Lägesrapport och IKEA-krångel

Nu var det nästan en månad sedan jag bloggade sist.
Folk har påpekat detta och sagt åt mig att blogga mer.
Josie, däremot, bloggar nästan dagligen nuförtiden. Ibland två gånger samma dag!

Det har väl inte hänt så jättemycket den senaste tiden.
Jag är "arbetsfri" (ett fint ord jag hörde idag) och väntar på svar från ett företag där Josies morbror jobbar. Jag har sökt jobb där, men vi får se. Jag har högvis med papper från och till A-kassan. Jag är så trött på byråkrati. Jag har suttit ner med alla papper och fyllt i så gott jag kunnat, och när jag undrat något har jag försökt ringa A-kassan, men då har de inte telefontid.
Sen när jag fyllt i allt visar det sig att jag behöver fler papper och blanketter från Posten, så då har jag ringt dem och bett dem om det. Nu har jag fått anställningsbevis från Posten och kopierat alla sex sidor så att jag kan skicka iväg dem, men så kom jag på att jag antagligen måste ha papper från BLA också.
Det blir till att ringa dem och be dem fylla i massa roliga papper som är halvt obegripliga.

Annars är jag hemma och pysslar. Jag har påbörjat ett nytt broderi, och lurig som jag är har jag valt att hålla det lite hemligt. Jag laddar upp bilder i Bilddagboken och på Facebook och folk gissar och är nyfikna. Jag startade Broderibloggen i förrgår, men vi får se om det blir något av den. Får se om jag orkar hålla den igång.

Jag har haft några möten med Viktoria, som också bor här i Mölnlycke. Hon och jag ska vara nycelfunktionärer på årets Arvikafestival, och det går riktigt bra, faktiskt. Vi har läget under kontroll.

Josie och jag har köpt ett nytt skrivbord, förresten. Det var också en jäkla cirkus!
Det gamla skrivbordet vet jag inte hur gammalt det är, men det har varit med ett tag och har en del sprickor och flisor(!). Dessutom har Josie satt en del klistermärken på det under årens lopp. Inte så fint.
Vi åkte till IKEA och köpte alla delarna till det nya skrivbordet. Ett bord som var 80 cm långt och ett som var 120, en liten rundad bordsände, åtta ben och två lådhurtsar på hjul.
Väl hemma skulle vi börja med lådhurtsarna, men upptäckte att två brädor var rätt skadade.


Den bräda som var mest skadad.

Vi hade bara plockat upp några få bitar, så vi packade ner allt i lådan igen så att vi kunde byta den.
Sedan fortsatte vi med den andra hurtsen. Det gick bättre.
När det var dags för själva skrivbordet såg jag på beskrivningen att man kunde bygga på ett annat sätt än det jag hade tänkt. Jag hade byggt upp vårt rum i programmet IKEA Home Planner och sedan testat lite olika skrivbordskombinationer.


Så här såg vårt skrivbord ut, utan hurtsar, i programmet.

Det är totalt åtta ben, men i beskrivningen som följde med såg jag att man kunde bygga på ett annat sätt. Under bordsskivorna sitter metallramar som man sedan skruvar fast benen i, men istället för att ha två bord så här kan man köpa en specialram till det kortare bordet till vänster, och på så sätt "bygga ut" bordet och bara använda fyra ben.
Ungefär så här:


Så här kan man också bygga, men den här bilden har jag ändrat i Photoshop, eftersom programmet Home Planner inte var så smart och tipsade mig om det här sättet.

Alltså hade jag köpt fel metallram till det korta bordet, och dessutom fyra ben för mycket. Jag skulle spara en del benutrymme under skrivbordet och minst 400 spänn om jag lämnade tillbaka några delar och bytte och grejade.
Vi skulle ju ändå tillbaka för att byta den trasiga hurtsen.
Det blev lite ont om tid och så, men mina kära föräldrar kom i helgen hem från sin USA-resa, så mamma följde med mig till IKEA. Där kunde jag tydligen inte byta hurtsen, utan de beställde nya delar istället, så jag ska få två nya plankor med posten. Knöligt. Jag kunde ju bara tagit en ny kartong med en ny hurts!

Väl hemma igen tänkte jag att eftersom det var en bit av en låda som var trasig kunde jag ju bygga resten av hurtsen så länge men då upptäckte jag att ytterligare en bit var trasig! Vad skulle jag göra nu? Åka till IKEA igen? Nej, jag ringde IKEA och de lade till den trasiga biten på min beställning, så jag får väl de bitarna om någon vecka...


Ytterigare en trasig bit.

Delarna till skrivborddet var iallafall hela, så jag tömde det gamla skrivbordet på grejer, monterade ner datorn och stereon, sorterade sladdar, skruvade isär det gamla skrivbordet och bar ut delarna. Sedan dammsög jag lite och sedan började jag montera det nya skrivbordet. Jag hann klart ganska precis tills det att Josie kom hem från jobbet och så hjälptes vi åt med att placera ut datorn och stereon.

Före:


Efter:


Vi är fortfarande inte riktigt trådlösa.

Nu saknas det ju en hurts, och vi är inte riktigt säkra på var vi ska placera den. Det som är väldigt trevligt nu är att Josie och jag kan sitta bredvid varandra med våra datorer. Tidigare satt jag med ett rangligt laptopbord som var lite för litet och tog upp plats i rummet. Men den nuvarande lösningen är riktigt mysig.

Jag har faktiskt filmat en del av bygget också, och håller på att klippa ihop det. Det blir kanske bra. Kanske inte.
När det är klart hamnar det i bloggen!

Vi hörs!
Over and ut!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits