Stockholmsbesöket med Arvikamöte och visning av nya TV-programmet

Hejs!

Jag är nyss hemkommen från min Stockholmsvistelse, som varade i nästan en vecka.
Jag flög upp och tog tåget ner.

När jag skulle flyga från Landvetter till Bromma i fredags fick jag skjuts av pappa till flygplatsen. Vi var lite törstiga och skulle köpa var sin Coca Colapå Pressbyrån. Det var extrapris om man köpte två 50-centilitersflaskor, så vi tog var sin och gick till kassan. Hon i kassan sa att det bara var extraprs om man köpte en vanlig Coca Cola och en Light eller Zero. Sånt skräp villevi inte ha,men till slut offrade sig pappa och tog en Zero. Och en korv.
Han skulle precis betala nä jag sa att jag också ville ha en korv. Då sa kassörskan att vi då kunde ta var sin vanlig Coca Cola, eftersom det då blev billigt ändå och de hade extrapris om man köpte en Coca Cola och en korv.
Så jäkla rörigt!
 Vi fick iallafall var sin Coca Cola och var sin korv, och sen flög jag till Stockholm.


Cola och korv!

Jag sov på en soffa hos min nya samordnare på Arvikafestivalen. Det var lite obekvämt och jag vaknade flera gånger på natten. På lördagmorgonen gav vi oss av till Stadshagen där en av nyckelfunktionärernas pappa hade sitt kontor. Vi fick låna kontoret och ha möte där. Det kändes lyxigt. Det var ett rätt bra möte. Vi fick mycket information och kunde diskutera en del saker.

Efter mötet åkte jag in till stan och träffade Josie och Cajsa som var i Stockholm för att shoppa. Det var inte jättekul att gå runt i klädaffärer, men jag fick iallafall umgås med Josie.
På kvällen följde jag med till deras hotellrum, och efter ett tag dök även en krasslig Sara upp. Vi trängde ihop oss i det lilla hotellrummet och såg på Eurovision Song Contest. Det var egentligen inte något bidrag som var så värst bra, och Sveiges dåliga placering förvånade mig. Men samtidigt har vi fått riktigt dåliga placeringar de senaste åren, oavsett vilket bidrag vi skickat. Norges vinst förvånade mig också. Det var ingen speciellt bra låt alls.

När spektaklet var över orkade jag inte ta mig tillbaka till Solna, så jag sov över på Josie och Cajsas hotellrum. Det var okej för Cajsa, men sen bestämde hon på något konstigt vis att hon skulle ha halva sängen, och Josie och jag var sin fjärdedel. Det var trångt och jobbigt.
På morgonen lyckades jag få hotellfrukost också! Busigt, busigt. Men gott. Men samvetet fick sig en smäll.
Ännu en dag på stan. Långa promenader mellan klädbutiker. Som tur är gick jag och Josie lite för oss själva medan Cajsa sprang fram och tillbaka genom hela stan för att besöka alla butiker minst tre gånger.

Sara dök också upp och hände med ett tag.
Vi vinkade av Josie vid tågstationen runt femtiden och sedan satte sig Cajsa och åt lite innan hennes tåg kom. Jag och Sara åkte tunnelbanan åt samma håll. Hon skulle hem och jag skulle till Solna och hämta min väska. Jag lyckades faktiskt hitta lägenheten. Jag packade väskan och gav mig av. Bussarna hade lite dåliga tider på söndagen, så jag fick sitta och vänta i en busskur i 40 minuter innan jag ens kom till Brommaplan. Sedan åkte jag buss ganska länge tills Petter plockade upp mig i sin bil.

Nu skulle jag alltså bo i Petters gäststuga i fyra nätter.
Petters familj och jag såg lite på TV, och sen var Petter tvungen att titta igenom några avsnitt av TV-serien och anteckna villka ändringar som ska göras i nästa klippning. Vi såg tre avsnitt som hade klippts olika många gånger. Ett avsnitt var tredje versionen, ett var fjärde versionen och ett var femte versionen. Det var kul att se på, men det är mycket kvar innan det är färdigt. Några klippgrejer, men främst ljudet. Det är ju inte fixat än, så ibland hör man lite dåligt, ibland brusar det och ibland är det helt tyst när någon går eller så.
Jag kröp ner i gästsängen ganska sent och min rygg sa direkt att det skulle bli en jobbig natt.

Jag vaknade upp alldeles utvilad på morognen och min rygg mådde bra. Jag hade inte ont någonstans, och jag hade inte vaknat på natten. Underbart! Det kanske berodde antingen på den lantliga luften, eller på att jag var omringad av rekvisita från Allram Eest och Höjdarna. I ett hörn stod tavlan som hängde hemma hos Lipton i Höjdarna, och i ett annat hörn stod skylten från Allram Eest!


Jag och den coola skylten.


Tavlan som hängde hos Lipton


Så här ser det ut hemma hos Lipton. Scenografin gjordes av Robert Komarek.

Att vara på BLA eller hemma hos Petter är verkligen paradiset för mig. Jag är ju verkligen en nörd när det gäller Höjdarna och Allram. Och eftersom jag är så nördig (det är nog inte många som skulle känna igen den där tavlan) är det ju helt perfekt att jobba som dockspelare på BLA!

Jag såg förresten på en bild att huvudet på tavlan egentligen var med på en totempåle från början. De hade en snygg totempåle i studion när Roger Pontare var på besök hos Allram Eest.

De senaste dagarna har jag hängt på BLA:s kontor och grejat med datorn, broderat och hjälpt till med lite smågrejer. Jag har scannat in bilder, bytt ett lysrör, tagit bort skyddspapp från golvet, mailat bilder, m.m.


Här kikar jag på ett avsnitt av TV-serien. Det är jag som spelar Lilltjejen till vänster.

I onsdags var det visning av två avsnitt inför de som var med under produktionen. Det var kul att träffa alla igen. Nästan alla var där iallafall. Jag hade ju redan sett nästan alla avsnitt. Dels när Petter har kikat igenom de hemma, och så har jag hört en massa repliker från alla möjliga håll när jag suttit på BLA:s kontor. Inne i ett rum sitter Petter med klipparen och klipper avsnitt, och inne på ett rum i andra änden av lokalen sitter Jesper och ljudlägger.

Det var iallafall riktigt kul att se avsnitten med publik, och med stor bild! Vi hade en projektor som lyste upp hela den stora vita väggen som är byggd för att fungera som bakgrund under fotograferingar. Den här bilden tog jag på tisdagen, när vi testade projektorn:

Jag framför den stora väggen.

Som en liten extra grej visade Petter första avsnittet av "Animals on the Hill". Det var ett pilotprojekt som Sony Ericsson finansierade och som vann ett pris 2006. Det har iallafall inte visats offentligt innan, och jag har bara sett bilder och hört lite snack om det, så det var kul att se. Dessutom fick jag tillstånd av Petter att ladda upp det första avsnittet på YouTube!

Jag laddade in avsnittet på datorn och klippte lite på torsdagen. Både på kontoret, på tåget och hemma i Mölnlycke. Tågresan tog fem timmar, och jag klippte och tittade på ett nedladdat avsnitt av Uppdrag Granskning, om Scientologerna. Datorns batteri tog slut rätt fort, så jag fick avbryta tittandet och klippandet. Jag lyssnade på musik och broderade lite istället. Animals on the Hill kommer i nästa blogginlägg.

När jag klev av tåget skulle jag skynda mig till bussen hem, men vem stod på perrongen, om inte Josie! Wohoo! Det var en glad överraskning! Det är skönt att vara hemma igen, även om jag saknar BLA och dockspelandet.

Over and out!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits