AVbA09 - Del 7

Arvikafestivalen 2009 hölls mellan 2 och 4 juli 2009.
När jag kom hem började jag klippa videobloggen, men tog en liten paus i augusti, och så sent som 31 augusti publicerade jag del sex.

Sedan augusti 2009 har jag inte sysslat näsan någonting med videobloggen från Arvikafivalen. Bara någon enstaka gång har jag tänkt att "nu ska jag ta tag i det här", men så har det inte blivit av. Men nu har jag äntligen tagit tag i det, och presenterar nu del sju av videobloggen från Arvikafestvalen:

Albins Videoblogg från Arvikafestivalen 2009, förkortat AVbA09:


Jag publicerade klippet igår. Samma dag som Hultsfredsfestivalen meddelade att de ställer in. Två veckor innan den 25:e Hultsfredsfestivalen skulle gå av stapeln har endast lite drygt 5000 biljetter sålts, vilket innebär att arrangörerna inte har råd att anordna någon festival. Trist.

Idag läste jag att de stackare som har Hultsfredsbiljetter kan få köpa biljetter till Arvikafestivalen för 500 spänn. Det är bussigt. Det är ännu oklart om de kommer få några pengar tillbaka för sina Hultsfredsbiljetter, eftersom Hultsfredsfestivalen AB snart kommer begäras i konkurs (eller vad man säger).

För övrigt beslutade jag nyligen att jag kommer att jobba på Arvikafestivalen i år igen. Dock som "vanlig" funktionär. Detta innebär att några av mina funktionärer, som jag bossat över, kommer att vara mina chefer. Vilken tur att jag varit snäll mot dem!

Nu ska jag bara klura ut vad för kamera jag ska ha med och videoblogga med.


Här tar jag i hand med Hanna, efter att jag precis bestämt mig för att jobba på
Arvikafestivalen 2010, med Hanna som min chef.


Over and out!

Mera tokigheter från Sverigedemokraterna

Det är kul att läsa tidningen när det står om Sverigedemokraterna.
De hittar på så mycket tokigheter! Men så hör man ibland att folk faktiskt håller med dem, och tycker att de är seriösa och då är det inte lika roligt längre.

Jag minns att jag läste om att de ville förbjuda byggandet av nya byggnader vars arkitektur inte är traditionellt svensk, eller någon liknande formulering. Underförstått: "Vi är rädda för Moskéer". Det finns en väldans massa byggnader som inte tillhör traditionell svensk arkitektur. Förutom alla gamla fina hus som inspirerats av tysk och fransk arkitektur så har vi en massa moderna byggnader såsom Göteborgsoperan, Globen, det nya TV-huset i Göteborg, för att nämna några.

Idag läser jag i GP att Sverigedemokraterna har kommit med sin valbudget, och även det är tokigheter som får mig att undr ännu mer hur folk faktiskt kan tycka att det är vettigt att rösta på SD.

Förutom småtokiga grejer som att skärpa alla straff vill de bland annat sänka straffmyndighetsåldern till tolv år och införa riktiga livstidsstraff utan tidsbegränsning! De vill "säkerställa att svensk arbetskraft får förtur till svenska jobb" och som en följd av detta vill de... Håll i hatten nu... Avskaffa Diskrimineringsombudsmannen!

GP skriver också att SD-väljarna, enligt SOM-institutet i Göteborg, har mycket lägre utbildningsnivå än övriga partier. Det tycker jag är lite intressant, men ändå inte förvånande.

Over and out!

hits