Äckliga Aftonbladet

Jag har alltid haft svårt att skilja på Aftonbladet, Expressen och Se & Hör. Tre skvallertidningar som bara är fyllda av skräp. Aftonbladet skriver så löjliga rubriker att det är skrattretande, men ändå köper folk skiten! Jag förstår inte hur man kan betala pengar för att läsa sån skit.
Jag har aldrig betalat för en Aftonbladet eller Expressen, men ibland kan man hitta dem slängda på något bord i nått fikarum på nån arbetsplats, och då kan man bara läsa framsidan för att förstå att det bara är trams.
Något som verkar vanligt i Aftonbladet är att det ska vara väldigt synd om människor. Folk ska läsa Aftonbladet och tycka synd om olika personer. Oavsett vad som egentligen har hänt, så vinklar Aftonbladet det hela så att det blir väldigt, väldigt synd om de inblandade. Exempelvis läste jag ett blogginlägg i Damon Rastis blogg där han skriver om "Nåshjälten" Anders som det, enligt Aftonbladet, var jättesynd om. En kvinna blev överfallen av en annan man, Anders räddar henne, och blir själv dömd för mishandel. Stackars, stackars Anders.
Det är dock inte hela sanningen. Det fanns - tro det eller ej - en anledning till att Anders blev dömd. Damon skriver följande, efter att ha läst domen:

"Per-Anders var ingen tillfällig hjälte som dök upp. Han hade haft dispyter med den berusade gärningsmannen (GM) sen tidigare."

"Efter att ha kommit fram till brottsplatsen skriker han åt GMoch frågar vad han håller på med. Då avbryter GM sitt strypgrepp och vänder sig om, medan han fortfarande sitter i bilen. Per-Anders slår då det första slaget mot GM:s axel. Ett slag som tingsrätten bedömde som nödvärn. GM kommer då ut ur bilen, och det finns tydligen inget som säger att han ska attackera Per-Anders. Övergreppet var tillfälligt avvärjt. Och hade Per-Anders nöjt sig här hade han gått fri.
Men Per-Anders tar domkraften och slår ett hårt slag i huvudet på GM – som är obeväpnad – och spräcker skallen på honom. Det är där tingsrätten anser att Per-Anders går för långt, över nödvärnet...
"

Men Aftonbladet skriver att det är synd om Anders, som är en hjälte, och folk blir upprörda och det skapades tydligen en Facebookgrupp med folk som tyckte att domen var helt åt skogen. Aftonbladet skrev ju faktiskt att han var en hjälte!

Men det senaste jag läste var helt absurt! En vän lade upp en länk på Facebook. Det var en länk till en artikel i Aftonbladet där det är jättesynd om en 17-årig tjej som heter Veronica. Det är jättesynd om Veronica eftersom hennes kille har dött i en motocykelolycka. Det är ju synd på riktigt, men Veronica säger, som rubriken på artikeln, "POLISEN HAR TAGIT HANS LIV".

Vad är det då polisen har gjort? Jo, de hade mage att jaga honom när han körde för fort. Den stackars, stackars killen körde förbi en hastighetskontroll, och den stackars, stackars killen blev rädd. Killen körde motorcykel, och bakom honom sitter Veronica. De kör alltså förbi en hastighetskontroll och  - nu citerar jag Aftonbladet - "De försökte fly".

Det står alltså att de kör förbi en hastighetskontroll, sedan kommer en liten rubrik med texten "Han fick panik" och sedan fortsätter texten med meningen "De försöker fly." Personligen ser jag inte riktigt logiken i händelseförloppet, men det är tydligen vad som hände.

Sedan dyker en polishelikopter upp. Hur och när och varför den var där är mycket otydligt, men iallafall har en stackars kille blivit rädd för en hastighetskontroll, försökt fly, och plötsligt är en helikopter efter dem. Stackars, stackars kille. Trots att Aftonbladet vill berätta för de korkade läsarna att det är jättesynd om killen, så skriver de att "Jakten pågick i 45 minuter, ibland i över 250 kilometer i timmen". Sen kör killen in i en vägbom strax före en tunnel, och då dör han. Veronica flög 20 meter och landade på magen, men överlevde.
Trots att Aftonbladet vill skriva om hur synd det är om killen som ju bara blev rädd av hastighetskontrollen, och bara körde i 250 kilometer i timmen när han blev jagad av polisen, frågar ändå reportern "Tänkte ni aldrig på att stanna?". Veronica svarar: "Jo, han skrek och frågade mig: Vad ska vi göra? Jag sa: Jag vet inte, åk in i tunneln och stanna där så kanske vi kan springa ut därifrån."
När de tittade bakåt såg de en civil polisbil cirka 150 meter bort, och när de sedan vände sig om såg de bommen, och krockade med den.


Aftonbladets bildtext: "Bommen där vansinnesfärden fick ett olyckligt slut."

Veronica "är mörbultad och chockad". Och så säger hon: "Polisen har tagit min pojkväns liv och det går inte att ersätta."
Hon är alltså uppenbarligen väldigt chockad, och verkar yra. Hennes pojkvän är död, och det är ju jättehemskt på riktigt, men att då ringa till Aftonbladet och ytterst klumpigt försöka lägga skulden på polisen är ju så otroligt pinsamt att det knappt är sant!

I slutet av artikeln står det att pojken var 22 och inte hade MC-körkort. Hans mamma är (så klart) förkrossad, och säger "Polisen tycker inte att de har begått något fel, men de måste rannsaka sig själva...".

Polisen verkar inte tycka att man ska låta fortkörare köra iväg hursomhelst.
Polisen verkar tycka att om någon dundrar förbi en fartkontroll och sedan vägrar stanna när polisen är efter, så ska man fortsätta jaga dem. Inte tänka "De har säkert ingenting att dölja! De är nog helt oskyldiga. De är bara rädda".
Som om polisen plötsligt skulle stoppa fortkörare!
Och som om det var deras jobb att stoppa folk som kör utan giltigt körkort!


Här har Aftonbladet gjort en fin liten karta också. (Klicka för att förstora)

Nej, allvarligt talat så tycker jag att det ÄR hemskt att en 22-årig kille dör, men jag tycker det är så otroligt pinsamt att hans flickvän, med Aftonbladets goda hjälp, försöker skylla killens död på polisen. Killen kör förbi en hastighetskontroll. Killen stannar inte för polisen. Killen kör iväg i 250 km/h. Killen kör motorcykel, trots att han inte har MC-kort. Han bryter mot några lagar, polisen jagar honom, han vägrar stanna, kör in i en vägbom och dör. Jättetragiskt, men ytterst självförvållat.

Den här gången var Aftonbladets försök att få killen att framstå som oskyldig riktigt usla. Det märks att de försöker, men det går åt skogen och blir bara väldigt, väldigt, väldigt pinsamt.

Men folk verkar köpa tidningen ändå.

Suck.

Ett gammalt Allramminne

Nyligen kom jag att tänka på ett gammalt minne, som jag trodde att jag hade glömt.

Det var när jag bodde hemma hos mamma och pappa, och vi var fyra personer som delade på en dator. Jag tror det var Windows 95 eller 98 på datorn. Allra mest tecknat gick på TV, så det borde ha varit år 2002 - 2003 nån gång, och ibland roade jag mig med att byta ut datorns ljud. På den tiden kunde man välja olika "ljudteman" och även ställa in egana ljud. Exempelvis testade jag något medföljande djur- eller djungeltema, så att när man tömde papperskorgen hördes nått konstigt djur, och så fort man minimerade eller maximerade ett fönster hördes nån regnskogsgroda.

En gång när jag spelade in ljud från TV:n till datorn spelade jag in en snutt av ett Allram-avsnitt. sen klippte jag ut små, jättekorta snuttar och använde som ljud i datorn. Så när jag gjorde något fel så hörde jag inte ett irriterande Windowsljud, utan istället hörde jag Allram Eest säga "Skärpning, Tjet!", och när jag startade datorn hörde jag en liten bit av programmets intromelodi. Olika händelser på datorn spelade bland annat upp tre olika klipp när Allram skrattar, repliken "Fantastiskt!", och flera andra härliga ljud.

Ja, det var tider det...

På en del sätt har jag inte förändrats jättemycket på de tio åren som gått sedan dess. För någon månad sedan gjorde jag den här, som jag har laggt in som en smiley i MSN Messenger:Over and out!

Bästa dissen?

Igår pratade jag med en person via Skype.
Jag funderar på om man skriver att jag skajpade, skypade eller kanske skype:ade?

Iallafall...
Jag pratade med den här personen om ett kommande projekt. Eftersom det var en del ljud i bakgrunden så frågade jag var han höll hus. Då svarade han att han satt på ett café i Göteborg, och att han kommer stanna i Göteborg tills på torsdag.
"Är du i Göteborg?" sa jag. "Jag åker hem till Göteborg imorgon!"
Då svarade han:
"Jaha! Då kan vi skajpa!"

Nyan Cat

Nu vet inte jag hur "efter" jag är när det gäller det här klippet. Det kanske har funnits länge? Vad vet jag? Men jag hittade det först idag, och jag är helt tagen. Kanske lite besatt.

Ett av klippen som påstår sig vara "original"-klippet är 3:37, alltså nästan fyra minuter långt.
Klippet som jag lägger in här i bloggen är lite roligare, eftersom det är 3:39:41, alltså tre timmar, 39 minuter och 41 sekunder långt! det är helt sjukt!

Nyan Cat - OMEGA Extended Edition:


Som sagt: Internet är roligt!

Samtidigt som jag håller på att blogga håller jag på med diverse magiska datorprogram för att göra den här låten till min ringsignal.

Over and out!

Han sa att det var fel, men det var fel, för det var rätt

För några månader sedan... Ja, det kanske var ett år sedan... Jag minns inte riktigt... ...iallafall fick jag veta att jag skulle sluta skicka in papper till A-kassan om vilka dagar jag jobbat och vilka dagar jag varit arbetslös. Istället skulle jag skicka in en annan blankett till Försäkringskassan.
Lite rörigt.

När jag skulle skicka till A-kassan kunde jag enkelt kryssa i små rutor i ett formulär på nätet och skicka in det direkt. Nu måste jag skriva på, och dessutom ha en underskrift från någon på Arbetsförmedlingen. Och så måste jag skicka in blanketterna med vanlig snigelpost. Jag kan dock cykla till Arbetsförmedlingen och lägga blanketterna i deras brevlåda, och så skriver de under och skickar iväg dem åt mig.

För ett tag sedan var jag där och hade jobbat ganska mycket, och låg efter med inskickandet av blanketterna. Jag fick hjälp av en handläggare att få blanketter och få veta vilken månad jag senast skickade in blanketter för. Jag satt vid ett bord på Arbetsförmedlingen och fyllde i blanketterna, när handledaren sa att jag hade gjort fel.

På blanketten ska jag fylla i diverse personuppgifter, och sen ska jag kryssa i de dagar jag inte varit arbetslös i punkt nummer tre. Efter det ska jag kryssa i de dagar jag jobbat, i punkt nummer fyra. När jag fyllde i blanketten de första gångerna fick jag veta att jag ska kryssa i samma dagar i tabellen på både trean och fyran. Så det har jag gjort i ungefär ett års tid, tror jag.


Ganska tråkig blankett. Här har jag försökt piffa till den med lite rosa färg.

Nu sa handledaren plötsligt att jag gjort fel! Han förklarade att jag först ska fylla i alla dagar jag jobbat (på trean) och sen fylla i de dagar jag jobbat minst åtta timmar på punkt fyra! Och om jag jobbat tio dagar en vecka, och jobbat fyra timmar varje dag, så ska jag kryssa i de tio dagarna på punkt nummer tre, men bara fem dagar på punkt nummer fyra.

Så då skulle jag alltså sitta och räkna hur många timmar jag jobbat varje månad, och dela det på åtta, och sen "spara" överblivna timmar till nästa månad. Eftersom jag jobbar så oregelbundet var det rätt pilligt att sitta och räkna. Si och så många timmar den dagen, och si och så många timmar den andra dagen, och så är det en halvtimmes rast på söndagen, och den dagen var det en timme och en kvarts rast, och den dagen en timme, och de dagarna 45 minuter...
Ja, det var ett heltidsjobb att bara fylla i blanketten.

Men det värsta är att jag insåg att jag antagligen fyllt i blanketten fel i ungefär ett år, och alltså fått för lite pengar från Försäkringskassan! Sedan den gången jag fyllde i blanketten har jag nog skickat in rapporter för tre eller fyra månader och räknat och klurat för att få rätt tider.

Men, vad upptäckte jag härom veckan? Jo, det står ju faktiskt, klart och tydligt, på blanketten: "Sätt ett kryss vid alla dagar som du fått eller ska få lön för minst en timme.".
Så alltså har jag gjort rätt hela tiden, förutom de tre-fyra månaderna som handledaren lurade mig! Det var ju typiskt! Jaja, jag kankske får skylla mig själv när jag inte läste vad det faktiskt står på blanketten. Men jag har ju sett den där blanketten så många gånger att jag inte läser så noga längre, och nu fick jag ju ett "expertutlåtande" från en som berättade hur jag skulle göra, så jag bara gjorde som han sa.

Så det var falskt alarm.
Visst är det härligt med blanketter och byråkrati?!

Här kommer den fina byråkratilåten från Futurama:


Over and out!

hits