Albin prövar gokart

Vet ni vad jag har gjort?
Har ni varit uppmärksamma och läst rubriken så kanske ni kan räkna ut att jag har kört gokart.
Lillebror fyllde 20 härom veckan och i lördags bjöd mamma honom, hans flickvän (som inte ville följa med), alla syskon (inklusive mig), syskonens sambor, sig själv och pappa till en gokart-anläggning i Göteborg.

Jisses!
Det var brutalt roligt.
Trots att det gick sådär för mig.
Vi hade overall, hjälm och handskar på oss och såg ut som ett riktigt racing-team.
Jessica och Daniel hade lille Caspian med sig och Lisa och Jimmy hade med sig Leon och Tor. Eftersom alla skulle åka samtidigt offrade sig Josie och Jessica. De fick vara barnvakter. Då blev vi sju förare.

the Go-Kart Family
Gokart-släkten. Från vänster: Caspian, pappa, mamma, Emil, Daniel, Lisa. Längst fram står Jimmy och jag.

Först fick vi en snabb introduktion. Sen fick vi köra lite fritt i tio minuter.
Det var så jäkla kul! Jag har inte haft så kul på länge. Det gick fort och däcken tjöt i kurvorna. Det var helt underbart att susa fram och tävla mot sina bröder och syrran. Och att köra om mamma som visserligen blev omkörd några gånger, men jag såg på henne att hon hade riktigt kul.

Efter det vad det "kval". Då körde vi i tio minuter och tiden på varje varv räknades. Det gällde alltså att klara ett varv på så kort tid som möjligt. Det fanns en stor projektorduk som visade positionerna och pappa hamnade högst upp nästan direkt. Han klarade ett varv på lite drygt 27 sekunder. Detta rekord lyckades ingen av oss slå under den dagen.

Jag lyckades efter några varv tappa kontrollen efter en sväng så jag körde in med Gokartens sida i väggen. Gokarten slog i väggen och studsade tillbaka och jag skakades om rejält. Jag satt i en ganska djup racingstol och slog i min högra sida i stolen. Jag stannade till och hade rejält ont. Pappa stannade till och såg orolig ut, men det min smärta gick snabbt över och jag fortsatte köra. Dagen efter var jag fortfarande rejält öm i ena höften och i revbenen strax under armhålan. Idag är det tisdag och jag är fortfarande lite öm i höften.

När vi hade kört i tio minuter ledde fortfarande pappa. Mamma var sist och jag var... Näst sist. Jaja. Jag är ingen dålig förlorare. Jag hade iallafall haft roligt. Riktigt roligt. Efter kvalet skulle vi köra ett riktigt race. Vi ställde upp oss på startpositionerna. Pappa på den markerade ettan, tvåan på tvåan, o.s.v. Jag var på sjätteplatsen och mamma ställde sig precis bakom mig. Jag fick förklara att hon skulle stå på sjuan, och en i personalen hoppade in på banan och knuffade tillbaka mammas gokart till rätt position.

Sen var det dags. Vi körde för glatta livet. Det blev en hård kamp och många gånger sladdades det runt i kurvorna så att personalen fick hoppa in och knuffa rätt oss. Efter elva roliga varv skulle vi åka in till depån. Jag var näst sist. Igen. Mamma var sist. Alla hade kört elva varv. Utom mamma som hade kört nio.
Jimmy vann, Daniel kom tvåa och Lisa kom trea. Födelsedagsbarnet blev fyra. Det delades ut medaljer och sedan var det dags att åka hem till mamma och pappa. Jag och Josie åkte med mamma och pappa i deras bil. Pappa busade och sladdade iväg från parkeringsplatsen och mamma fick påminna honom om att det inte var en gokart. De andra syskonen stod på parkeringen och skrattade.

Mamma försökte trösta mig, trots att jag inte var ledsen. Jag hade haft jätteroligt! Hon sa att jag ju fick tänka på att Jimmy, Daniel och Lisa har körkort allihopa. Därför var det ju lättare för dem. "Mamma, du har också körkort" sa jag och pappa skattade högt.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits