Andra riktiga dagen på Barretstown.

Ååååh. Det är kul här.

Jag skrev förra inlägget i går natt.
Nu är det eftermiddag och jag har min lediga timme.
Förut på vår "Cottage Time", när barnen ska vila och ta det lugnt, vilade jag också, och somnade. Det var skönt.
Det är jättekul här.
Man går upp på morgonen och äter frukost vid nio.
Efter det går man till sin stuga och då ska man städa lite.
Efter det ska man samlas i sina "Activity groups". Jag är med i grupp 2. Den består av de svenska killar som bor i min stuga och några tjejer från England.
Igår skulle vi på "New Heights". Det var nån slags klätterställning eller nått, men eftersom det regnade var den för hal, så vi lekte lekar inomhus istället.
Fika vid 11:40. Lunch 13:00. Fika 16:10. Kvällsmat klockan 18:00.
Det finns massor av mat vid alla mål. Först serverar vi barnen och sedan tar vi mat själva. Det är bara vi ledare som får hämta mat. På lunchen är det "Hoppers". Då går en ledare från varje bord fram på scenen och så snurrar någon på ett slags hjul (som ett lotterihjul). På hjulet finns det bilder på olika djur, och alla ledare ska hoppa runt i matsalen som det djur hjulet pekar på. Man hoppar runt till musik, och till slut hoppar man in i köket och hämtar mat till alla barnen.
Väldans massa musik och dans på det här stället och barnen är med på lekar och aktiviteter och alla skrattar för det mesta.
Idag hade vi ridning. Då ledde vi ledare några hästar och barnen red på hästarna. En tjej vågade inte i början. Hon hade inte ridit på länge, och hon var rädd att ramla av. Hon hade benprotes också, så hon var väldigt nervös för hur det skulole gå. Vid minsta lilla rörelse som hästen gjorde, skrek hon till. När hon kom tillbaka från ridturen var hon glad och verkade jättenöjd.

Barnen i vår stuga är snälla. Bara lagom småbusiga, men de är snälla.

Det är jättekul här och jag ler när jag hör islänningarna prata. Tyvärr är det inga islänningar i vår aktivitetsgrupp eller i stugan, men man träffar ju allihopa i matsalen. Det är runt 90 barn här.

Jag delar rum med Dennis. Han är från Botswana. Han är jättecool.

Nu ska jag nog vila en stund. Det är min lediga timma nu, och jag ska vara vaken och redo klockan halv sex. Nu är klockan tio över fem i Irland. Attans. Tjugo minuters vila. Men det gör inget.

Hejdå!

P.S. Den här datorn har ett svenskt tangentbord! Jättebra! D.S.

Kommentarer:
Axel skrev:

Haha! Försökte hitta texten till "Balladen om Theo Baldthor också kom jag fram till denna blogg. Väldigt rolig och intressant blogg måste jag säga! Läst en hel del "random" av dina bloggar och dem är väldigt småmysiga sådär. Hade bra! //Axel

2007-01-25 @ 00:48:10
Elin skrev:

Hej!

Jag läste en artikel om Barretstown och tycker det låter superintressant! Sprang på din blogg och blir bara mer och mer nyfiken. Jag är själv intresserad av att åka som ledare ett par veckor, har du några tips? Vart vänder jag mig? Direkt till Irland eller finns det någon svensk del i organisationen? Något annat jag bör veta? Några tips?

Hoppas på svar snart, supernyfiken!

Elin

2009-02-19 @ 20:30:40

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits