Rydberg, den skånske boxaren

Som jag nämnde tidigare fick jag tillstånd av Petter att ladda upp Animals on the Hill på YouTube.
När jag var uppe i Stockholm och jobbade på BLA i två månader bad Petter mig kopiera en DVD en dag. Det var en bränd DVD med alla (tror jag) avsnitt av Rydberg, den skånske boxaren.

Rydberg, den skånske boxaren sändes som ett inslag i ungdomsprogrammet Vera för många år sedan, och verkar inte gå att få tag på någonstans. Det finns några klipp på YouTube, men de är få, osorterade, och i riktigt risig kvalité. Man får nästan ont i huvudet av de konstiga elektroniska störningarna i ljudet.

Jag brände iallafall en kopia, och frågade snällt om jag kunde få bränna en kopia till mig själv. Petter funderade en stund och sa att det fick jag, om jag lovade att inte ladda upp något på YouTube. Jobbigt. Men jag lovade och tackade.

Efter visningen av det nya progammet (i onsdags) kikade vi lite på Animals on the Hill, och sen kopplade jag in min dator till projektorn och visade lte foton. Sen tyckte Petter att vi kunde se lite YouTube-klipp, så vi kopplade in ljudet från datorn till de stora högtalarna, och så såg vi på lite olika klipp med Allram, Janne & Mertzi och Rydberg. Petter tyckte det var lite häftigt att se sina gamla produktioner på YouTube. Men det var synd, tyckte alla, att det var så dålig ljud- och bildkvalité på Janne & Mertzi- och Rydbergklippen.
Så han ångrade sig.

Okej då. Du får lägga upp Rydberg, sa han till mig. Yes!
Nu har jag, i skrivande stund, laddat upp de fem första avsnitten. Och i riktigt bra kvalité.
Men det har varit krångligt. Det är nått knas med ljudet på DVD:n, så jag kan bara lägga in bilden på datorn. Sen får jag dra sladdar från DVD-spelaren under TV.n och spela in ljudet separat. Och sedan klippa och synka. Men det funkar. Jag har tålamod. Ibland.

Anyway...
Här är en playlist som jag uppdaterar så fort jag laddat upp ett nytt klipp.
Rydberg, den skånske boxaren:


Over and out!

Animals on the Hill

När jag har varit på BLA har det snackats en del om Animals on the Hill.
Dessa djur är med på bild bredvid ringklockan utanför dörren in till BLA och de är med på hemsidan.
Men vilka är de? Jag har lyckats ta reda på lite info.


Bilden från BLA:s hemsida.

Sony Ericsson (tror jag) finansierade ett projekt som spelades in 2006 eller 2005 (jag vet inte riktigt säkert). Projektet gick ut på att spela in en serie kortfilmer som man skulle kunna se i sin mobiltelefon på något sett. Det här är också oklart. Kanske skulle avsnitt följa med när man köper en ny telefon, eller så skulle man ladda ner avsnitten på något sett. Produktionsbolagen BLA Stockholm och Tre Vänner spelade in två avsnitt, och vann år 2006 TV-priset Kristallen i kategorin "Best Mobile Telephone Content ".
Efter det hände tydligen ingenting. Programmet sändes igenstans och ingen verkar ha sett det. Jag har inte hittat någon info på nätet.

Men nu har jag alltså fått tillstånd av Petter att lägga upp första avsnittet på YouTube.

***UPPDATERING***
Klippet låg uppe till 6 november tills jag blev tvungen att ta bort det av olika anledningar. Sorry!

Over and out!


Stockholmsbesöket med Arvikamöte och visning av nya TV-programmet

Hejs!

Jag är nyss hemkommen från min Stockholmsvistelse, som varade i nästan en vecka.
Jag flög upp och tog tåget ner.

När jag skulle flyga från Landvetter till Bromma i fredags fick jag skjuts av pappa till flygplatsen. Vi var lite törstiga och skulle köpa var sin Coca Colapå Pressbyrån. Det var extrapris om man köpte två 50-centilitersflaskor, så vi tog var sin och gick till kassan. Hon i kassan sa att det bara var extraprs om man köpte en vanlig Coca Cola och en Light eller Zero. Sånt skräp villevi inte ha,men till slut offrade sig pappa och tog en Zero. Och en korv.
Han skulle precis betala nä jag sa att jag också ville ha en korv. Då sa kassörskan att vi då kunde ta var sin vanlig Coca Cola, eftersom det då blev billigt ändå och de hade extrapris om man köpte en Coca Cola och en korv.
Så jäkla rörigt!
 Vi fick iallafall var sin Coca Cola och var sin korv, och sen flög jag till Stockholm.


Cola och korv!

Jag sov på en soffa hos min nya samordnare på Arvikafestivalen. Det var lite obekvämt och jag vaknade flera gånger på natten. På lördagmorgonen gav vi oss av till Stadshagen där en av nyckelfunktionärernas pappa hade sitt kontor. Vi fick låna kontoret och ha möte där. Det kändes lyxigt. Det var ett rätt bra möte. Vi fick mycket information och kunde diskutera en del saker.

Efter mötet åkte jag in till stan och träffade Josie och Cajsa som var i Stockholm för att shoppa. Det var inte jättekul att gå runt i klädaffärer, men jag fick iallafall umgås med Josie.
På kvällen följde jag med till deras hotellrum, och efter ett tag dök även en krasslig Sara upp. Vi trängde ihop oss i det lilla hotellrummet och såg på Eurovision Song Contest. Det var egentligen inte något bidrag som var så värst bra, och Sveiges dåliga placering förvånade mig. Men samtidigt har vi fått riktigt dåliga placeringar de senaste åren, oavsett vilket bidrag vi skickat. Norges vinst förvånade mig också. Det var ingen speciellt bra låt alls.

När spektaklet var över orkade jag inte ta mig tillbaka till Solna, så jag sov över på Josie och Cajsas hotellrum. Det var okej för Cajsa, men sen bestämde hon på något konstigt vis att hon skulle ha halva sängen, och Josie och jag var sin fjärdedel. Det var trångt och jobbigt.
På morgonen lyckades jag få hotellfrukost också! Busigt, busigt. Men gott. Men samvetet fick sig en smäll.
Ännu en dag på stan. Långa promenader mellan klädbutiker. Som tur är gick jag och Josie lite för oss själva medan Cajsa sprang fram och tillbaka genom hela stan för att besöka alla butiker minst tre gånger.

Sara dök också upp och hände med ett tag.
Vi vinkade av Josie vid tågstationen runt femtiden och sedan satte sig Cajsa och åt lite innan hennes tåg kom. Jag och Sara åkte tunnelbanan åt samma håll. Hon skulle hem och jag skulle till Solna och hämta min väska. Jag lyckades faktiskt hitta lägenheten. Jag packade väskan och gav mig av. Bussarna hade lite dåliga tider på söndagen, så jag fick sitta och vänta i en busskur i 40 minuter innan jag ens kom till Brommaplan. Sedan åkte jag buss ganska länge tills Petter plockade upp mig i sin bil.

Nu skulle jag alltså bo i Petters gäststuga i fyra nätter.
Petters familj och jag såg lite på TV, och sen var Petter tvungen att titta igenom några avsnitt av TV-serien och anteckna villka ändringar som ska göras i nästa klippning. Vi såg tre avsnitt som hade klippts olika många gånger. Ett avsnitt var tredje versionen, ett var fjärde versionen och ett var femte versionen. Det var kul att se på, men det är mycket kvar innan det är färdigt. Några klippgrejer, men främst ljudet. Det är ju inte fixat än, så ibland hör man lite dåligt, ibland brusar det och ibland är det helt tyst när någon går eller så.
Jag kröp ner i gästsängen ganska sent och min rygg sa direkt att det skulle bli en jobbig natt.

Jag vaknade upp alldeles utvilad på morognen och min rygg mådde bra. Jag hade inte ont någonstans, och jag hade inte vaknat på natten. Underbart! Det kanske berodde antingen på den lantliga luften, eller på att jag var omringad av rekvisita från Allram Eest och Höjdarna. I ett hörn stod tavlan som hängde hemma hos Lipton i Höjdarna, och i ett annat hörn stod skylten från Allram Eest!


Jag och den coola skylten.


Tavlan som hängde hos Lipton


Så här ser det ut hemma hos Lipton. Scenografin gjordes av Robert Komarek.

Att vara på BLA eller hemma hos Petter är verkligen paradiset för mig. Jag är ju verkligen en nörd när det gäller Höjdarna och Allram. Och eftersom jag är så nördig (det är nog inte många som skulle känna igen den där tavlan) är det ju helt perfekt att jobba som dockspelare på BLA!

Jag såg förresten på en bild att huvudet på tavlan egentligen var med på en totempåle från början. De hade en snygg totempåle i studion när Roger Pontare var på besök hos Allram Eest.

De senaste dagarna har jag hängt på BLA:s kontor och grejat med datorn, broderat och hjälpt till med lite smågrejer. Jag har scannat in bilder, bytt ett lysrör, tagit bort skyddspapp från golvet, mailat bilder, m.m.


Här kikar jag på ett avsnitt av TV-serien. Det är jag som spelar Lilltjejen till vänster.

I onsdags var det visning av två avsnitt inför de som var med under produktionen. Det var kul att träffa alla igen. Nästan alla var där iallafall. Jag hade ju redan sett nästan alla avsnitt. Dels när Petter har kikat igenom de hemma, och så har jag hört en massa repliker från alla möjliga håll när jag suttit på BLA:s kontor. Inne i ett rum sitter Petter med klipparen och klipper avsnitt, och inne på ett rum i andra änden av lokalen sitter Jesper och ljudlägger.

Det var iallafall riktigt kul att se avsnitten med publik, och med stor bild! Vi hade en projektor som lyste upp hela den stora vita väggen som är byggd för att fungera som bakgrund under fotograferingar. Den här bilden tog jag på tisdagen, när vi testade projektorn:

Jag framför den stora väggen.

Som en liten extra grej visade Petter första avsnittet av "Animals on the Hill". Det var ett pilotprojekt som Sony Ericsson finansierade och som vann ett pris 2006. Det har iallafall inte visats offentligt innan, och jag har bara sett bilder och hört lite snack om det, så det var kul att se. Dessutom fick jag tillstånd av Petter att ladda upp det första avsnittet på YouTube!

Jag laddade in avsnittet på datorn och klippte lite på torsdagen. Både på kontoret, på tåget och hemma i Mölnlycke. Tågresan tog fem timmar, och jag klippte och tittade på ett nedladdat avsnitt av Uppdrag Granskning, om Scientologerna. Datorns batteri tog slut rätt fort, så jag fick avbryta tittandet och klippandet. Jag lyssnade på musik och broderade lite istället. Animals on the Hill kommer i nästa blogginlägg.

När jag klev av tåget skulle jag skynda mig till bussen hem, men vem stod på perrongen, om inte Josie! Wohoo! Det var en glad överraskning! Det är skönt att vara hemma igen, även om jag saknar BLA och dockspelandet.

Over and out!

Stockholmsbesök igen

Nu börjar jag känna mig Arbetslös.
Jag går här på dagarna och gör... Ingenting.
Man tappa orken och tröttnar på allt.

Men nu händer det äntligen nåt!
Jag ska upp till Stockholm i helgen, med anledning av ett möte inför Arvikafestivalen. Det var oklart om det skulle bli något möte, och jag fick veta väldigt sent att det skulle bli av, så jag boade biljetter ganska sent. Men det är ju deras förlust, eftersom det är de som ska betala biljetten.
Det blir flyg igen. Det är billigast så. 499 kronor från Landvetter till Bromma.

Mötet är på lördagen, och jag skulle åka upp på fredagen och hem på söndagen.
Jag kom på att om jag åker tidigare på fredagen kanske jag hinner hälsa på på BLA!
Jag ringde Petter (chefen) för att fråga, men han var upptagen och sa att han skulle ringa om en timme. Efter mycket väntande upptäckte jag att det inte fanns några tidiga biljetter kvar, så jag kommer till Stockholm vid sju på kvällen.
När Petter till slut ringde berättade jag min första plan, men att jag inte skulle hinna hälsa på. Det tyckte han var synd, och så berättade han att de ska ha vising på onsdag. Alltså en visning av ett (eller två) avsnitt för alla i teamet. Det hade varit kul att vara med. Alla andra ska nog vara med. De bor ju i Stockholmsområdet.

Vi diskuterade lite oh kom fram till att jag skulle unddersöka möjligheterna att boka om biljetten så att jag åkte hem på torsdag istället. Då kan jag "hälsa på" på BLA både måndag, tisdag och onsdag och så få jag bo i Petters gäststuga. Det ska bli lite kul. Och så händer det nåt! Jag slipper gå här hemma och inte göra nånting.

De första två nätterna ska jag bo hos mina nya "samordnare" på Arvikafestivalen. Det ä två tjejer som jag aldrig träffat, men jag har pratat med den ena i telefon en och en halv gång. Den halva gången lyckades jag ringa när hon var i Polen, så det blev ett väldigt kort samtal. Vi får se hur det bli att bo hos dem. Lite konstigt, men det blir säkert bra.

På lördagen är det alltså möte, och på kvällen blir det konsert med Arvikas "slammer act" Moulinex. Problemet (för mig) är att det är final i Eurovision Song Contest samma kväll. Jag har inte missat en ESC-final i hela mitt liv (vad jag minns). Josie och hennes kusin ska ju också till Stockholm i helgen, så jag funderar på att smita från Arvikafesten och se ESC-finalen på Josies hotellrum. Enligt rykten ska även min... svägerska(?) Sara också rymma ut i natten och se finalen i Josies hotellrum. Sara bor i Stockholm ett tag eftersom hon gör sin praktik där.

Det blir nog en rolig lördagkväll, om ingen blir sur för att jag rymmer från konserten.

Sen blir det en rolig vecka efter det. Att få komma tillbaka till kära BLA ska bli skoj. Och eftersom det är visning så kommer nog nästan alla i teamet, och jag har inte sett dem på länge!

En väldigt rolig bonus är att jag kanske får i uppdrag att lägga upp några "teaser"-klipp på YouTube! Alltså små klipp från det nya TV-programmet! Äntligen finn det iallafall något som jag kan få visa upp innan programmet sänds i höst. Det ska bli kul, och klippen kommer så klart hamna här i bloggen!

Ha det göttans nu!
Bye!


Skrivbordsbygget som snabbspolad kortfilm

Skrivbordsbygget jag nämnde i ett tidigare inlägg filmades ju, och nu har jag äntligen klippt allt, laggt på musik, och slängt upp filmen på YouTube.
Det var mest som en kul grej.

Klickar man på HQ-knappen (om den inte är intryckt redan) så blir det bättre bild och ljud.

Albin monterar ett nytt skrivbord:


Over and out!

Blyertsdesign

Japp. Nu var det dags igen.
I förrgår var det 7:e maj och min bloggbakgrund var fortfarande lila med snöflingor och alla rubriker had en liten pepparkaka framför sig.


2008 års julbloggdesign.

Jag har länge tänkt byta design, men som vanligt har det varit svårt att komma på hur det ska se ut. Jag kom på att jag kunde ha en slags skissad design tills vidare. Lite som "ombyggnad pågår" eller att det syns att jag håller på att skissa fram en ny design.
Så i förrgår böjade jag skissa och scanna och greja och koda och efter ett tag tyckte jag det blev rätt snyggt. Jag kommer säkert ångra mig om ett tag och tröttna på den fula blyertsbloggen, men just nu tycker jag om den. Lite analogt och avskalat. Hela skiss- och "under konstruktions"-idén har blivit en design som jag trivs med och nog kommer behålla ett bra tag.

Några andra ändringar:

Jag har flyttat menyn från höger- till vänstersidan. Det känns mycket bättre och mer logiskt. Jag har haf den till höger sedan starten 2005, men nu är den äntligen till vänster!

Jag har rensat bort lite reklambanners som jag själv placerade ut för något år sedan. Jag får inga pengar på dem ändå. Tror jag har skrapat ihop sex spänn på ett år, men jag kan nog inte få några pengar förrän jag fått ihop 250 spänn. Så nu är det bara blogg.se:s egna reklambanners kvar.

Piratpartiet till EU-bannern har jag gjort om till en blyertsversion, för att den ska passa in bättre.

Jag ska försöka fixa till bloggdesign.hejs.se så att man kan se gamla versioner av bloggens design. Det hade varit sköj.
Jaja. Det om det.

Over and out!


IKEA-krånglet fortsätter

Igår skrev jag ju, bland annat, om IKEA-krånglet.
Jag glömde dock nämna en liten detalj. Det var en detalj så liten att jag nästan glömde bort den själv. Men idag visade det sig att det var en väldigt viktig detalj.

När vi packade upp skrivbordet i söndags upptäckte jag ju att två små brädor var trasiga. Därför åkte jag och mamma till IKEA igår för att byta dem. Istället för att byta hela kartongen beställde de nya brädor, som skulle komma hem till mig. Och det är här den lilla detaljen kommer in...
När de beställer delar får de leta upp produkten i en databas, och sedan välja ut exakt vilken del som ska beställas. av någon anledning beställde hon brädorna från en vit hurts. Vi hade köpt en "svartbrun" hurts, men det spelade inte någon roll eftersom just de bitarna är grå på alla färgversioner av hurtsen. Alltså skulle detta inte ställa till några problem.

När jag kom hem upptäckte jag ju att ytterligare en bit i samma låda var trasig, och ringde och beställde en ny. De lade till den till beställningen och jag skulle få allt hemskickad inom tio dagar.
Jag trodde det skulle bli en lång väntan, men redan idag fick jag ett SMS som sa att jag hade ett paket från "IKEA COMPONENTS AB". Josie och jag tog en promenad med hunden Oliver som vi passar lite idag. Vi promenerade ända bort till ICA i Djupedal och hämtade mitt stora paket.
Väl hemma tänkte jag att jag äntligen kunde slänga ihop den där hurtsen, men icke...

De nya bitarna till lådan var hela och fina, men den stora brädan till hurtsen var... Vit.
Jupps. De hade ju bara laggt till en bräda till beställningen, och enligt den beställningen var det ju delar till en vit hurts. Attans!


Nu har jag två bottenplattor till hurtsen MIKAEL. En trasig "svartbrun" och en vit.

Nu har jag ringt IKEA igen och försökt förklara. Det är nog bara jag som råkar ut för sånt här. Jag har faktiskt aldrig haft några problem med IKEA förr. Det har aldrig saknats några delar eller så, men nu krånglade allt samtidigt. Tre trasiga brädor i samma paket, och nu det här.
När jag kom fram till reklamationsavdelningen fick jag prata med en småländsk kvinna som inte riktigt förstod mitt problem. Jag sa att jag hade fått en vit bräda, men att det var fel. "Du skulle alltså ha en vit bräda, men har fått en i björk?" svarade hon. När jag försökte förklara sa hon att det står i beställningen att jag ska ha en vit bräda. Jag försökte förklara, men hon verkade ändå inte riktigt förstå. Hon lät ytterst misstänksam. Jag fick vänta en stund när hon "kollade nånting" eller så, och till slut lyckades det lösa sig, efter många förklaringar.

Så nu får jag vänta ett tag till.
Kanske får jag rätt brädor imorgon?

Over and out!


Lägesrapport och IKEA-krångel

Nu var det nästan en månad sedan jag bloggade sist.
Folk har påpekat detta och sagt åt mig att blogga mer.
Josie, däremot, bloggar nästan dagligen nuförtiden. Ibland två gånger samma dag!

Det har väl inte hänt så jättemycket den senaste tiden.
Jag är "arbetsfri" (ett fint ord jag hörde idag) och väntar på svar från ett företag där Josies morbror jobbar. Jag har sökt jobb där, men vi får se. Jag har högvis med papper från och till A-kassan. Jag är så trött på byråkrati. Jag har suttit ner med alla papper och fyllt i så gott jag kunnat, och när jag undrat något har jag försökt ringa A-kassan, men då har de inte telefontid.
Sen när jag fyllt i allt visar det sig att jag behöver fler papper och blanketter från Posten, så då har jag ringt dem och bett dem om det. Nu har jag fått anställningsbevis från Posten och kopierat alla sex sidor så att jag kan skicka iväg dem, men så kom jag på att jag antagligen måste ha papper från BLA också.
Det blir till att ringa dem och be dem fylla i massa roliga papper som är halvt obegripliga.

Annars är jag hemma och pysslar. Jag har påbörjat ett nytt broderi, och lurig som jag är har jag valt att hålla det lite hemligt. Jag laddar upp bilder i Bilddagboken och på Facebook och folk gissar och är nyfikna. Jag startade Broderibloggen i förrgår, men vi får se om det blir något av den. Får se om jag orkar hålla den igång.

Jag har haft några möten med Viktoria, som också bor här i Mölnlycke. Hon och jag ska vara nycelfunktionärer på årets Arvikafestival, och det går riktigt bra, faktiskt. Vi har läget under kontroll.

Josie och jag har köpt ett nytt skrivbord, förresten. Det var också en jäkla cirkus!
Det gamla skrivbordet vet jag inte hur gammalt det är, men det har varit med ett tag och har en del sprickor och flisor(!). Dessutom har Josie satt en del klistermärken på det under årens lopp. Inte så fint.
Vi åkte till IKEA och köpte alla delarna till det nya skrivbordet. Ett bord som var 80 cm långt och ett som var 120, en liten rundad bordsände, åtta ben och två lådhurtsar på hjul.
Väl hemma skulle vi börja med lådhurtsarna, men upptäckte att två brädor var rätt skadade.


Den bräda som var mest skadad.

Vi hade bara plockat upp några få bitar, så vi packade ner allt i lådan igen så att vi kunde byta den.
Sedan fortsatte vi med den andra hurtsen. Det gick bättre.
När det var dags för själva skrivbordet såg jag på beskrivningen att man kunde bygga på ett annat sätt än det jag hade tänkt. Jag hade byggt upp vårt rum i programmet IKEA Home Planner och sedan testat lite olika skrivbordskombinationer.


Så här såg vårt skrivbord ut, utan hurtsar, i programmet.

Det är totalt åtta ben, men i beskrivningen som följde med såg jag att man kunde bygga på ett annat sätt. Under bordsskivorna sitter metallramar som man sedan skruvar fast benen i, men istället för att ha två bord så här kan man köpa en specialram till det kortare bordet till vänster, och på så sätt "bygga ut" bordet och bara använda fyra ben.
Ungefär så här:


Så här kan man också bygga, men den här bilden har jag ändrat i Photoshop, eftersom programmet Home Planner inte var så smart och tipsade mig om det här sättet.

Alltså hade jag köpt fel metallram till det korta bordet, och dessutom fyra ben för mycket. Jag skulle spara en del benutrymme under skrivbordet och minst 400 spänn om jag lämnade tillbaka några delar och bytte och grejade.
Vi skulle ju ändå tillbaka för att byta den trasiga hurtsen.
Det blev lite ont om tid och så, men mina kära föräldrar kom i helgen hem från sin USA-resa, så mamma följde med mig till IKEA. Där kunde jag tydligen inte byta hurtsen, utan de beställde nya delar istället, så jag ska få två nya plankor med posten. Knöligt. Jag kunde ju bara tagit en ny kartong med en ny hurts!

Väl hemma igen tänkte jag att eftersom det var en bit av en låda som var trasig kunde jag ju bygga resten av hurtsen så länge men då upptäckte jag att ytterligare en bit var trasig! Vad skulle jag göra nu? Åka till IKEA igen? Nej, jag ringde IKEA och de lade till den trasiga biten på min beställning, så jag får väl de bitarna om någon vecka...


Ytterigare en trasig bit.

Delarna till skrivborddet var iallafall hela, så jag tömde det gamla skrivbordet på grejer, monterade ner datorn och stereon, sorterade sladdar, skruvade isär det gamla skrivbordet och bar ut delarna. Sedan dammsög jag lite och sedan började jag montera det nya skrivbordet. Jag hann klart ganska precis tills det att Josie kom hem från jobbet och så hjälptes vi åt med att placera ut datorn och stereon.

Före:


Efter:


Vi är fortfarande inte riktigt trådlösa.

Nu saknas det ju en hurts, och vi är inte riktigt säkra på var vi ska placera den. Det som är väldigt trevligt nu är att Josie och jag kan sitta bredvid varandra med våra datorer. Tidigare satt jag med ett rangligt laptopbord som var lite för litet och tog upp plats i rummet. Men den nuvarande lösningen är riktigt mysig.

Jag har faktiskt filmat en del av bygget också, och håller på att klippa ihop det. Det blir kanske bra. Kanske inte.
När det är klart hamnar det i bloggen!

Vi hörs!
Over and ut!

hits