När saker kostar mer än vad som sägs

Jag beslöt mig för att köpa appen/spelet Minecraft till min mobil. 45 spänn skulle det kosta. Okejdå, tänkte jag och klickade mig fram till betalningen där det plötsligt stod att det kostade 56 kronor. Det var dåligt. Men okejdå.

Igår skulle jag ta mig hem från Stockholm, och eftersom jag var klar med det jag skulle göra redan runt ett, och mitt tåg gick runt 17-tiden fick jag tips om att ta ett "sista minuten"-flyg från Arlanda. Eftersom jag var i Sollentuna var jag dessutom ganska nära Arlanda.

SAS var billigast, och ville bara ha 364 kronor för att flyga mig till Göteborg. Det lät kanon, men de skulle ha 30 kronor extra i bokningsavgift. Jaja... Av någon anledning betyder "Sista minuten" inte att man kan boka biljetten i sista minuten, utan senast två timmar innan planet lyfter. Fånigt. Jag kunde dock boka i disken på flygplatsen. Men då fanns det en liten hake. De jävlarna ville ha 300 spänn i bokningsavgift! Det är ju helt sjukt! Det är ju en prisökning med över 82%! Det är ju vidrigt!

Alternativet var att boka med en dator, men då var jag tvungen att boka en resa tidigast två timmar framåt, men på nästföljande plan fanns det inga lediga platser. Så jag funderade en liten stund, och beslöt mig för att betala en flygbiljett för 664 kronor. Fy bubblan. Men från det att jag bokade var det knappt 45 minuter till avgång.

När jag skulle gå igenom bagagekontrollen ville de titta extra noga på min väska. Jag kom på att jag ju hade min necessär i resväskan (som jag tog som handbagage) och i den låg en liten vass sax. De kikade i necessären och sa att jag inte fick ha med vätskor. Jag hade en tub med hudkräm och en flaska DubbelDusch som är så bra att ha när man reser, och som för tankarna till gymnastiklektionerna i skolan. Den livsfarliga saxen sa de inget om, men jag fick inte ha med mig min DubbelDusch eller hudkrämen. Suck.
Jag antar att det är okej att sticka flygvärdinnor i halsen, men om jag skulle få för mig att vilja duscha på en flygplanstoalett hade det ju förstås blivit knepigt.
Killen i kontrollen stoppade tuben och flaskan i en påse och gav mig en lapp med en kod. Då kunde jag gå in på nätet och knappa in koden och få grejerna hemskickade för bara 50 kronor. Eller inte göra nånting, och så slängs dem.När planet landade var det skönt att vara tillbaka på göteborgsk mark, och snart skulle jag vara hemma hos min fru som jag inte sett på ungefär fem dygn. För att ta mig från Landvetter var jag tvungen att ta flygbussen, och på den gäller inga busskort. 80 spänn gick däremot bra och på frågan "Tur och retur eller enkel biljett?" svarade jag, på göteborgska, "Enkel. Så enkel som möjligt".

Idag tänkte jag se om jag kanske skulle få hem min hud- och min duschkräm. Jajemän. Först funkade det inte alls, men efter ett telefonsamtal, lite väntan, och lite knappetiknapp på datorn kunde jag få dem hemskickade. Jag minns inte vad krämen kostade, men det var iallafall mer än femtio spänn, så jag var väl tvungen att betala det för att få hem den. Men det kostade inte alls femtio spänn. 200 spänn skulle de ha, de jävlarna.
Så det får vara.

Klart slut.

Inför mitt bröllop

Idag ska jag gifta mig.
Jo, det är sant. Jag borde vara sanslöst nervös och hoppa upp och ner och svettas som en gnu och allt såntdär, men jag är lugn. Jag är jättelugn. Det enda som oroar mig är att jag är så lugn.

Innan jag ska upp på scen är jag betydligt mer nervös än nu. Men nu känns allt lugnt. Det är märkligt.
Jag har tänkt att, på skoj, ha en lugn image inför bröllopet. Om nån frågar vad jag ska göra i helgen säger jag "Inget speciellt... Ta det lugnt... Och så ska jag gifta mig"  och spela lite cool. Det är det jag tänkt. Som en knäpp grej. Men nu verkar jag ha påverkat mig själv på nåt mystiskt sätt, för det är så jag känner. Det känns lugnt, och soft och bra och inte nervöst alls.
Det beror absolut inte på att jag tycker att det är nån liten struntgrej. Verkligen inte. Det känns bra, det känns rätt, och det ska bli spännande.

Jag har sovit ganska bra inatt, och nu är jag hemma och tar det lugnt. Josie har sovit hos sina föräldrar inatt och ska iväg och fixa håret och sånt idag innan vi viger oss i Rådhuset ca klockan 14:20. Jag ska duscha snart. Jag tar det lugnt. Slängde nyss ihop en panoramabild som visar hur det ser ut utanför lägenheten för tillfället:


Det är väldigt, väldigt dimmigt ute! (Klicka på bilden för att förstora)

Jag har köpt en ny skjorta, en ny slips, och nya strumpor (som matchar slipsen lite) och misstänker att jag kommer att se riktigt stilig ut. Min blivande fru Josefin och jag har med var sitt vittne, och Josies bror följer med och fotar lite och filmar. Imorse när jag stod framför spegeln och såg mig själv började jag fundera på om det verkligen är en så bra idé att filma i full-HD, men det blir nog bra...

Innan Josie stack till sina föräldrar satte hon den här lappen på dörren:

Glöm inte ringen!

Jag tyckte att det var lite roligt.

Nästa gång jag bloggar är jag en gift man.
Om inte, så blir det ett väldigt intressant blogginlägg.

Over and out!

hits