Dessa politiker (igen)

Hejs!

Nu snodde jag rubriken från mitt föregående blogginlägg. Kom inte på nått annat.
Men jisses, vilken soppa.
Folk gnäller alltid på politiker och många var trötta på Sossarna, och så gör Moderaterna en väldigt anorlunda start. Ojojoj.

Jag lyssnar inte så mycket på radio. Bara ibland, när jag är ensam i köket. Nu minns jag inte om det var idag eller går jag hörde följande:
En kvinna i Sveriges Radio P3 (jag tror hon heter Julia Messelt) berättar att hon, som liten, varje jul önskade sig en viss bok (som inte namngavs) som innehöll olika rekord. Hon sa att det var en häftig känsla när hon bläddrade i boken och fann svenska världsrekord. Och så fortsatte hon:
"...det är med stor glädje jag idag, den 17 oktober, kan berätta att Sverige äntligen har tagit ett nytt världsrekord! Och kategorin är...
POLITICS! Hurra för Sverige!
Ingen annan stans i världen har en regering, redan inom tio dagar efter regeringsbildningen, tappat två ministrar!
Stort grattis till Frerik Reinfeldt.
"

Senare på kvällen tittar vi på nyheterna i TV4. Då berättar de att reportrar från andra länder tycker detta är mycket intressant, så det har kommit en del reportrar till Sverige idag för att rapportera, och många väntade på ett tredje ministeravgång, men åkte besvikna hem när ingen minister avgick.

Innan jag skrev det här blogginlägget såg jag att SR hade ett reportage som hette "Europa om Sverige" utlaggt på in hemsida. Där berättades bland annat att Finlands statsminister, Matti Vanhanen, nyligen uppdaterat sin hemsida och mer eller mindre förbjudit sina ministrar att svara på journalistfrågor om huruvida de betalat hundskatt, TV-licens, fastighetsskatt, körtför fort eller varit inblandade i någon fylleskandal.
I reportaget nämns också att polska medier rapporterat en del om händelserna, och att det nästan ligger lite beundran i det hela, eftersom det var svenska medier som luskade reda på fakta, och avslöjade skandalerna. I Polen är Public Service-radion och TV:n mer eller mindre i regeringens händer.
"Att det finns grannländer där ministrar kan avskedas från regeringen för att ha anlitat svart barnpassning, eller inte betalt TV-avgiften, framkallar lätt höjda ögonbryn och beundran här i EU:s mest korrupta land." rapporterar Kjell Albin Abrahamsson (ganska fint namn) från Warszawa.

Reportaget fortsätter med en rapport från Storbritanien (som förresten direktöversattes från "United Kingdom" till "Förenade Kungariket" i en lista på Arbetsförmedlingens hemsida) där reportern säger att tidningen the Times skrivit att statsministern har gjort sitt bästa för att få sin regering att verka anorlunda, citat:
"Hans finansminister Anders Borg, som presenterade statsbudgeten, har en prålig hästsvans. Det är den första svenska regering som också haft en öppet homosexuell minister, och en svart minister".

Jösses, jösses.
Två ministrar på två dagar.
Det är rätt komiskt.


Dessa politiker...

Lyssnade precis på radio.
På ekot. På ekot.

Vi har ju en sprillans ny regering, men det är som vanligt. Det finns lite dumheter som har begåtts.
Det känns lite som att det är ganska vanliga människor som har syndat lite, och så blir de politiker och måste försöka dölja alla bus de har haft för sig innan de hamnade i regeringen.

Den nya handelsministern (som heter som den sjukdom fästingar för med sig), Maria Borelius, har anlitat barnflickor svart. Hennes förklaring var att hon inte hade råd med vit städhjälp. Sen framkom det att både hon och hennes make var miljonärer under den tid som hon påstår att hon inte hade råd.
Fy, fy, fy. (Ja, se moderater).
Nu har hon tagit tillbaka det och erkänner att hon har gjort fel. Det var iochförsig ganska bra.

Direkt efter det berätter ekot att nya kulturministern (som heter som, jag vet inte vad), Cecilia Stegö Chilò, inte betalat TV-avgift sedan senast 1990. Radiotjänst har bara info så långt tillbaka, men hon har iallafall inte betalat sedan dess. Fem dagar innan hon blev minister anmälde dock hennes man att de hade TV.
Fy, fy, fy.
Det blev extra roligt eftersom hon är kulturminister.

hits