Hjälte i Norge?

Härom dagen hittade Josie ett "micro SD"-kort på marken utanför Liseberg. Jag plockade upp det och tog med det hem. Väl hemma pluggade jag in kortet i datorn och insåg snabbt att kortet suttit i någons mobiltelefon. Jag hittade också ett CV där adressen till en viss Soran Kavose i Oslo.

Vad göra? Jag tänkte att jag ville hjälpa en okänd vän i grannlandet i väster, så jag skrev ett kort brev (först på svenska, och sedan på norska, genom Google Translate), köpte ett gult kuvert, ett blått kort, samt två frimärken med svenska flaggan och tejpade fast brevet och SD-kortet på kortet. Sedan skickade jag det till Norge.

Det var i förra veckan, och idag fick jag ett meddelande på Facebook. Det var från Soran.

Hei, Albin. Tusen hjertelig takk for det brevet du sendte meg. Veldig modig og godt gjort av deg. Settes stort pris på
Jeg leste det nå. Nettopp. Varmer hjertet å se godhet hos andre mennesker
"Hei, Albin. Tusen hjertelig takk for det brevet du sendte meg. Veldig modig og godt gjort av deg. Settes stort pris på. Jeg leste det nå. Nettopp. Varmer hjertet å se godhet hos andre mennesker"

Nyss upptäckte jag att jag fått ett meddelande från någon främling som skrev "Du har et godt hjerte;)". Han hette Julian, och enligt Facebook är han vän med Soran.

När jag kikade på Sorans Facebook (vi är vänner nu) och hittade den här bilden:


Jag har blurrat min adress, men det hade inte Soran. Men det är okej.

Bildtexten löd:
"For en fantastisk person. hvem hadde gjort så mye for noe så lite. Seriøst daaaa"

Hans bild har i nuläget 53 likes.

Så nu är jag glad! Man blir glad av att vara snäll.
Over and out!

Tre jobb

Okej. En snabb lägesrapport:

Det nya handelsavtalet gör att Bokia måste fastanställa mig efter sista augusti. Det har de inte råd med, så jag får inte jobba kvar. Detta är något som drabbar många branscher. Tanken är god, men företagen har inte råd att fastanställa alla, så då får de hitta ett annat jobb.

För några veckor sedan var jag på bio och tänkte "Undrar hur det är att jobba här", så jag gick in på SF:s hemsida och registrerade mig på deras jobbsökningsgrej. Jag fyllde i alla uppgifter och vad jag jobbat med tidigare. När jag skulle skriva ett "personligt brev" och förklara varför jag ville jobba på SF Bio tänkte jag att jag skulle skriva det nån dag när jag har mer tid, så jag sköt upp det.
Tre dagar senare ringer telefonen. De personalansvariga på Filmstaden Bergakungen ville att jag kom på intervju. Jag blev rätt paff. På intervjun pratade de bland annat om att det blir allt vanligare att någon i personalen hälsar besökarna välkomna innan filmen börjar. "Det gör jag gärna" sa jag, och den personalansvarige antecknade samtidigt som han sa att "där är du nog överkvalificerad".
Jag skulle få svar redan två dagar senare, men redan dagen därpå och sa att de ville ha mig.
Idag är det min tredje arbetsdag på Bergakungen, och det är jättekul. Kollegorna är imponerade över att jag "hälsade" (välkomnade besökarna) fyra gånger på min första dag.Innan jag går till Bergakungen och jobbar ska jag idag göra mitt första dubbningsjobb! Det ska bli jättekul! Killarna i studion vill "få igång mig" och jag ska börja idag med att göra några små biroller i en tecknad TV-serie. Det ska bli kul. Inga stora roller, men eftersom det är flera småroller blir det ju fler olika röster, så på så sätt är det ju jättekul. Jag har fått veta att jag bland annat ska göra rollerna "Man with glasses" och "Male tourist". Låter spännande.

Nu börjar det hända saker igen!
Over and out!

Aerosmith

Internet är roligt.

hits