Tråkigt att vara hemma.

Hej.

Nu är jag hemma.

Flygresan gick bra. Inga problem alls.

Framme på Landvetter mötte Davids föräldrar upp mig och David. De körde mig dessutom hem. Hur snällt som helst.

Mamma och pappa är i sommarstugan, så jag är nästan ensam hemma, tänkte jag.
Väl hemma såg jag massor av skor framför dörren. Broder Emil öppnade, iklädd morgonrock, klockan halv åtta. Han ropade "Albin är hemma!", men när jag frågade vem han pratade med fick jag inget vettigt svar. Till slut visade det sig att hans flickvän Erika var hemma hos oss.

Köket såg ut som fan. Rent ut sagt. Hela köksbordet var täckt av grejer. Det var helt sjukt. Mitt på bordet låg en förpackning med kakor. Två skitiga tallrikar stod på bordet. Massor med brev och tidningar täckte resten av bordet. "Fan, vad här ser ut" sa jag, och Emil sa "Jag vet. Jag har jobbat hela veckan och detta är min första lediga dag". Hur han hunnit stöka ner förstår jag inte. Erika hade varit hemma hela dagarna. Kunde inte hon ha städat?

Jag tänkte se på TV, men hela golvet var täckt av grejer, och mitt i TV-rummet stod ett stort tält precis framför TV:n.

Badrummet har förvandlats till vinfabrik, så där kommer jag knappt in.

Det är inte kul att vara hemma.
Inte det minsta.
Mamma och pappa är inte hemma.
Emil har stökat ner hela huset.
Min dator har virus, och jag kan inte göra något åt det om jag inte kan låna en hårddisk av nån, men det har jag inte tid att fixa nu.

Jag har fått massvis med mail från Arvikafestivalen och jag har lyckats få tag på killen som sa att jag hade fått jobb på personalmatserveringen. Jag sa att en tej ringde och sa att jag fick jobb i entrén, där jag jobbade förra året. Jag chattade faktiskt med honom. Det visade sig att han hade lagt till mig på MSN för någon månad sedan. Han verkade lite småsur, efterom han nu måste skriva om alla scheman. Han hade inte fått veta att jag skulle jobba i entrén istället. Dessutom måste jag bestämma om jag ska betala för att få bo inne i någon av idrottshallarna under festivalen.
Gött med stress!

Jag sitter nu i mitt rum, det enda rum jag kan vara i utan att må dåligt. Nästan. Jag såg lite på "Little Brittain" på datorn. Sen kom jag på att jag måste äta.
Det finns ingen plats i huset där man kan äta. Köksbordet är ju helt täckt av grejer. Inte mina grejer.

Jag är så otroligt trött av resan och av att jag inte sov mer än kanske tre, fyra timmar natten innan vi åkte. Jag visste att det fanns massa Panpizza i frysen innan jag stack, och Emil är ju vegetarian, så han kan ju inte ha ätit upp dem. Jag tror det fanns fem.
Det fanns ingen Panpizza i frysen. Jag frågade var de hade tagit vägen, och Emil svarade att Erika ätit upp dem.

Gött!

Jag har inte ätit något riktigt sen frukost (klockan sex i morse, Irländsk tid. D.v.s. klockan 5, Svensk tid.) och det finns ingen Panpizza hemma. Jag orkar verkligen inte laga mat och det finns ingenting. Jag har en helt hopplös känsla i hela kroppen.

Det är inte kul att vara hemma när allt är så här.

Dessutom kan jag inte se bilderna jag tog på Irland, eftersom jag tappade bort laddaren till min kamera, troligvis på hotellrummet i Dublin, och jag kan inte få minneskortläsaren att fungera.

***

Nu har jag varit nere i köket och kokat köttsoppa på burk.
Nu ska jag maila hotellet om min kameraladdare, och sen ska jag sova.


En dag i Dublin

Hejs igen!

Nu är klockan massor.
Jag stack till Dublin igår.
Innan jag stack skulle jag kolla mailen och blogga lite. När jag kom in hit till datorrummet, och precis hade satt mig, kom en ledare in med massa barn och sa att aktiviteten "Creation Station" skulle hållas i datorrummet (det är ett ganska stort rum med några datorer i en tredjedel av rummet. Resten är tomrum som ibland används för aktiviteter).
Jag fick gå ut och hade inte nått speciellt för mig.
Jag frågade efter en telefon och en av ledarna visade mig till telefonkiosken. Plånboken i stugan, så jag fick springa och hämta den. Väl tillbaka vid telefonen visade det sig att jag bara hade några småmynt, men det stod ett nummer på telefonen så att man kan be den man ringer att ringa tillbaka.
Tyvärr svarade ingen hemma.
Jag kom på att de kanske är i sommarstugan, men jag kom inte ihåg riktnumret till Arvika, så jag skippade det. Jag tänkte pröva datorn i volontärernas "uppehållsrum", men den datorn var upptagen och nån sa att den tydligen är sjukt långsam. TV:n i uppehållsrummet var på och de visade ett avsnitt av Scrubs som jag såg i svensk TV för någon månad sedan. Jag såg fram till scenen när J.D. försöker kommunicera med en patient som bara kan tyska. J.D. tänker "Jag önskar det fanns nått sätt att nå honom" och man ser en tankesekvens där de båda hoppar omkring i rummet till "neun und neunzig luftbalongs" och rummet är fyllt med röda ballonger.

Den tyska dansen som jag var med i gick bra. Vi bytte om efter maten och så gick vi upp på den lilla scenen som finns i matsalen, och så dansade vi en tysk dans när man hoppar med höga knän och klappar på sina fötter. Tyskarna sjöng sin nationalsång.

Jag bad en av grabbarna att filma med min nya, fina digitalkamera.
Här har ni resultatet:
http://hejs.se/media/tysk_dans.mov
För att se filmen krävs Quicktime.

Under dansen sprack de svarta byxorna jag hade lånat i kostymförrådet. Gylfen sprack, inte helt oväntat, men jag hade tagit på mig svarta kalsonger (eftersom jag kände på mig att byxorna skulle spricka) så det märktes nästan inte.

Efter dansen sprang jag och bytte om och sen träffade jag "Nann" från Norge och Eugenia från Grekland De hade också hade ledigt. Vi ringde taxi och åkte till grannbyn Ballymore.
Jag slängde in min väska i bakluckan på taxin och skulle sätta mig på passagerarsätet i fram, men där satt taxichaffören. Knasigt. Det kändes konstigt att sitta till vänster i fram och bara åka med.
Från Ballymore tog vi buss till Dublin. Den gick 20:00, och det var den sista för dagen. Vi hann med den. Vid busshållplatsen stog två isländska damer som också hade ledigt från Barretstown. Bussresan tog lite mer än en timme. Väl framme letade vi först upp ett vandrarhem som Islänninganran hade hört om.
Vi andra tyckte inte det verkade så jättebra, utan gick för att leta upp ett hotell som Eugenia hade hört om. Vi märkte att islänningarna ville vara för sig själva så vi sa att vi skulle träffas dagen efter vid bussen som gick tillbaka till Ballymore.
Vi hittade hotellet, och portiern (eller vad det heter) var hur kul som helst. Många likheter med John Cleese. Samma accent, samma sorts humor. Han skämtade hela tiden.
Vi fick ett rum med tre sängar. €32 per person. Inklusive frukost.
Vi delade badrum med de andra rummen, på den våningen, men de rummen var lediga, så vi hade badrummet för oss själva. Inne på rummet hade vi TV, ett tvättställ, och en hylla med koppar, tepåsar och vattenkokare. Så Brittiskt.
På kvällen gick vi ut och gjorde ett snabbt besök på en pub, och sen åt vi på restaurang. Burger King hette den.

Jag sov ganska gott. Jag vaknade för tidigt och hade svårt att somna om. Vi gick upp och åt frukost (som ingick i priset) och sen gick vi runt på stan väldigt länge.
Nann och jag pratade massor. Norska är ju enkelt att förstå. Hon sa nått om någon som var glad, "Gøy", och då sa Eugenia "Don't call him that", för hon trodde att Nann stod och kallade mig för gay.

I Dublin tittade vi i affärer. Massor av affärer. Vi delade på oss och jag kollade i en massa skiv- och filmaffärer. Jag köpte ingenting, dock.

Vi träffade islänningarna vid busshållplatsen 15:15. Bussen skulle gå 15:25. Islänningarna hade väntat sedan 15. Vi stod och pratade och väntade och det kom massor av bussar, men inte vår buss 65.
Bara 65B, men den skulle inte vi ta.
En buss med nummer 65 som hade kommit från Ballymore stod och väntade en bit bort. Vi trodde vi skulle ta den, men 15:35 ändrades den bussens skylt till "Out of service". Vi frågade någon bussledarfilur där, och han sa att bussen redan hade gått. En busschaufför sa att den kan vara sen, eftersom han själv var 40 minuter sen med sin buss.
Vid fyra pratade vi med bussledarfiluren igen. Han ringde med sin walkie-talkie och fick till slut veta att busschauffören bara hade kört förbi hållplatsen. Den föraren hade tydligen gjort samma sak två veckor tidigare. Nästa buss gick 18:05. Bussen tar ju lite mer än en timme, det tar ca 30 minuter att gå från Ballymore till Barretstown, och vi skulle vara tillbaka 18:00.

Bussledarfiluren hade koll. Förutom walkie-talkien svarade han i en mobil som han hade i fickan, och plötsligt ringde ytterligare en mobil i andra fickan. Dessutom hade han en fin slips med massa bussar på.

Bussledarfiluren sa att vi kunde ta en annan buss till en annan by, så skulle han fixa så att en liten buss väntade på oss där, och att den skulle ta oss vart vi ville. Till slut fick vi dock gå på en dubbeldäckare som körde oss raka vägen till Ballymore. Bara vi på bussen. Raka vägen. Inga stopp. Vi behövde inte betala någonting. Jag somnade på bussen och vaknade trettio sekunder innan vi var framme. Klockan var fem i sex och vi gick hela vägen tillbaka. Inga bilar stannade. En bil från Barretstown stannade och hon som körde pratade med Nann. De bode tydligen i samma stuga. Hon sa att de varit oroliga för oss. Sen kom en bil bakom, så hon fick köra undan. Men hon ropade "See you at lunch!" och körde iväg. Hennes lediga dag hade precis börjat.
Jag och Nann stod bara och tittade på varandra. Helt paffa. Vi trodde vi skulle få lift. Vi fortsatte gå. Skitsura. "Får man göra så?" frågande Nann.

Vi klättrade över den låsta grinden vid stallet och gick en genväg till Barretstown. När vi gått tio meter hörde jag en bil och såg en Toyota-van, med plats för massor av folk, köra förbi utanför grinden. Mot Barretstown. Jag sa det till de andra, men de svarade "Don't look back".
Vi gick grusvägen från stallet till slottet, och det tog en kvart. Vi hann äta och det fanns mat kvar.

Over and out!

Tvätt, m.m.

Jisses!

Det har varit full rulle här.
Tyskland vann fotbollmatchen, så vi svenska ledare måste måla tyska flaggor i ansiktet och sen ska vi dansa till deras nationalsång. Jag har fått låna en tysk halsduk av Fabian. Han är jättetysk. Ett nyckelband med tyska färger runt halsen, och så pratar han som Arnold Schwarzenegger.

Jag ska nog lägga upp bilder på det nån gång.
Igår hade jag en tysk flagga i ansiktet lite på kvällen. Sen hade jag youghurt i ansiktet efter att ha lekt en lek på "Evening Programme". En ledare och ett barn från varje stuga fick gå upp på scen och så skulle ledarna ligga ner på rygg medan barnen skulle ta en sked och hälla youghurt i våra munnar. Lägligt att jag skulle tvätta idag.

Jag har tvättat med maskin en gång tidigare i mitt liv. Jag prövade att tvätta för hand en av dagarna i Nicaragua, men hushållerskan bara skrattade åt mig och tog över.
Just nu ligger mina strumpor, kalsonger och en före detta youghurtnerkladdad T-shirt i torktumlaren och är nog klara nu.

I förrgår var det ett slags kasino som Evening Programme, och då fick barnen gå runt med papperspengar och pröva olika kortspel och, med ögonbindel, äta gummibjörnar och gissa färgen på dem.
På ett ställe satt en dansk, utvecklingsstörd tjej och skulle spela, men hon kunde inte så mycket engelska så jag fick förklara dem för henne. På danska. Sen var det näste mans tur och det stod massvis med killar i kö bakom. Hon förstod inte att hon skulle släppa fram de andra, så jag försökte förklara för henne på danska, hon vägrade flytta på sig, så jag gick och hämtade den danska översättaren.

Nu ska jag hämta tvätten.
Först ska jag tipsa om ett ljudklipp från Deje i Värmland där Art blev intervjuad under UKM-tävlingen dit han åkte istöllet för mig för att representera "Albin & Art - Best of. ...sort of".
Ljudklippet finns här:
http://www.ukm.se/filer/flugsvampen/Intervju%20med%20Art%20Szandrowski.mp3
Och filmen finns här:
http://www.hejs.se/media/Albin_&_Art_-_Best_of_sort_of.wmv

***

På grund av Internetproblem sparade jag det här blogginlägget som en fil och la den i min MP3-spelare. Nu är klockan halv elva på kvällen och jag försöker publicera inlägget på nytt.
Tvätten gick bra.
Vi hade ingen tid för den tyska dansen, så den är uppskjuten till imorgon.
Vi kunde ju inte klä ut oss till clowner, så vi fick hitta på något annat. Jag och Erik, en svensk kille som är med här som personlig assistent, kom på att vi kunde klä ut oss till Hitler. Vi sa det till Mia (den svenska översättaren som bor i min stuga och som hjälper mig med det mesta här, eftersom jag inte kunde nånting när jag kom hit) och jag sa att vi hade kommit på vad vi skulle klä ut oss till. Erik är från Linköping, och har en sån härlig dialekt, så han säger, precis som Anders i "Anders och Måns": Hitler.
Mia gillade inte förslaget.
Men vi skojade bara.

Jag har dessutom fått veta att alla sygga tjejer här redan har pojkvänner i sina hemländer. Attans också.

En av killarna i min stuga är hur rolig som helst. En irländsk kille. Vi snackar hela tiden om Simpsons, Family Guy, Little Britain, och diverse roliga filmer. Han har rätt sjuk humor och han kan få mig att kvävas av skratt.
Idag har han och jag snackat med varandra nästan hela tiden. Mia påminde om det, och sa att det vore bra om han umgicks lite med de andra killarna i stugan. Jag hade inte ens tänkt på det, men jag ska försöka få honom att vara med de andra lite också.

Imorgon har jag day of 18:00 till tisdag 18:00. Då ska jag nog in till Dublin eller nått.

Idag har vi kidnappat "hoppers"-hjulet och vi begärde vissa specifika typer av godis och chips. Jag och den tidigare nämnda Irländske killen fick lämna över hjulet och motta godiset. Vi var så klart maskerade under kidna... Oj. "Fritagningen" heter det här. Vi var så klart maskerade under fritagningen och under överlämnandet av godiset. Det hela var välplanerat och väl genomfört.

Jisses vad det är kul här!

Dag tre i Barretstown.

Hej igen!

Det är skoj här!
jag sov gott i natt, men det var svårt att kunna komma upp ur sängen.
Inatt bode jag ensam, för Dennis har sin lediga dag. Han kommer tillbaka klockan sex.
Jag har min lediga dag ¨på måndag. Det innebär att jag slutar jobba 18:00 på måndag och börjar jobba 18:00 på tisdag. Jag och en från norge (hon sitter bredvid mig här och mailar. Jag såg att hon skrev att hon jobbar som "leder for kreftsyke barn") har samma lediga dag, så vi har försökt samla ihop alla ledare som är lediga då, och så ska vi åka tillsammans in till Dublin.

Igår stod jag och pratade med henne och en nork översättare. Riktigt trevligt. Man fattar ju norska och det är lite gulligt.

Igår såg jag att den danska översättaren haltade. Jag har inte sett att hon hade gjort det innan, så jag frågade vad hon hade gjort med benet. "Jag har bara ett" svarade hon på danska. Det var lite pinsamt tyckte jag. Hon är nog van vid att få frågan, så det var nog mest jobbigt för mig, men jag kände mig så himla dum.

Idag har vi lekt lite lekar och skrivit brev. Man fick skriva till vem som helst, även sig själv, och sen läggs de i en skattkista som grävs ner i marken. Efter några år grävs den upp och breven skickas, så om några år kommer jag få ett brev från mig själv.

Om en halvtimme börjar jag jobba igen, så jag ska försöka sova lite.
Ikväll kanske vi ska elda i den öppna spisen vi har i stugan. Vi ska grilla marsmallows.

Om några dagar är det två timmar utan aktiviteter. Då kan man hitta på nästan vad man vill. Då brukar man kidnappa - Nej, här heter det befria - trädgårdstomtarna och så beghär man lösensumma i form av godis eller nått annat gott barnen i stugan vill ha. Vi ska nog stjäla hjulet som används i "hoppers" (se förra inlägget), eftersom det bara finns sju trädgårdstomtar (föreställande de sju dvärgarna) och de är populärast att stjäla.

Just det!
Imorgon är det fotboll...
Sverige - Tyskland.
Då har vi ett vad här på Barretstown.
Vinner Sverige ska de tyska ledarna måla svenska flaggan i ansiktet.
Vinner Tyskland ska vi svenska ledare ha tyska flaggor i ansiktet.
Vi tänkte också göra som så att om sverige vinner ska tyskarna klä ut sig till clowner och dansa när vi sjunger den svenska nationalsången, och tvärtom om tyskarna vinner.
Tyvärr är det två av grabbarna i vår stuga som är livrädda för clowner. En liten kille och en trettonåring som båda är rätt coola, men de var helt coola när de berättade det också. De sa bara helt lugnt att, nej. Vi är livrädda för clowner. En av dem sa att även om det är världens snällaste person som är utklädd, så blir de livrädda.
"Om du själv klär ut dig till clown, och tittar dig i spegeln, då?" frågade jag.
"Då springer jag iväg" svarade han.
Vi får klä ut oss till något annat.

Dessutom påstås det att inte många tyskar kan sin nationalsång.
Plus att den har dåligt rykte, men den börjar bli accepterad nu när fotbolls-VM är i Tyskland.
Någon sa att de har tagit bort första versen.

Jaja... Vi får se hur det går...

Nu ska jag dra.

Bye!

Andra riktiga dagen på Barretstown.

Ååååh. Det är kul här.

Jag skrev förra inlägget i går natt.
Nu är det eftermiddag och jag har min lediga timme.
Förut på vår "Cottage Time", när barnen ska vila och ta det lugnt, vilade jag också, och somnade. Det var skönt.
Det är jättekul här.
Man går upp på morgonen och äter frukost vid nio.
Efter det går man till sin stuga och då ska man städa lite.
Efter det ska man samlas i sina "Activity groups". Jag är med i grupp 2. Den består av de svenska killar som bor i min stuga och några tjejer från England.
Igår skulle vi på "New Heights". Det var nån slags klätterställning eller nått, men eftersom det regnade var den för hal, så vi lekte lekar inomhus istället.
Fika vid 11:40. Lunch 13:00. Fika 16:10. Kvällsmat klockan 18:00.
Det finns massor av mat vid alla mål. Först serverar vi barnen och sedan tar vi mat själva. Det är bara vi ledare som får hämta mat. På lunchen är det "Hoppers". Då går en ledare från varje bord fram på scenen och så snurrar någon på ett slags hjul (som ett lotterihjul). På hjulet finns det bilder på olika djur, och alla ledare ska hoppa runt i matsalen som det djur hjulet pekar på. Man hoppar runt till musik, och till slut hoppar man in i köket och hämtar mat till alla barnen.
Väldans massa musik och dans på det här stället och barnen är med på lekar och aktiviteter och alla skrattar för det mesta.
Idag hade vi ridning. Då ledde vi ledare några hästar och barnen red på hästarna. En tjej vågade inte i början. Hon hade inte ridit på länge, och hon var rädd att ramla av. Hon hade benprotes också, så hon var väldigt nervös för hur det skulole gå. Vid minsta lilla rörelse som hästen gjorde, skrek hon till. När hon kom tillbaka från ridturen var hon glad och verkade jättenöjd.

Barnen i vår stuga är snälla. Bara lagom småbusiga, men de är snälla.

Det är jättekul här och jag ler när jag hör islänningarna prata. Tyvärr är det inga islänningar i vår aktivitetsgrupp eller i stugan, men man träffar ju allihopa i matsalen. Det är runt 90 barn här.

Jag delar rum med Dennis. Han är från Botswana. Han är jättecool.

Nu ska jag nog vila en stund. Det är min lediga timma nu, och jag ska vara vaken och redo klockan halv sex. Nu är klockan tio över fem i Irland. Attans. Tjugo minuters vila. Men det gör inget.

Hejdå!

P.S. Den här datorn har ett svenskt tangentbord! Jättebra! D.S.

Att komma till Irland

Hej!

Nu sitter jag vid en dator pa Irland. Jag kan inte skriva de sista tre bokstaverna i det svenska alfabetet, men jag hoppas att det funkar for er andà.

Jag ar har som ledare pa ett lager forbarn som har behandlats for cancer. Nagra ar fortfarande under behandling och nagra ar friska.
Det ar barn fran Sverige, Norge, Island, Danmark, England, Irland, Grekland, Cypern och kanske natt mer land. Det ar riktigt coolt har.
Nu kom islanningarna in i datorrummet. De pratar sa fint.

Jag ska forsoka ta det fran borjan.

Jag skulle flyga fran Landvetter 11:00 och landa i Stockholm 11:50.
Jag skulle aka med David och en liten tjej. Hennes mamma ringde dagen innan och meddelade att hon inte ville àka, sa jag och David skulle aka ensamma till Stockholm. Planet skulle bli en timme forsenat. Vi skulle traffa alla andra svenskar i Stockholm och aka med dem 13:50 fran Stockholm till Oslo.
Senare laste vi pa en skarm att planet fràn Goteborg blev forsenat till 12:35 eller natt. Jag ringde till Emma, en av ledarna som vi skulle traffa i Stockholm, och meddelade att vi skulle bli sena. Eftersom jag hade allas biljetter och jag riskerade att missa planet hade vi en knivig situation. Som tur var var det elektroniska biljetter sa jag sa bara koden till Emma sa kunde de hamta ut sina biljetter och checka in.
Vi kom pa planet, och det blev forsenat till ungefar 13:05. SAS hade tydligen massor av problem med datorsystemen, sa massor av incheckningar i hela norden skulle goras for hand och de skulle rakna ut hur bagagevikten ska fordelas i planet, manuellt.
Vi landade i Stockholm 13:50. Samtidigt som planet till Oslo skulle lyfta.
Vi rusade ut ur planet och viste inte alls vart vi skulle. Vi sag inte ens en skylt som talade om var vi skulle hamta vart bagage. Jag startade min mobil och ringde Emma. Hon satt pa planet, men planet vantade pa oss. Vi hade ingen aning om hur vi skulle gora.
Vi gick igenom hela flygplatsen for att komma till utrikeshallen.
Vi provade "special check-in", men dar sa de att vi skulle ga till den vanliga incheckningen. Dar sa de att vi var tvugna att fixa biljett vid biljettkassorna. Jag forklarade att planet vantade bara pa oss. Hon svarade att planet hade lyft for en kvart sedan. "Na, jag pratade med en tjej som sitter pa planet. Det vantar pa oss.".
"Nej, det har lyft. Ni maste ga till biljettkassorna".
I biljettkassan var det ko. Nummerlapp kravdes. Det var massor av nummer innan oss och de bytte nastan inte nummer alls. Vi hade 667, tror jag. Jag gick fore, fram till en kassa och forklarade, men hon sa att planet hade gatt for en halvtimme sedan. Jag forklarade igen att jag pratat med en pa planet och att de vantar pa oss. Vi ar en grupp pa ungefar tolv personer.
"Na, de vantar inte pa bara tva personer."
Att jag precis hade pratat med Emma som satt pa planet ville de inte fatta. Jag ringde Emma igen och hon sa att jag skulle prata med nagon annan pa SAS. Jag gick fram till en kvinna som hjalpte till med incheckningen. Det var en kvinna fore och det tog jattelang tid. Nar det var var tur ringde hon i Walkie-Talkie, men ingen svarade eller kunde hjalpa till.
Hon kunde inget gora heller.
Att jag forklarade att jag hade med mig viktiga medicinska dokument, rorande barnen ombord, gjorde ingen skillnad.
Ingen kunde hjalpa oss. Inga personliga meddelanden i hogtalarna var till oss.
I informationsdisken kunde de inte gora nagonting.
I alla filmer och TV-serier nar nagot hander pa flygplatser sa ar det alltid nagon som hjalper en, som en handledare, och springer med en och ringer i Walkie-Talkie och fixar allt. Men inte pa Arlanda.

Nagon sa - Jag minns om det var vid biljettkassorna eller incheckningen, eftersom jag gick fram och tillbaka hela tiden - att vi skulle hamta varat bagage, sa vi fick ga tillbaka genom hela flygplatsen till inrikesterminalen och pa rullbandet dar akte vara vaskor runt, runt alldeles ensamma.

Jag gick till biljettkassan igen. Jag hade kvar min nummerapp i fickan, i fall att, och nu var det 668. Jag sa att jag hade 667, och det var OK. Det gick ett plan till Oslo som vi kanske skulle fa plats pa, och sa gick det ett direktflyg till Dublin nasta morgon. Det kostade ju pengar ocksa. Jag kom pa att jag borde ringa till Irland. De hade sagt att man skulle hora av sig om det var nagra problem. Jag ringde och de sa att de skulle fixa det. Hon ringde fram och tillbaka nagra ganger. Till slut sa hon att jag skulle ga till informationsdisken for SAS. Jag gick dit, gick fore i den jattelanga kon och pratade lite med en i incheckningen och sen fick hon prata med Irland i min mobil. De fixade en biljett till oss pa ett plan till Manchester. Det skulle ga 16:35. Fran Manchester skulle vi ta ett plan 19:30 (i den tidzonen).
Vi skulle checka in vart bagage direkt. Vaskorna stod langre bort i hallen dar David passade dem medan jag sprang fram och tillbaka for att forsoka fa hjalp, sa jag fick hamta vaskorna och checka in dem, men da var det en kvinna fore som skulle ha hjalp. Da ringde hon fran Irland igen och fragade om vi var incheckade. Jag forklarade att vi inte var det och hon blev orolig eftersom planet skulle ga om en halvtimme. Hon sa att hon skulle ringa tillbaka sa fort planet landade. Dessutom skulle jag fa hennes mobilnummer sa att vi kunde SMS:a om det var nagot. Till slut checkade vi in vaskorna och stallde oss i den langa kon.
Vi kom till slut till var gate. Dar stod det att planet var en timme forsenat.
Jag fick ett SMS fran Irland med hennes mobilnummer, sa jag SMS:ade tillbaka och forklarade. Jag skrev att flygplatsgudarna inte ar pa vàr sida.
Nastan direkt ringde hon tillbaka och bara skrattade. "Vad haller du pa med egentligen? Du far alla plan att komma for sent!". Han sa att vi nog inte skulle hinna med planet fran Manchester till Dublin klockan 19:30, men att det gick ett 22:35.
Vi fick helt enkelt vanta...
Jag gick till SAS informationsdisk for att fraga om de kunde betala mat for mig och David. Det var ju faktiskt de som var ansvaraiga for att vi inte kom ivag vid tva, utan var kvar dar nar klockan var fem (da vi tankte fraga). Det satt ingen i den informationsdisken. De hanvisade till en annan informationsdisk och enligt nagon vi fragade lag den i en helt annan del av flygplatsen.
Harligt.
Ingen hjalpte oss.
Jag gick fram till en SAS-gubbe som stod i en gate och skrev pa nagra papper.
Jag forklarade laget och undrade om vem man skulle fraga om matpengar. Jag vet inte sa han (med tysk brytning!) och fortsatte skriva i papprena, men efter att han fyllt i natt papper ringde han med telefonen.
"Ja... Mm... OK... Jag vet inte riktigt... Jo, gate 61 star jag i... Mm... Med all respekt, jag har ett annat jobb i gate 18 om fem minuter... Mm..." sen lade han pa.
Sen sa han nagot jag aldrig kommer glomma.
Med sin tyska accent sa han "De skiter i mig, de skiter i dig. Har har du 50 spann." och sa slangde han en femtiolapp pa bordet. Sen var han tvungen att ga.
Han tog femtiolappen ur sin egen planbok!
For 40 spann fick jag en donut och David en kanelbulle. Drickan var jattedyr sa vi tog var sin mugg med gratis vatten.

Till slut kom vi pa planet. Jag blev ganska sur nar piloten sa att vi flog over Goteborg. Det var ju dar min resa borjade runt sex timmar tidigare. Sloseri med tid!
Jag sov lite pa planet och jag dromde om flygplatser.
Vi landade i Manchester ungefar 19:20, lokal tid. Vi sprang in dar och jag kom inte ihag vad flygbolaget hette som hade flighten till Dublin 19:30. Det var nagor pa A. Det finns en jakla massa flygbolag som borgar pa A. Vi fick valdigt snabbt hjalp av en gubbe som gick omkring med walkie talkie och reflexvast. Man fattade nastan allt han sa. Han pratade snabbt och otydligt pa engelska men han var hjalpsam, till skillnad fran de pa Arlanda. Han foljde med oss till en hall med inchekningar och dar kom jag pa att flygbolaget hette "Air Lingus". Planet skulle lyfta om en minut, sa vi missade det. Hon fran Irland hade ringt och pratat med de i kassan, sa de viste vilka vi var och de gav oss papper om flyget som skulle ga 22:35.
Vi vantade pa flygplatsen och sag pa delar av fotbollsmatchen Sverige-England. Folk tog stolar och stallde framfor TV:n. Tillochmed flygplatspersonal satte sig for att titta. Jag tog upp min Sverige-T-shirt ur handbagaget och viftade lite.
Vi kopte godis i en affar. Betalade med €uro och fick vaxel i pund.
Vi sag lite till av matchen, sen gick vi och checkade in vart baggage. Sen sag vi lite till av matchen. David var inte fotbollsintresserad, och det har val jag aldrig varit heller, men nu var ajg ju i England och Sverige motte England pa TV:n, sa jag blev mer och mer intresserad av resultatet. Matchen slutade 2-2, och vi gick ivag mot planet.
Det var tur att det blev oavgjort sa att ingen blev arg pa mig for att jag hade en Sverigetroja och att vi hade slagit dem, eller sa att ingen hade retat mig for att Sverige forlorade.
Planet gick i tid. Vi fick ga ner for en trappa och promenera nagra meter pa startbanan fram till planet. Det var mork och regnigt och det blaste. David sov p[ flyget. Vi landade i Dublin, ca 40 minuter senare, och fick ga tjugo meter i regnovadret in till flygplatsen. Nar jag klev ner fran flygplanstrappan tankte jag "ANTLIGEN! Jag ar framme pa Irland!".
Vi tog vara vaskor och kom ut i ankomsthallen. Dar stod tre personer med "Barretstown"-skyltar. Vi stod med dem och vantade nagra minuter pa gruppen fran Island. Vi gick till tva minibussar utanfor flygplatsen. I den ena stallde vi vaskor och i den andra akte allihopa. Vi fick juice och nan slags "Energy-bar" av en av de pa bussen. David sov storre delen av bussturen. Jag lyssnade pa islanningarna. Jag satt langst bak, bredvid David, sa jag horde bara delar av vad de sa, men det ar ett vackert sprak. jag har nog aldrig riktigt hort det forr, men det ar sa fint. En del ord kanner man igen, och de har massa th-ljud och S:en ar pa gransen till visslande ljud. Sa fint.
Det tog ungefar 40 minuter med deras buss till Barretstown. Val dar foljde jag med David till sjukstugan dar alla barn maste lamna sina mediciner. Sedan gick vi till stugan dar jag halsade pa nagra och sen sa gick jag och la mig ganska snabbt. Da var klockan ungefar tva.

Jag sov inte sa bra. Jag vaknade tidigt och somnade om. Jag vaknade och somnade om ganska manga ganger. Jag dromde om flygplatser hela natten.

Idag har vi haft ganska kul. Valdigt mycket nytt folk och roliga aktiviteter. I min stuga bor nagra svenska killar och nagra fran England. De svenska pojkarana ar runt 12 ar ungefar och de ar jattebra pa engelska. Det har varit mycket lekar och lite dans och mycket mat. Bacon, agg och prinskorv till frukost.

Nu ska jag sova. Det har varit en lang dag med mycket nya intryck och saker jag har lart mig.
Godnatt, Sverige!

/Albin Olsson, Irland

Up, up, and away! (Mot Irland)

Hejs!

Imorgon sticker jag. Till Irland.
Jag ska vara ledare på ett läger för cancersjuka barn (Bra merit när jag ska söka till Fröken Sverige).
Först åker jag och en grabb till Stockholm, och där träffar vi en massa andra och flyger med dem till Oslo och sen till Dublin.
Jag kommer hem den 29:e.

Art är i Deje i Värmland och tävlar med "Albin & Art - Best of. ...Sort of". Nu ringde han.
Han har det trevligt.
-Det är jättemycket mygg här, och de talar massa konstiga dialekter, säger han.
-Talar myggen konstiga dialekter?
-Nä, men. Eller, jo. De låter lite mer värmländska än myggen i Göteborg. De är mer så här "BZZZZZZZZZ". Våra är mer "zz".

Nu måste jag börja packa.

Storebror fick sin bil idag. Han kom hit och körde mig lite och sen bjöd han mig på glass.

Mamma bjöd mig på Piccolo Pub. Vi tog "Tre rätter".
Det var äckligt.
Första gången i mitt liv jag åt äcklig kinamat.
Friterade räkor som inte var goda.
Friterad kyckling som inte var god.
Nån biffmojs med bambuskott. Det var inte heller gott.
Min efterrätt var friterad banan med glass. Det som är så gott! Men det var det inte där.
Jag blev sur.
Men kinesen som serverade såg glad ut.
Men det var innan vi betalade.
Han fick ingen dricks.

Hejdå allihopa!


Tanke om ekonomi och goda råd

Goda råd är dyra.

Därför är det inte många som har råd.


Jobb, pengar och VM.

Hej igen!

Det har inte hänt så mycket i bloggen.
Jag har inte skrivit här på över en vecka och ingen har kommenterat någonting. Trist.

Iallafall har väl ingen missat att VM har börjat. Pappa sitter, på sin ända, framför TV:n dagarna i ända. Nä.
Han jobbar. Han tittar inte på fotboll. Sånt gillar nästan ingen i vår släkt.
Själv låg jag sjuk i helgen och såg då Sveriges första match. Noll noll. Typiskt. Här offrar man sig och tittar på en fotbollsmatch i TV för första gången i sitt liv, och så är matchen jättetråkig.

I torsdags tog Porthälla studenten. Jag var där och gratulerade Pepparkakistanierna Charbel, Pablo och Arash, men en timme innan utsläppet gjorde jag ett besök på Arbetsförmedlingen. Jag registrerade mig. Det ska man göra. Dagen innan sa en kille på Arbetsförmedlingens kundkänst att man "är skylldig att anmäla sig" till Arbetsförmedlingen första arbetslösa dagen eller nått. Alltså MÅSTE alla registrera sig dagen efter studenten. Det har ingen annan sagt till mig. Eller till någon av mina kompisar. Skumt.
När jag registrerade mig fick jag fylla i massa grejer på en dator.
Det fanns ett fält för "telefon, arbete". Det tyckte jag var kul. Många kommer ju dit för att söka arbete.
Jag berättade för damen på AF att jag hade blivit erbjuden en slags praktikplats på Angeredsgymnasiet och att jag skulle jobba massor i sommar, och så skrev hon in det i datorn.

Den här veckan jobbar jag på Hulebäcksgymnasiet.
Jag jobbade där förra året också. Som vaktmästare. Det är rätt kul. Kul kollegor. Det här året jobbar jag bara med Emma, men hon är rolig att jobba med.

Nästa vecka åker jag till Irland. Jag ska vara en av många ledare på ett läger för cancersjuka barn. Det ska bli kul och lärorikt.

Idag köpte jag en ny digitalkamera, så det blir nog många fina ny kort i min bilddagbok i framtiden.

Till sist vill jag rekomendera en film, som enligt Stefán är gammal, men jag hade inte sett den förrän härom dagen: Sovjets nationalsång textad till svenska. Riktigt kul.

Over and out!

Jag har tagit studenten

Hejs!

Igår tog jag studenten.
En lång dag men massor av händelser.
Jag tänker försöka redovisa så gott jag kan.
Eftersom man ska minnas den här dagen är det bäst att jag skriver ner vad som hände.

Jag vaknade redan klockan sex av att jag hostade. Har haft rethosta ett tag nu. Riktigt irriterande. Jag tog två skedar hostmedicin (bäst före 2004) och en halstablett. Sen lade jag mig igen och somnade.

Sedan vaknade jag igen av väckarklockan. Jag klev upp och gjorde mig iordning. Jag åt två mackor, borstade tänderna och tog på mig kostymen. Pappa körde mig till skolan.

Klockan tio var det champangefrukost. En inofficiell, skulle man kanske kunna säga. Det var vi i klassen som ordnade den och några hede tagit med egen champange.
Man får inte ha med alkohol in i skolan, så vi stod på baksidan av teatersalen. Där bygger de om, så vår frukost hölls bland byggbarracker, rockwool och sågspån.
Här hade vi vår champangefrukost

Efter det var det dags för fotografering. Art dök inte upp. Han svarade inte i mobilen (som vanligt). Han var konferenciär för skolshowen, men en liten stund borde han kunnat vara med. Om vi hade fått tag på honom. Jag sprang iväg mot gympahallen för att hämta honom, men på väg dit ringde Claes (teaterlärare) och sa att jag fick skynda mig tillbaka för att vi skulle ta kort. Alla var med på kortet utom Art.
Efter fotograferingen fick jag tag på Art. Jag förklarade var vi var och han sa att han skulle komma. Han kom efter ett tag, men fotograferna höll på att packa ihop och de sa att de inte kunde a någon "infälld" på kortet. Art sa att det inte gjorde nått och sen spang han tillbaka till gympahallen.
Resten av klassen samlades i teatersalen där vi bjöds på baguetter med kycklingsallad. Det var trevligt.

Sen sprang vi till skolshowen i gympasalen. Den var jättebra. Art var konferenciär, som sagt. Han var full också. Men det var OK.

Efter showen samlades vi i teatersalen igen. Vi fick gå fram en och en och ta emot våra betyg. Dessutom fick vi en lapp vi hade fyllt i i ettan. Den läste vi högt. Det var olika frågor om framtidsplaner, varför vi hade valt teater, m.m. Frida hade inte fyllt i någon sån, så hon fick en sammanfattning av ett av mina (ja, faktiskt) utvecklingssamtal.
Alla skrev i varandras mössor och sen var det dags att ge sig iväg.

Vi gick bortåt i korridoren mot "Personlig stil". Där var utsläppet. Det stod några klasser i kö. Nu när jag tänker tillbaka på det känns det konstigt. Det var lite spänt. Jag hade fortfarande inte insett att nu var det slut på de här åren. Jag börjar fatta nu.
Dansarna stod framför oss, trots att de skulle ut efter oss. Vi fick gå före dem, och sen släpptes vi in genom personlig stils lokaler. Sen kom vi till deras glasdörrar. Det var skyltar för rutorna så att man inte skulle se in, men jag såg några fötter tillhörandes folk där utanför, och man hörde att det var fullt av folk där utanför.
Precis innan utsläppet
Till slut fick vi springa ut. Vi möttes av en asfaltsplan med avspärrningar en bit bort. Bakom avspärrningarna var det fullt av folk. Rakt fram var det några träd och mellan dem en ramp upp till en scen.
Väl uppe på scenen syntes ett hav av folk.
Helt sjukt.
Det var frestande att stagediva, men jag lät bli.
Vi stod där och vinkade, och jag fick syn på skylten mamma och pappa hade gjort. Det var bilden föreställande mig på väg till skolan, första dagen i första klass i lågstadiet.
Sen gick vi av scenen och ut i publikhavet.
Vilket publikhav!

Jag fick en bukett av mamma och pappa att hänga rut halsen. I buketten satt en Homer-figur med studentmössa. Den hade mamma sytt på själv. Den var jättecool. Många kommenterade den under dagen.
Jag, Homer och skylten
Jag hittade flaket också. På sidan hängde ett stort lakan som det stod "Dans" på. Flaket hade ju hyrts av dansklasserna.

Flaket såg lite skabbigt ut. Antagligen hade föraren kört lera i det. Det var lite torkad lera på insidan och ganska mycket rost.
Efter ett tag kom de andra, och jag hjälpte damerna upp på flaket.
Jag pratade med Art om att han fick följa med. Han sa att han hade lovat några kompisar att följa med dem hem, men kompisarna övertalade honom att följa med på flaket.

Pepparkakistanierna (Arash, Pablo och Charbel) och Goblin (Albin Johansson) kom och hejade också. Sen fick jag en blomma och en jättestor klubba av Josefin, en kompis som tog studenten från Angered förra året.

Sen klev jag upp på flaket. Art syntes inte till. När det var dags att åka såg jag honom gå med sina kompisar åt ett annat håll. Vi var tvugna att strunta i honom. Sen åkte vi iväg.
Ida, Jessica, Klara, Carolina och jag var de enda från min klass som var med på flaket.
Det gick inte så fort. Man får väl bara åka i 20 km/h när man har studenter i lasten, och det är en bit till stan om man inte åker spårvagn. Det blev ingen DJ på flaket, men någon hade lånat en CD-spelare från skolan. Batterierna var dåliga, så det blev ingen musik. Mitt CD-fodral fick ligga på flakets skitiga golv i en hög av CD-skivor, torkad lera och rost.
Jag och Natalia
Jag och en tjej som heter Natalia.

Nästan alla bilar som åkte förbi tutade och folket i bilarna vinkade. Efter ett tag kom Pepparkakistanierna och Goblin åkandes bakom oss. De åkte i Chabmobilen. Charbel körde.
Chabmobilen. Pablo vinkar.

Nån av dansarna kom på att de hade glömt en tjej. Det var klantigt. Jag vet inte vem det var.
Vi åkte in till stan och åkte lite runt Avenyn. Jag var ganska hungrig, faktiskt. Och rejält törstig. När vi stannade för ett rödljus vinkade vi till några killar som stod utanför en restaurang. "Kan jag få en cola?" ropade jag, och en av killarna sprang fram till flaket och räckte mig sin pappmugg. Det fanns ca en tredjedel kvar i den och det var väldigt skönt att släcka törsten med. Jag tackade så gott.
När klockan var lite över fyra stannade vi på Heden. Där klev vi av och efter ett tag kom pappa och körde hem mig.
Mina skor var rostfärgade, men de skulle egentligen var svarta. Min kavaj var dammig och skitig av den torkade leran i flaket. Byxorna var också skitiga. Det kändes ganska surt att ha betalat 350 spänn för det skitflaket.

Jessica i min klass hade planerat fel.
Hon hade sagt till sina vänner och bekanta att hon skulle vara hemma vid tre. Jag sa att hon kunde få åka med oss, och pappa körde henne till Kålltorp eftersom det ligger nästan på vägen hem. Där, på en kvarterskrog de hade hyrt, satt Jessicas släkt och vänner som hade väntat i nästan tre timmar.
Pappa hade fått speciella flaggor av morbror Staffan. De satte man fast på bilen och det såg jättecoolt ut.

När vi kom hem gick släktingarna omkring i området.
Mamma och pappa hade nämligen ordnat en tipspromenad som gästerna gick.
Jag kom innanför dörren och möttes bland annat av kusin Åsas son Max som fick se Homer-dockan runt min hals. Han skrattade och sa att "Det är ju han som pratar engelska på TV!".
Det var massor av släktingar som hade gjort sig besvär och hälsat på. Även grannar kom på besök. Det hela var väldigt trevligt.
Jag fick massor av presenter. Böcker, ett glas, pengar och en T-shirt, bl.a.

Den första presenten var T-shirten. Det var en vit tröja med ett tryck föreställande mamma och pappa. En väldigt rolig present. Av syrran fick jag bland annat en pekbibel. En pekbok med ord som äpple, orm, Adam och Eva, Moses, m.m. Uppe i hörnen stod versnummer också.

Emil kom hem efter ett tag. Han hade med sig tre kompisar från kören. De sjöng några sånger. I stämmor. Riktigt bra. En kul present.
Senare kom Pepparkakistanierna och Goblin på besök också. De hade varit hos Christian, som också tog studenten igår.
Jag fick meddelande av Nina att hon tyvärr inte kunde komma, och Stefán rinde och sa att han hade ett späckat schema. Han fyllde år.
Vi åt massa mat och åt tårta. Massor av cider och champange gick åt. På allmän begäran hade vi visning av Luciaspecialen. Det verkade uppskattat.

När gästerna hade gått hem senare på kvällen tog jag en "power nap" (jag sov) ungefär en halvtimme. Eller, jag försökte, men det var för mycket tankar i huvudet så det blev bara några minuter.
När jag vaknade försökte jag piggna till och sen försökte vi damma av byxorna och kavajen. Pappa ställde sig och putsade mina skor.
På grund av allt jobb att snygga till mina nedskitade kläder förlorade jag massa tid och insåg jag att jag skulle missa bussen. Pappa hade nästan inte hunnit dricka nånting och enligt Emils alkoholmätare hade han ingen alkohol i kroppen, så han körde mig in till stan.
Jag kom till Boulevard vid tio. När jag kom in var det nästan ingen från Angeredsgymnasiet där. NTI-gymnasiet hade också sin studentfest där. Det kändes konstigt att vi skulle fira att vi gått tre år tillsammans, och så är det massa andra där som man inte känner.

Efter en timme hade fler Angeredselever dykt upp.
Kvällen var lyckad. Det var skitkul. Lite trångt ibland. Massor med folk. En hel del glassplitter på golvet.
Men det var trevligt. Jag dansade som en galning.
En del sa tillochmed till mig att jag dansade jätteballt. Bl.a. några jag aldrig pratat med förr.
Jag hade väldigt ont runt hela halsen och nacken. Skjortkragen hade skavt hela dagen, så det sved liksom hela vägen runt. Som om huvudet skulle kapas där.

Det blev rejält jättevarmt ibland av allt dansande. Jag och Leonard (i Ny Musik) tog en svalkande promenad vid halv ett. Vi gick till Jonsborgs gatukök och köpte var sin hamburgare. Leo tog en vegetarisk.
Leonard
På vägen pratade vi om studenten och famtiden och allt möjligt. Leo är en jävligt trevlig prick.
Sen gick vi in på 7-Eleven för att jag skulle fylla på mitt kontantkort. Han i kassan sa "Albin! Vad vill du ha idag? Cigaretter? Snus? Kondomer?" Jag tänkte att jag kanske hade hört fel. Sa han mitt namn? Hur kunde han det? Jag kände inte igen honom.
Han såg min förvånade min och så förklarade han att det stod Albin på min studentmössa.
Det borde jag fattat.
Vi gick till Boulevard igen och fortsatte festa. Vid tvåtiden kom jag på att jag borde påminna en kompis, som jag inte tänker nämna vid namn, om att hon var skylldig mig pengar. Hon var ganska full så jag borde påminna innan hon somnar eller åker hem. Jag hittade henne på översta våningen. Hon var redigt packad.
Hon hade inga kontanter, men vi skulle gå ut till en bankomat. Först skulle hon fixa en grej, så hon bad mig vänta medan hon vinglade iväg. Sen när hon kom tillbaka skulle hon snacka med nån, så hon bad mig vänta igen. Till slut fick jag med henne och jag hjälpte henne ner för alla fyra trapporna.
Jag fick mina pengar vid bankomaten och vi lyckades komma in på Boulevard igen. Jag var rädd att hon inte skulle bli insläppt.
Jag fick höra att en annan kompis till mig blev utslängd. Han hade somnat i en soffa där inne, och när vakterna väckt honom och rest honom upp hade han däckat och ramlat omkull.

Jag stack vid tre då de flesta gick. Jag promenerade bort mot Nils Ericsonterminalen och på vägen träffade jag två danstjejer som hade ont i fötterna. En av dem tog av sig skorna. Vi väntade på spårvagnen vid Kungsportsplatsen, men den kom aldrig. En gubbe frågade mig om jag kunde tala om när den kom, men tabellen verkade inte stämma.
Han föreslog att vi skulle sno en bil, men jag var inte så sugen på det.
När jag var nästan framme vid Nils Ericsonterminalen insåg jag att det nog inte gick fler bussar hem. Tjejerna skulle ta spårvagnen hem. Jag tog en taxi och sa hejdå till tjejerna. Taxichaffören var iranie eller nått. Han sa att det kostade 263 kronor till Sävedalen. Det var lite dyrt, sa jag och då sa han direkt att han måste ta minst 250. OK, sa jag och så åkte vi.
Han var trevlig. Vi pratade om att jag gått teater och han frågade lite om var det fanns teaterlinjer och även var det fanns musiklinjer. Han frågade om vad ett lämpligt instrument för en åttaåring kunde vara och jag berättade om tjejen som spelade på en 70.000-kronorsharpa på UKM-tävligen. Han sa att priset inte spelar någon roll när det gäller ens barn.
Sen passade jag på att fråga vad han hade för utbildning, och han var utbildad tandtekninker. Typiskt. Och så blir han taxichaufför. Det brukar sägas att i Sverige har vi världens mest välutbildade taxischaufförer.

Nu ska jag sova.

hits