UKM i Alingsås

Ojojoj vilken helg.

Eftersom Albin & Arts Luciaspecial hade gått vidare (för att det var det enda bidraget i filmkategorin) i UKM, så fick jag bege mig till Alingsås den här helgen. Det var regionsfinal för Västra Götaland.

Ida hade också gått vidare med sin konst. Hon hade ställt ut ett gäng tavlor.

Fredag 12 maj
Eftersom alla skulle åka från Centralen vid 14-tiden och vår föreställning började 19:00 (och slutade ca 20:30) fick vi komma dit senare. Mamma tänkte åka till skolan med min sovsäck och liggunderlag på kvällen, så hon fick se föreställningen igen. Sen tänkte hon att hon lika gärna kunde köra oss till Alingsås, så vi fick åka bil till festivalen.

När vi kom fram var invigningen precis slut, men enligt Johan (vår ledare från Göteborg) sa att vi inte hade missat något viktigt. Vi gick till rummet och packade upp våra grejer. Sen gick vi runt och jag var jätterastlös. Hungrig var jag också. De andra hade ätit, men eftersom vi hade kommit så sent var matsalen stängd. I någon korridor stod ett gäng tjejer och övade på en dans. Längre bort i korridoren stötte vi ihop med två tjejer från LUT (Lidköpings Ungdomstidning). Karin och Sofia. De hade lika tråkigt som vi, och de var också hungriga.

Vi snackade lite och gick runt i gymnasiets långa korridorer. Utanför fönstren i vårat rum (en sal i skolan) var taket, så vi klättrade ut där. Jag hade klättrat ut där tidigare och utforskat lite. Jag höll låg profil för att inte bli upptäckt, men jag gjorde inget dumt. Sen såg jag två tjejer komma ut ur ett annat fönster för att sitta på taket och röka. Sen var det två tjejer som tog en promenad på taket, och de pratade högt.
Plötsligt ropade några funktionärer nerifrån marken. De var arga och lyste på oss med ficklampor. Vi gick in igen och några funktionärer hade hunnit springa upp till våra rum för att säga till oss.
Jag tänkte att de var lite väl griniga. Vi hade ju inte gjort nått dumt, men jag tänkte att om jag hade varit vakt eller funktionär hade jag undrat vad det var för idioter som gick omkring på taken.

LUT-tjejerna kände tydligen Märta som var en av de högsta bossarna på festivalen. Vi följde med till hennes kontor när Lut-tjejerna frågade om mat. Hon sa att vi fick köpa mat och att inte hon kunde göra något åt de som kom för sent. Hon sa att första dagen hade varit rent kaos. Folk hade gjort det ena och det andra, och några hade tillochmed gått omkring på taken.
LUT-tjejerna hade tydligen en massa pengar över i sin tidningsbudget. De skulle köpa mat och sa att de kunde bjuda oss. 500 spänn på fyra pers.
Vi gav oss iväg in mot centrum och åt på ett gatukök som fantasifullt nog hette "Grillen". Jag tog en 200 grams burgare, för de sa att jag fick ta vad jag ville.

Lördag 13 maj
Den natten sov jag ganska bra. På morgonen åt vi frukost i matsalen och sen var det workshop. Jag skulle till "Fröken envis" och Ida skulle till Teatersport. Jag gick med Ida.
Teatersporte var jättekul och vi prövade lite olika klassiska teaterövningar.
En av tjejerna som ställde ut grejer och som var med i Göteborgsgänget berättade att hon varit på workshoppen "Slumplabbet". Där skulle de med färger måla ord som beskriver känslor. Det lät flummigt, men det värsta var att när de läste på färgburkarna upptäckte de att man ska hålla sig i en ventilerad miljö. De satt i en liten sal med usel ventilation. Man skulle undvika kontakt med huden, men de hade redan kladdat en del och hon jag pratade med hade fåt en liten färgklick på kinden. Där hade hon nu ett rött märke som sved. Det är inte bra.

Sen var det lunch och sen var det en workshop till. Ida skulle till Graffiti och jag till "Stage Fighting". Eftersom jag redan prövat stagefighting i skolan och var rejält sugen på att pröva graffitimålning följde jag med Ida igen. De två ledarna berättade lite om olika stilar och graffitin historia. Sen fick vi skissa på papper och sen spraya på stora pappersbitar de hade tejpat upp på fotbollsplanens staket. Redan när jag hörde att Ida skulle på Graffiti tänkte jag att jag skulle vilja spraya logotypen till min nya hemsida, så det gjorde jag. Den blev helt OK och det var skoj. Vi fick en del färg på fingrarna, och det gick inte bort helt förrän idag (måndag). Jag ska nog publicera en bild här senare när jag fått igång den hittills hemliga hemsidan. En av de som höll i workshoppen tyckte att jag borde lägga till grejer på min målning. Nu var det bara bokstäver, men han föreslog något i stil med en dödskalle i bakgrunden, så jag målade dit en dödskalle och sen kom jag på att den ska få bli symbol för min nya hemsida.

Väntan var ganska seg. På schemat läste jag att sist av allt på hela festivalen skulle min film visas. På söndagen precis innan avslutningen. Mad Hot Ballroom, som också var från Göteborg och som vi delade rum med, var först ut. Allra först på hela festivalen.
Men först var det vernissage.

De som hade ställt ut i de olika deltävlingarna fick bara ställa ut två verk var i Alingsås. Den informationen hade inte nått Ida, så någon hade valt ut två av hennes tiotal tavlor. Ida var inte nöjd med valet, men det fanns inget att göra.

Sen skulle det vara show, men precis innan showen började fick jag SMS av pappa. "Tor föddes kl 15" stod det. Lisas bebis hade alltså äntligen kommit!

Men sen började showen
. Mad Hot Ballroom inledde. De började med att spela skön, lugn musik samtidigt som sångerskan pratade lite. Det var väldigt bra. När de spelade funkade inte synthen, så mycket av låten försvann, skulle man kunna säga. Men de var rätt OK ändå.
Många band spelade och några dansgrupper uppträdde. Även några filmer visades. De var inte så värst bra, förutom "Varför snut-Olof tog livet av sig". Det var en film gjord i Paint eller nått. Den var så amatörmässig att den blev rolig. Jätterolig. Publiken skrattade (även jag) och hela filmen var verkligen jätterolig på något konstigt sätt.

Sen var det middag och sen var det nästa del av showen. Fler band, danser och filmer. Näst sist i det passet spelade Hasta La Victoria Siempre, det andra bandet från Göteborg. De var trevliga, men jag hade inte hört dem spela innan. Jag blev glatt överraskad av dem. De var väldigt bra. De hade bara slängt ihop ett band och gjort en låt på skoj för UKM-festivalen. Men det gick ju bra.
Den skna bandmedlemmen som jag hade snackat med innan och flummat med lite (vi stod bakom en dansgrupp som övade och så försökte vi härma deras steg) visade sig vara sångare i bandet. Riktigt bra var han.
Sen var det paus i 20 minuter och sen var det show igen. Fler band och danser. Till sist dansade alla ut på fotbollsplanen för att se eldshow. Det var rätt coolt.
Sen tänkte jag sova, men vår ledare skulle visa lite eldslukning så vi smög ut på fotbollsplanen senare på natten och så visade han lite. Det var också coolt. Men sen gick jag och la mig.

Söndag 14 maj
Den stora dagen. Frukost först. Sen Workshop. Jag såg en film. Den hette "Din jävla idiot!!" eller nått liknande. Den var bra. Den handlade om ett slagsmål på en krog, och så fick man se olika scnearion som kunde ha inträffat. Den var riktigt bra, och den hade blivit köpt av olika företag och många skolor kommer att köpa in den.

Sen var det lunch och sist show. En massa band och danser. Lite teater också.  Och någon film. En tjej spelade harpa. Det var riktigt bra. En kvinna som satt bredvid mig verkade vara hennes mamma. Det var ganska tydligt, för hon såg så stolt ut och tog massor med kort. Tjejen var duktig, och publiken satt knäpp tyst när hon spelade. Konferenciären (som förresten var riktigt skicklig) frågade hur hon kom på att hon ville spela harpa. Hon svarade att hennes mamma först ville att hon skulle spela blockflöjt, men att hon själv ville spela harpa. Nått i den stilen berättade hon. Sen frågade han vad en harpa kostade, och tjejen svarade att hennes kostade 70.000. Jag frågade tjejens mamma vad en blockflöjt kostar.

Sen var det paus i 20 minuter. Efter pausen var det fler danser och band. Sist var det två danser och sen visades "Albin & Art - Best of. ...sort of". Publiken skrattade jättemycket och efter filmen applåderade de och när jag kom upp på scenen jublade de. Det var helt underbart! Jag blev ombedd att göra min Bengt magnussonimitation igen, men det gick inte så bra eftersom jag var så nervös, men det funkade på andra försöket. Albin & Art - Best of. ...sort of kommer att kunna ses på hemsidan ganska snart. Innan veckans slut siktar jag på.

Sen var det en massa uppträdanden som funktionärerna hade bjudit dit. Det var hemligt vilka som skulle komma. Inte ens arrangörerna visste. Men det var helt OK. Inte något jättefantastiskt (som vi hade väntat oss efter allt hemlighetsmakeri och det som hade sagts) men det var bra. Sen gav vi oss av mot tågstationen. Jag bar på min gula resväska (OK, den är mammas, men jag brukar ha den när jag reser), en svart väska med sovsäck och kudde, en rulle med två liggunderlag, samt en ihoprullad graffitimålning. En kille i Hasta La Victoria Siempre erbjöd sig att hjälpa till så han drog den gula väskan. Killen hade på sig en slags kavaj som var knallorange. Den var rätt snygg. Den matchade väskan lite. Väl på stationen ringde mamma. Hon och pappa hade hälsat på Lisa och hennes färska bebis. Eftersom de bor i Vårgårda kunde mamma och pappa hämta oss i Alingsås, så de kom med bilen. Vi åkte hemåt och jag somnade i bilen.

Kommentarer:
Store Bror skrev:

Broschan!

Du har många järn i elden du, hur orkar du med allt? Tyckte det var kul med tjejen som spelade på 70 000-kronorsharpan. Hade jag varit hennes mamma hade hon fått en blockflöjt, eller tre...

Ha det gött och ta det lite lugnt, dumt att bli utbränd när man blott är nitton...

2006-05-16 @ 11:23:02
KRSHN skrev:

måste vara det mest surrealistiska jag läst på länge. är du säker på att du inte bara drömde om hela tillställningen?:S

2006-05-16 @ 16:12:44
Foffe ffs skrev:

Snut Olof va skitbra.. ja å Kossa satt å sjöng med på Living on the edge.. Men Kjäll of the Dark då? vi fic kminsann intestå me i din lilla blogg xD hah, Peace out!PUSS

2006-05-26 @ 17:15:22
Rebecka, Mad hot ballroom skrev:

heeej!
hur gick det sen när du gått vidare? grattis i efterskott! ;D
hör av dig, jag vill ha kort! :D

2006-08-19 @ 16:31:54
Albin Olsson skrev:

Svar till Rebecka, Mad hot ballroom.
Det visade sig att det inte var en riksfinal, utan en riksFESTIVAL. Alltså var den sista delen ingen tävling. Jag kunde inte åka dit, p.g.a. ett volontärjobb på Irland, men Art åkte till festivalen i Deje, och det var tydligen skoj.
Vi har fått en del fans som skriver på hemidan (http://albinart.hejs.se).

Jag har några bilder som ligger i min bilddagbok (http://abbedabb.bilddagboken.se).

Kram!

2006-08-25 @ 13:41:06

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits