnar i final, och för att svenska folket gillar dem och för att Carola går till "Andra chansen" och inte direkt till Globen. Ett slag i ansiktet för henne. Hon behöver bli lite mer "Down to earth". Ganska bokstavligt.

Jaja. Rätt låt vann. Jag är glad.

Det är ju mot reglerna att spela låtarna när de fortfarande tävlar, men med dagens teknik hamnar allt på YouTube på nolltid.  Därför hade jag ett klipp på Rongedals bidrag här, men det togs senare bort från YouTube, tyvärr.

Björn Gustafsson var rätt okej även denna vecka, men GP förstörde allt genom att ha med en bild från genrepet. En bild som avslöjar hur björns leviteringstrick slutar. Jag ska förklara nedanför filmen, så att ni som vill se klippet utan att veta slutet ska få chans att göra det.
Här är Björn Gustafssons insatser i Melodifestivalens andra deltävling:


Spoiler:
I GP hade de en bild från genrepet där man ser Björn hänga i vajrarna, samtidigt som han höll om den bastanta studiomannen. Så när jag på kvällen såg Björn stå på scenen och säga att han ska lyfta så ser jag dels att vajrarna hänger snett, alltså kommer han att gunga iväg. Ingen överraskning där. Sen kommer en studioman upp på scenen och jag ser direkt att det är mannen från bilden i GP. Alltså vet jag hur det kommer gå. Typiskt.

So long!

Alla hjärtans dag

Eftersom det idag är alla hjärtans dag har jag laddat upp låten "Vi skjuter en pil" på YouTube.
Det är ett klipp från tredje akten ur Galenskaparna & After Shaves föreställning "Grisen i säcken".Dagen till ära har YouTube ändrat sin logotype till den här:
YouTube visar kärlek

Så vackert, så vackert.

Josie har fått två elektriska ljuslyktor som ser precis ut som riktiga ljus när de är tända, och så har hon fått Sims 2: Jorden runt. Jag älskar henne.


Melodifestivalen 2008 - deltävling 1, Göteborg

Nu kommer min, något försenade, analys av Melodifestivalens första deltävling.
Det här ska gå snabbt och smärtfritt.
Melodifestivalens snygga logga
Låtarna (i startordningen):
01 - E-Type & The Poodles - Line of Fire
Nja. Ganska intetsägande. Minns inte ens låten. Lite tjatigt att de alltid skryter om pyrotekniken. Jag tänkte inte ens på den. Hörde att de hade lurat tidningarna och påstått att pyrotekniken skulle kosta ca en halv miljon, men att detta egentligen inte stämde.
02 - Face-84 - Alla gamla x
Minns inte den här låten heller. Kände på mig att den skulle åka ut. Och den kom ju sist.
Refrängen "Jag vill ha en hönsnätsbur med alla gamla ex på vinden" är bland de löjligaste jag har hört. Nästan i klass med "Du är så yeah, yeah, wow wow". Vid ett tillfälle tyckte jag att de sjöng "Jag vill va' en öststatsbrud..."
03 - Velvet - Deja vu
Hur många låtar heter Deja vu? Hur många som helst! Minns inte ens hur låten gick. Det är inget bra betyg i Melodifestivalsammanhang.
Deja vu? Det känns som att jag hört den titeln förut...
04 - Brandur - Lullaby
Ballader går sällan hem i Melodifestivalen. Den här var tråkig.
05 - Michael Michailoff - That's Love
Det snackades om att han tänkte erövra Europa med den här låten. det gick inget vidare. Åkte ut direkt. Tråkig låt.
06 - Amy Diamond - Thank You
Säga vad man vill om Amy Diamond, men hon kan sjunga! Inte den bästa låten, dock...
07 - Suzzie Tapper - Visst finns mirakel
Minns inte hur den här låten gick. Aldrig hört talas om Suzzie Tapper. jag har visserligen inte hört talas om någon av de tidigare (bortsett från The Poodles, E-Type och Amy Diamond) men det lät på Luuk som att man skulle känna till Suzzie Tapper.
08 - Christer Sjögren - I Love Europe
Nej, nej, nej! Det här var så löjligt så det är... Tragiskt. Dansen... Sången... Christer! Blir det här Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest får vi bara röster från Österrike. Det här var ju pinsamt. Minns att min lillebror fick CD:n Tyska Schlagerhits i present nån gång. På skoj. Låtarna på den skivan lät såhär.

Jag misstänkte att Christer och Amy skulle gå vidare. Och det gjorde de. Kul att jag tippade rätt. Trist att Christer gick vidare. Det är ju pinsamt. Bara gamlingar som röstade på honom, troligen.
Dock var det inga bra låtar alls i tävlingen.

Christian Luuk var faktiskt bra. Han har fått mycket kritik, men jag tycker han är skön. När han drar dåliga skämt är han iallafall medveten om att de är dåliga.
Klas Lindberg på Expressen gillar inte alls gillar Luuk som programledare, men skriver något jag kan hålla med om: "...Men ingenting han säger är på allvar. Och de få gånger han talade utan ironisk mask - som när han berättade om Tappers parkinsonsjukdom- så kändes det främmande. Jag tänkte: 'Är han ironisk nu också?'".

Jag gillade inte den blåsta tjejen som stod bakom scenen och gjorde poänglösa intervjuer med artisterna, men Björn Gustafsson var bra. Som alltid. Honom är jag avundsjuk på. Jag vill också vara med i Parlamentet!
Här är ett skönt klipp med Björn från lördagens Melodifestival:


Det var alles.
Over and ut!

Albin prövar gokart

Vet ni vad jag har gjort?
Har ni varit uppmärksamma och läst rubriken så kanske ni kan räkna ut att jag har kört gokart.
Lillebror fyllde 20 härom veckan och i lördags bjöd mamma honom, hans flickvän (som inte ville följa med), alla syskon (inklusive mig), syskonens sambor, sig själv och pappa till en gokart-anläggning i Göteborg.

Jisses!
Det var brutalt roligt.
Trots att det gick sådär för mig.
Vi hade overall, hjälm och handskar på oss och såg ut som ett riktigt racing-team.
Jessica och Daniel hade lille Caspian med sig och Lisa och Jimmy hade med sig Leon och Tor. Eftersom alla skulle åka samtidigt offrade sig Josie och Jessica. De fick vara barnvakter. Då blev vi sju förare.

the Go-Kart Family
Gokart-släkten. Från vänster: Caspian, pappa, mamma, Emil, Daniel, Lisa. Längst fram står Jimmy och jag.

Först fick vi en snabb introduktion. Sen fick vi köra lite fritt i tio minuter.
Det var så jäkla kul! Jag har inte haft så kul på länge. Det gick fort och däcken tjöt i kurvorna. Det var helt underbart att susa fram och tävla mot sina bröder och syrran. Och att köra om mamma som visserligen blev omkörd några gånger, men jag såg på henne att hon hade riktigt kul.

Efter det vad det "kval". Då körde vi i tio minuter och tiden på varje varv räknades. Det gällde alltså att klara ett varv på så kort tid som möjligt. Det fanns en stor projektorduk som visade positionerna och pappa hamnade högst upp nästan direkt. Han klarade ett varv på lite drygt 27 sekunder. Detta rekord lyckades ingen av oss slå under den dagen.

Jag lyckades efter några varv tappa kontrollen efter en sväng så jag körde in med Gokartens sida i väggen. Gokarten slog i väggen och studsade tillbaka och jag skakades om rejält. Jag satt i en ganska djup racingstol och slog i min högra sida i stolen. Jag stannade till och hade rejält ont. Pappa stannade till och såg orolig ut, men det min smärta gick snabbt över och jag fortsatte köra. Dagen efter var jag fortfarande rejält öm i ena höften och i revbenen strax under armhålan. Idag är det tisdag och jag är fortfarande lite öm i höften.

När vi hade kört i tio minuter ledde fortfarande pappa. Mamma var sist och jag var... Näst sist. Jaja. Jag är ingen dålig förlorare. Jag hade iallafall haft roligt. Riktigt roligt. Efter kvalet skulle vi köra ett riktigt race. Vi ställde upp oss på startpositionerna. Pappa på den markerade ettan, tvåan på tvåan, o.s.v. Jag var på sjätteplatsen och mamma ställde sig precis bakom mig. Jag fick förklara att hon skulle stå på sjuan, och en i personalen hoppade in på banan och knuffade tillbaka mammas gokart till rätt position.

Sen var det dags. Vi körde för glatta livet. Det blev en hård kamp och många gånger sladdades det runt i kurvorna så att personalen fick hoppa in och knuffa rätt oss. Efter elva roliga varv skulle vi åka in till depån. Jag var näst sist. Igen. Mamma var sist. Alla hade kört elva varv. Utom mamma som hade kört nio.
Jimmy vann, Daniel kom tvåa och Lisa kom trea. Födelsedagsbarnet blev fyra. Det delades ut medaljer och sedan var det dags att åka hem till mamma och pappa. Jag och Josie åkte med mamma och pappa i deras bil. Pappa busade och sladdade iväg från parkeringsplatsen och mamma fick påminna honom om att det inte var en gokart. De andra syskonen stod på parkeringen och skrattade.

Mamma försökte trösta mig, trots att jag inte var ledsen. Jag hade haft jätteroligt! Hon sa att jag ju fick tänka på att Jimmy, Daniel och Lisa har körkort allihopa. Därför var det ju lättare för dem. "Mamma, du har också körkort" sa jag och pappa skattade högt.


Ny bloggdesign igen

Efter att ha fixat ny bloggdesign åt Josie, Art, Frida och lite åt Sissel kände jag att jag behövde snygga till den här bloggen också. Det är ju så kul.
Jag har prövat massor av olika färgkombinationer och idéer, och efter några timmars pill har jag hittat en som passar. Den här blå designen. Jag har designat och placerat rören själv.


Den nya bloggdesignen.

Bloggbakgrund - Original
Så här såg bakgrunden ut innan.

En jobbig grej med den gamla designen (ovan) är att den var orange på nya, bra skärmar och gul och ful på gamla dåliga skärmar.

Jaja. Det kommer säkert småändringar senare.
Nu måste jag sticka och åka go-cart. Vi ska fira lillebrors 20-årsdag.
Over and out!

Det märkligaste infallet på länge

Jisses.
Jag vaknade nyligen efter att ha sovit rätt länge. Jag har jobbat natt. Sista natten på några veckor.
Jag ringde Josie och pratade lite. Hon var i stan men kommer hem snart.

Hon hade försökt väcka mig vid tolv. Hon hade frågat varför jag hade skickat ett konstigt mail till henne. "Eeeeh... Inga kommentarer" hade jag svarat. Jag har inget minne av att hon frågat mig detta, men jag minns konstigt nog att jag har sagt "Eeeeh... Inga kommentarer". Jag var nog väldigt trött.

Vi hoppar tillbaka i tiden...

Josefin hade fått en mail från kontakt@angeredsgymnasiet.se. I mailet stod det:
Grattis, Josefin!
Du är antagen till teaterlinjen!
Uppropet sker den 27:e augusti. Vi ses!
Vid frågor, ring...
(och ett telefonnummer)

Josie tänkte att "vafan?". Hon har inte sökt till Angeredsgymnasiet. Dessutom tog hon studenten för snart två år sedan, så att börja gymnasiet igen kändes inte helt rätt.
Hon ringde telefonnumret i mailet och kom till... Mitt mobilsvar. "Hej, du har kommit till Albins mobilsvar..."
Efter detta försökte hon väcka mig ochf råga varför jag skickar konstiga mail.

Nu hoppar vi ännu lite längre bak i tiden, och passar då på att förklara ett och annat.

Angeredsgymnasiets webbadress
är riktigt krånglig. Och fånig.
http://www.angered.educ.goteborg.se/ är adressen, och det är ungefär samma adress till alla gymnasieskolor i göteborg. munkeback.educ.goteborg.se, hvitfeldt.educ.goteborg.se (Hvitfeldtska Gymnasiet), o.s.v.
Varför inte Göteborgs kommun investerar några småslantar i enklare adresser (såsom angeredsgymnasiet.se) är lite underligt tycker jag.

För rätt längesedan (några år sedan) tänkte jag att man skulle kunna köpa den adressen och dels göra något kul på den, men också ha en tydlig länk till Angeredsgymnasiets riktiga webbsajt. Och så kanske man kan ha nån länk till Albin & Arts hemida, eller nåt. Jag vet inte.

Och igår fick jag ett infall och köpte adressen angeredsgymnasiet.se. Så nu är den min. Och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den. Vi får se. Jag kan iallafall göra e-mailadresser som slutar på @angeredsgymnasiet.se. Och för att testa lite skickade jag iväg ett mail till Josie. Lite busigt.

Men faktiskt, det kan ju vara farligt om vem som helst nu kan köpa adresser med gymnasieskolors namn. Nu mailade jag Josie på skoj, men jag skulle ju enkelt kunna skicka mail till vemsomhelst och skriva att de blivit antagna, eller att de blivit avstängda. Eller har IG. Eller vadsomhelst!
Nu kan jag ju egentligen inte bevisa någonting, men jag lovar och svär att inte missbruka den makt jag plötsligt har fått. Jag är nämnligen ingen elaking.
Nu ska det inte bli någon form av uppvigling, men vem som helst kan köpa en adress (huleback.se, munkebacksgymnasiet.se och schillerska.se är t.ex. lediga) och skicka ut falska mail till elever.

Porrindustrin är kanske också intresserade? Jo, men allvarligt talat. När jag gjorde en webbsajt som projektarbete skulle jag vara tvungen att visa alla uppdateringar för rektorn (eller någon annan högt uppsatt på skolan) innan jag lade ut dem på nätet, om det fanns en länk från angeredsgymnasiets sajt till min sajt. De var tvugna att ha kontroll.
Jag tyckte det hela var idiotiskt. Jag kan göra en ändring på någon sekund, men nu var jag tvungen att vänta på att någon annan kontrollerade allt. Det kunde ju ta flera veckor i värsta fall. Det hade nog inte varit en prioriterad arbetsuppgift.

Albin med Nicaraguas flagga
En bild från sajten som var mitt projektarbete. En sajt om Angeredsgymnasiets Nicaraguaprojekt.

Jag ifrågasatte det hela, och fick faktiskt ett bra svar. De måste kunna kontrollera vad de själva länkar till. En gång hade de länkat till en sajt som senare lades ner. De som hade adressen slutade betala och adressen köptes snabbt upp av ett porrföretag. Då länkade alltså Angeredsgymnasiets sajt till en porrsajt. Porrföretagen, och andra oseriösa företag som gör reklam och liknande, snor ofta åt sig adresser som de tror kan få många besökare. Därför måste Angeredsgymnasiet ha koll.

Jaja. Nu ska jag ta itu med annat. Jag filar på ny bloggdesign. Få se hur det blir med det, och vad som händer med angeredsgymnasiet.se.


Albin slår personligt YouTube-rekord

Hejs!
Den senaste tiden har jag börjat tanka upp klipp på YouTube igen.
På min födelsedag lade jag upp två klipp och dagen efter lade jag upp hela sju klipp på YouTube. Personligt rekord.
Det mesta är Galenskaparna & After Shave, men det är även två klipp från den brittiska TV-serien Big Train, ett klipp från TV-serien Anders och Måns, ett från TV-serien Fråga Anders och Måns och ett klipp från TV-serien Riksorganet.
I början av klippet från Alla Ska Bada ser men mig utanför Lorensbergteatern. Det filmade jag och Josie den 30:e. Jaja. Här kommer en drös filmklipp:

25 januari - Galenskaparna & After Shave - Tullarmästarn


25 januari - Galenskaparna & After Shave - Café Öken


26 januari - Galenskaparna & After Shave - Dokument bortifrån


26 januari - Galenskaparna & After Shave - Mr. Minit


29 januari - Galenskaparna & After Shave - Idyll (Ur Cyklar)


29 januari - Galenskaparna & After Shave - Vi vill ha det som det var


30 januari - Galenskaparna & After Shave - Samlande män


30 januari - Galenskaparna & After Shave - Ja, vi har hört den förut


30 januari - Galenskaparna & After Shave - Anders och Måns - Glöm inte orienteringen


30 januari - Galenskaparna & After Shave - Kulturkuben


30 januari - Galenskaparna & After Shave - Rippe glänser i Alla ska bada


30 januari - Fråga Anders och Måns - Finns Gud?


30 januari - Riksorganet - Göran Persson - Älska mig fast jag är fet


2 februari - Big Train - Fight Scene Editors


2 februari - Big Train - Tiger Appeal


2 februari - GAS - Monopol: En regering som kan dra en liten stepp


2 februari - Galenskaparna & After Shave - Monopol: Sune Finåkers TV-kanaler


Ja, det var alla.
Jag har fått massvis med positiva kommentarer från folk vars dagar jag förgyllt genom att lägga upp de här klippen. Hoppas ni också gillade dem.

Adjö!

När Albin fyllde 21

Hejs igen!

Albin 21

Vad var det där för bild? Ja, det kan ni klura på. Det är en båt som jag nog aldrig sett, men den passar bra iallafall.

I tisdags fyllde jag 21 år. Det var trevligt.
Jag klev upp klockan halv sex för att göra mig iordning. Jag jobbar morgnar den här veckan. Eftersom ryggen hade krånglat lite låg jag i Josies brors rum. Han har flyttat hemifrån, så hans rum står tomt och används som gästrum. När jag hade ätit och tvättat mig och så gick jag tillbaka till hans rum för att kolla nånting på datorn.
Klockan var sex på morgonen och plötsligt hör jag sån utanför rummet. Då kommer Josies mamma sjungandes, och bakom henne dyker Josie upp och sen hennes pappa. Så hela familjen har släpat sig upp klockan sex på morgonen bara för att sjunga för mig. Så snällt!

Jag fick en present också. Under tiden jag rev bort pappret sade Josie, väldigt sömnigt, att det inte var vad jag tror att det var och att hennes pappa ville ha tillbaka den sen. När jag inte ens hade öppnat den! Och där innanför pappret fanns en liten datorväska. Efter Josies uttalande var det ju inte svårt att lista ut att min present inte var väskan, utan någonting i väskan. Och där i väskan låg en DVD-box med Simpsons säsong 10. Den varianten i plast, formad som ett Barthuvud. Jag tackade och blev glad. Och så kände jag mig jättebesvärlig. Jag visade min önskelista för Josie, och där stod det på punkt två "DVD - The Simpsons säsong 10 (Vanlig box. Inte Bart-huvudet)". Josie var väldigt trött och jag minns inte vad hon sa, men jag uppfattade det som att hon blev arg. Jag var tvungen att ge mig av till jobbet. Josies pappa körde mig.

Hela jobbdagen tänkte jag på hur otacksam och svinig jag kände mig. Josie måste vara jättearg. När jag kom hem skämdes jag, men Josie var glad att se mig och sa att det inte var någon fara. Hon hade pratat med sin mamma och de hade ju sparat kvittot, så det var inga problem.
Dagen efter åkte jag och Josie in till stan och bytte plastboxen mot en i papp. Jag har nämnligen säsongerna ett till nio i pappboxar i hyllan hemma. Jag fick säsong sex för några år sedan, och då fick jag den i en plastförpackning formad som Homers huvud. Det var den jag ville ha, men insåg snart att den inte var lika bra som pappboxen. Den var plastig (som plast brukar vara) och eftersom plasten var ganska tunn kändes det som att den höll på att gå sönder. Inne i boxen fanns några ihoplimmade CD-hållare som också kändes som att de skulle ramla isär närsomhelst. Dessutom var den större och tog mer plats i hyllan och passade inte in bland de andra boxarna, så för ca ett halvår sedan lade jag ut den på Tradera och fick väl en 150-200 spänn för den och så köpte jag en ny i pappbox.
Jaja nu hade jag iallafall säsong ett till tio i fina pappboxar.

För någon vecka sedan ringde jag hem till mamma och pappa och sa att jag hade en idé. Mamma skulle vara bortrest och jobba och komma hem på onsdagen, dagen efter min födelsedag. Därför föreslog jag att vi skulle äta middag hemma i Sävedalen på fredagen. Men då skulle vi även bjuda hem Josies föräldrar. Spännande!
Våra föräldrar har inte träffats förut, och både jag och Josie såg fram emot det och var nästan lite nervösa.
Men det var jättetrevligt.
Vi åkte hem till mig på fredag kväll och pratade och åt god mat (Jag hade beställt mammas tacopaj). Det var väldigt trevligt. Av mamma och pappa fick jag Simpsons The Movie och en present till som jag hade misstänkt att jag skulle få. Jag kände det på mig. Simpsons säsong 10. I pappbox. Så nu hade jag två. Men jag ska byta in den idag.
Jaja.

Igår var jag med min nya familj på IKEA. Vi kikade på sängar. Jag och Josie har det lite trångt i sovrummet. Vi bara tittade. Men jag köpte laptop-bordet Dave. Så nu har jag ett litet smidigt bord som jag kan placera lite varstans så att jag kan ha datorn var jag vill. När Josie använder sin dator får jag antingen sitta borta i hennes brors rum eller sitta i sängen med datorn i knät, men det är obekvämt och då kan jag inte använda datormus. Men nu är det mycket mer praktiskt.

Sen var vi en sväng på Expert också för att köpa nått elektroniskt. På vägen smet jag ifrån Josies föräldrar och in i en annan affär. Där köpte jag en bärbar telefon till dem. I smyg. När vi kom hem satte jag den på laddning i ett hörn där den inte syntes. Imorse var den laddad och då visade jag den för dem. De blev glada, men pappa Börje såg lite besvärad ut och sa att jag inte skulle köpa en massa presenter till dem. Men jag vill! sade jag och jag tror han tyckte det var okej. Mamma Lena verkade också glad men tyckte väl egentligen inte heller att jag skulle köpa grejer till dem.
Men jag bor faktiskt där gratis (de vägrade när jag föreslog att jag skule betala för mig) och känner att jag ju vill betala på något sätt. Dessutom har de pratat lite om att skaffa en trådlös telefon, men det har inte blivit av.
Tills nu.

Sen åkte Lena till jobbet. På en söndag. Mycket att göra.
Josie ville ringa henne och det kunde hon göra när hon låg kvar i sängen. De har ju en trådlös telefon nu. Lena sa att Albin inte ska tro att han måste köpa presenter till dem (hittills har jag köpt en snygg tröja till Börje, en CD-skiva till Lena och en trådlös telefon till hela familjen). Men Josie förklarade att Albin ville köpa det till dem, och då var det okej.

Innan jag började blogga satte jag in Simpsons the Movie-skivan i datorn för att kika lite. Det står nämnligen på fodralet att den även finns dubbad till svenska! Vafasen? Jag har visserligen hört att TV3 visade någon säsong av Simpsons dubbad på svenska, men att det inte blev någon succé. Men att dubba Simpsons-filmen?
Jag var skeptisk redan innan jag tittade på filmen. Jag hoppade fram lite oh hörde Simpsons-figurerna prata svenska. Nej, nej nej! Det var så fel. Josie tittade inte, utan låg i sängen och läste. Hon hörde dock. Hon blev arg. Hon beordrade mig att stänga av skiten.
Det var ganska plågsamt att se. Dubba Simpsons till svenska = dålig idé.

Kanske, kanske slänger jag upp något klipp på YouTube med Simpsons på svenska.

För övrigt klurar jag jättemycket på hur jag ska göra om Hejs.se och hur jag ska designa om bloggen. Vi få se...

Over and out!

hits