En vecka kvar

Hej igen!

Jag har tänkt blogga, men det blir aldrig av. Sorry.
Nu är det en vecka kvar tills För alla åldrar börjar sändas i Barnkanalen. Onsdag den 7:e oktober klockan 18:30.
Jag är inte nervös, men otålig. Snart är det dags! Det ska bli jättespännande!

TV-serien För alla åldrar utspelar sig i en frisersalong som heter just Salong för alla åldrar. Där jobbar en frisör, som spelas av musikalartisten Fredrick Lycke. Vid sin sida har han sina "sidekicks" som är två dockor: Farfar och Lilltjejen.

Farfar
spelas av Gustav Funck som tidigare spelat Tjet (sidekick till Allram Eest), Mertzi (i Janne och Mertzi), och Abbe (i Höjdarna). Gustav är förresten son till Eva och Thomas Funck.

Lilltjejen spelas av mig själv. Hon har en lite underlig röst, eftersom det är jag som gör den. Jag spelar även diverse gäster i frisersalongen. Redan i första avsnittet dyker jag upp. Men vad jag gör där låter jag vara hemligt en vecka till.

Ni får ha det bra tills vi hörs igen!
Jag ska försöka pilla in första avsnittet i bloggen efter det har sänts.

Adjö!


Om ungefär en månad...

På ett sätt känns det som att allt är som vanligt, och ingenting händer.
Jag är arbetslös, söker en massa jobb, och går hemma och försöker hitta på saker att göra.

Jag kommer på saker att göra, faktiskt. Igår spelade jag samma datorspel under nästan hela dagen. Det var faktskt kul, och jag fick lite hjärngympa, men samtidigt inser jag att jag inte fick gjort någonting konkret under de många timmar jag satt med det där spelet. Innan jag började spela sökte jag faktiskt lite jobb. Det gjorge jag. Och jag följde med svärmor Lena på en promenad tillsammans med hunden Oliver för att möta Josie på väg hem från jobbet. Första gången jag var utanför dörren på hela dagen.
Men senare på kvällen tog jag och Josie ännu en promenad i regnet.

Men vad jag skulle komma fram till var att samtidigt som det känns som att allt är som vanligt och ingenting händer, så känns det som att det äntligen kommer att hända grejer snart.

Det jag vet är att TV-programmet För alla åldrar har premiär, eller seriestart eller vad det heter, den 7:e oktober i år (2009), klockan 18:30 i Barnkanalen. Jag återkommer naturligtvis om mer info senare. Det ska bli så sjukt coolt att se! Som jag skrivit tidigare spelar jag Lilltjejen som är en av huvudkaraktärerna i den lilla frisersalongen, då är jag ju dockskådespelare, men i några avsnitt dyker jag upp som skådespelare (människa) okså. Det ska bli kul det också.
Förutom att jag själv är med, så är det ju en dockproduktion av Petter Lennstrand, som skapade Allram Eest och Höjdarna, och jag älskar hans produktioner. Och så är han en jäkligt rolig person också.


Snart öppnar vi...

En annan grej, som jag inte riktigt vet när det blir, är att Josie och jag, med stor sannolikhet, kommer att flytta ganska snart. Kanske också om ungefär en månad.
Josies morbror Jonas har en kollega som ska flytta ihop med sin tjej. Då vill han hyra ut sin lägenhet i andra hand, och blev då tipsad av Jonas om att vi letade lägenhet, och han tipsade oss också om att det fanns en lägenhet som ville bli uthyrd. Vi har gått runt och fundrat och varit otåliga, men igår fick vi äntligen prata med han som har lägenheten nu.
Tydligen har Jonas legat på en en del, så det har gått väldigt snabbt. Nästan lite för snabbt tycker han som har lägenheten. Men till helgen ska vi höra av oss igen och bestämma en tid då vi kan komma och titta på lägenheten. Det känns riktigt spännande. Det här kanske går fort. Inte mig emot.

Tyvärr har både Josie och jag nästan fått för oss (även om vi vet att det inte är så) att allt kommer vara klart om en vecka, och att det bara är att börja flytta. Verför vet jag inte, men allt gick så fort. Men vi försöker intala oss själva att det kommer att ta tid. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men vi är liksom inställda på att vi ska flytta in i den där lägenheten med en gång. Skumt.
Vi har ju inte ens sett den, och vi visste ju inte om det är fler personer som är aktuella. Men nu verkar det som att det bara är vi.
Men vad gör vi om det är en jätterisig lägenhet? Det får man ju vara beredd på. Men kanske kommer dit och känner att det inte riktigt känns bra. Det är nåt som känns fel.
"Nej, urs! Säg inte sådär" sa Josie till mig när jag försökte vara realistisk. Vi får se. Det kanske är en jättebra lägenhet. Men om jag förstått det hela rätt får vi bara bo där i ett år. Sen måste han antingen flytta tillbaka, eller så hyrs den ut "som vanligt" och hamnar på BoPlats. Och då har inte vi någon förtur.
Men vi är iallafall registrerade på BoPlats och har varit det i snart två år, så nån dag kanske man kan få ett förstahandskontrakt. Eller ens ett erbjudande om visning.
Det hade varit nåt...

Over and out!

AVbA09 del 6

Så var den äntligen färdig.
Del sex av videobloggen från Arvikafestivalen 09.
Det kändes bra, men jag var lite rädd att det skulle vara för mycket musik, och för lite... Handling. Eller, händelser.
Och så satte jag igång renderingen (när datorn sparar alltihopa som en videofil) och åkte in en sväng till stan med Lillebror. När jag kom hem laddade jag upp klippet till YouTube, och under tiden (det gick rätt långsamt, och filen var ca 550 MB) tittade jag på klippet tillsammans med Josie. Hon och jag har förresten varit ihop 23 månader idag!

Och jag blev besviken igen. Det känns inte bra. Jag är inte nöjd. Förutom att en liten ruta med låtinfo försvinner lite försnabbt under Röyksopp-konserten, så är det något annat som inte är bra. Det blev kanske för segt med konserten. Jag vet inte. Eller så är jag bara lite seg. Jag har sovit till ca tio varje dag, och ändå varit dödstrött. Känner mig lite krasslig. Det kanske är det?

Jaja...
Nu räknade jag lite och inser att det är över en månad sedan jag la upp del fem på nätet! Långt mellan avsnitten. Det är illa.
Men del sex är iallafall färdig, den ligger på YouTube, den är på väg upp på Facebook precis nu, och fins även här i bloggen.

Jag tänte skriva om att jag fick instrumentalversionen av "Get Mama A House" mailad till mig av Patrik i Teddybears, men det insåg jag precis att jag berättade om i förra inlägget.

Nog med tjat och gnäll... Nu kommer del sex av videobloggen:

Albins videoblogg från Arvikafestivalen 09 - Del 6: "När Röyksopp kom till Arvika"


Over and out!

hits