Albin är flyttledig

Hejs!

Josie och jag har varit ihop i snart fem månader. Under den tiden har vi bott några nätter hos mig, men de flesta nätter hos henne.
Efter ett tag tog jag med min Laptop till Josie och där har den varit sedan dess. De senaste månaderna har jag bara bott hos Josie och knappt varit hemma i Sävedalen alls. Jag har beställt en del grejer på Tradera och fått det skickat till Albin Olsson c/o Larsson i Mölnlycke.

När jag pratar i telefon med pappa säger han alltid att jag fått brev. Oftast från Posten. Jag får någon form av veckobrev från en av lagledarna, och en gång i månaden får jag lönebesked. Till Sävedalen. Där jag inte bor.
Jag nämnde detta för en av lagledarna på jobbet, Fredrik, och han mailade både Yvonne (som skickar ut veckobrevet) och Marie (som sköter lönerna) så att de skulle få min nya adress. Efter en stund kom han fram till mig och sa att han kom på att om man registrerar sig på Posten och fixar adressändring kan man få någon form av förmån (minns inte vad) plus att man får en gratis semesterdag för flytt. Den veckan (förra veckan) jobbade jag kväll och Fredrik sade att nästa vecka (denna vecka), då jag jobbar morgnar, har de mycket folk och inte så mycket att göra.

Så då sökte jag flyttledighet och är ledig idag. Gött med tre dagars helg. Men på söndag kväll ska jag åka till jobbet för att jobba natt i en vecka.

Jag registrerade mig på nån förmånsgrej för Postenanställda, men inloggningslösenordet skickas till min gamla adress. Sen gick jag in på adressändring och fyllde i allt, så nu bor jag i Mölnlycke. Jupp. That's my home. Det känns konstigt.
Några av mina "närmaste" fick SMS med min nya adress. Det skickade jag gratis från Adressändring.se. Mamma fick ett också och berättade senare på telefon att det kändes konstigt. Det blev så definitivt. Jag som sade att jag inte skulle flytta hemifrån på länge, eftersom det funkade bra att bo hemma och jag trivdes med att bo med mamsen och pappsen. Men sen träffade jag Josie och allt ändrades fort. Allt i mitt liv. Shit! jag har träffat Stefán två gånger (tror jag) de senaste fem månaderna. Dåligt av mig.

När jag var "hemma hos mina föräldrar" förrförra gången hade vi/de (vad krångligt det blir) hantverkarbesök. Mr. Hantverkare åkte iväg på kvällen när han var färdig, och glömde lämna tillbaka papps nyckel. Då fick pappa låna min nyckel tills han fick tillbaka sin.
Nästa gång jag träffade pappa glömde han lämna tillbaka min nyckel. Så jag har gått ett tag utan hemnyckel. Har inte tänkt så mycket på det, men efteråt låter det lite tragiskt.

När Josie skulle handla häromdagen var hon tvungen att vänta på att jag kom hem från jobbet, så att hon kunde låsa upp för mig. Det tyckte Börje (min svärfar) var knasigt och sade att Albin skulle få en husnyckel.
Jag har ju tänkt på att skaffa en kopia av Josies nyckel, men det hade känts konstigt och helt fel om jag hade gjort det utan att husägarna visste om det. Tänk om jag får en dotter och hennes ohyfsade pojkvän bara kommer in en dag när jag är ensam hemma. "Ja, jag har ju skaffat en nyckel, så nu kan jag komma och gå när jag vill. Förresten, jag åt upp alla dina ölkorvar och lekte med dina guldbaggar. Och sorry att jag välte ner din Oscar".
Okej, jag kanske överdriver lite och går händelserna i förväg en aning, men ni fattar grejen...

Anyways, så gick Josie och jag till den lokala låssmeden i måndags och fixade en nyckel till mig. För tio kronor extra fick jag ett mönster, och det med dödskallarna var lite roligt. Det finns med Simpsons-familjen också, men i affären hade de bara Lisa och Marge och jag vill helst ha Homer, eller kanske Bart. Dessutom är de mönstren ganska fula på nycklar.
Min nya nyckel
Min nya husnyckel. Den med dödskallarna alltså.

Så nu är jag Mölnlyckebo. Vi letar ju lägenhet, så jag kanske flyttar igen om ett tag, men nu bor jag iallafall här.
Jag har fixat adressändring, husnyckel och förra helgen köpte mina svärföräldrar en ny säng till oss så nu har vi  en 140cm bred säng att dela på. Så nu är det bara en sak kvar. Jag ska placera min blogg i Mölnlycke på bloggkartan.se.

Kommentarer:
stefand skrev:

Tips: http://www.mobila-posten.se
Den kan hjälpa till!

2008-02-25 @ 12:11:56

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits