Melodifestivalen 2008 - deltävling 3, Linköping

¡Hola a todos! Så var det dags igen att komma med mina reflektioner av (på?) Melodifestivalen. Denna gång handlar det, av naturliga orsaker, om den tredje deltävlingen.

Melodifestivalens snygga logga
Tävlingen hölls tydligen i Cloetta Center i Linköping. Ja, arenan heter så. Fyndigt värre.

Låtarna (I startordningen):
1 - BWO - Lay Your Love on Me
Först lät den som alla techno-covers. Sen lät den som en speciell techno-cover, men jag minns inte vilken.
Låten var rätt tråkig, men kommer att spelas i radio i vilket fall. Hela tiden.
Det var skönt att Alexander Bard inte hade kortbyxor. Sen upptäckte jag att han hade klänning, och det är nästan lika illa.
När låten gick vidare till Globen fick man höra den igen, och då var den faktiskt mycket bättre. Så kanske... Ja, jag är rädd att jag gillar den.
2 - Mickey Huskic - Izdajice
Plötsligt kändes det som att det var Eurovision Song Contest och att man satt och gäspade till Bosnien-Hercegovinas bidrag.
"Bosnien-Hercegovina, zero points".
3 - Frida feat. Headline - Upp o. Hoppa
Den var rätt okej. Hiphop på skånska är ofta bra. Lite småfjantig, kanske.
Killen ("Headline"?) var väldigt jobbig.
4 - Thérèse Andersson - When You Need Me
Lite Nightwish, men rätt bra, faktiskt.
5 - Patrik Isaksson & Bandet - Under mitt tunna skinn
Svängigt värre. Riktig schlager, men ändå inte. Bra.
6 - Caracola - Smiling in Love
Vilket jäkla namn! Caracola.
Vilken dålig låt. "Ooa, ooappadooa". För simpelt. Inte bra.
7 - Ainbusk - Jag saknar dig ibland
Boooooring!
8 - Eskobar - Hallelujah New World
Jag gillar Escobar. Låten Someone new som de gjorde med Heather Nova är så jäkla bra och fin. Så bra att videon finns längst ner i det här blogginlägget.
Men den här låten var rätt trist. Att de skulle komma sist var dock lite... Onödigt. Det var ju en lite trist låt, men sist? Man behöver ju inte överdriva.

Och så var röstningen igång.
Vi får titta på dansarna igen. Så himla estetiskt. Sånt går inte hem hos medel-Svensson. För estetiskt. Jag kan tycka sånt är fint, men det här är för mycket. Varje vecka gör de en dans till ett av de fyra elementen. Kan det bli mer flummigt och kulturellt. Det är sånt som får vissa att gnälla över Public Service. Nä, skippa den megaestetiska pausunderhållnigen. Samma sak varje år. Men så kommer Björn Gustavsson. Heja Björn! Han kör ett typiskt intro, som alla artisterna i programmet. Och han är rolig. Sen sjunger han en sång som är rätt trist. På franska. Eller låtsas-franska. Inte så kul. Sen sjunger han en sång till (klipp nummer två här nere) oh det är så jäkla kul. Se hela klippet, så fattar ni.

Björns presentation och den första sången:


Björns andra sång, som är så jäkla bra:


Spoiler (Se klippet innan du läser detta): Jag hörde den andra låten och den innehöll kul rim. Det var skoj, liksom. Sen sjunger han "Denna sången är till dig Carina Berg" och jag sätter nästan chipsen i vrångstrupen. HA-HA! Det är ju Kristian Luuks fru! utbrister jag och skrattar så jag kiknar. Det var så jäkla kul! Idén. Alltså... Jag blir mållös. jag har alltid tyckt Björn är bra och rolig. För det mesta. Men det här fick honom att stiga ännu mer i mina ögon. Så jäkla kul! Ja, det här var... Ja, som sagt var: kul.

Sen var det dags för resultaten i omröstningen. Escobar kom sist. Så fel. Det är alltid kul att skratta åt de pinsamma bidragen som kommer sist, men så dåliga var de inte. Att BWO gick till Globen var väntat. Sedan stod det mellan Patrik Isaksson och Frida. Det var ganska uppenbart att Patrik skulle gå vidare. han är en större artist, och hade en låt som verkligen går hem hos svenska folket. Trode jag. Pang, så var det Frida som gick vidare och Patrik fick inte var med och leka längre. Det gick hastigt och lustigt.
Ja, jisses. Det var oväntat. Nästan som att Carola inte gick direkt till Globen förra veckan. Men inte riktigt så oväntat och kul.

Men här kommer iallafall en av världens finaste låtar, vars video också har riktigt snygga färger.
Escobar feat. Heather Nova - Someone New


Slutligen vill jag bara poängtera, utan någon speciell anledning, att det itne är jag som laddat upp något av dessa klippen. (Även om jag gärna hade velat kunna skryta med att jag hade det, men det är meningslöst att ladda upp klipp som redan finns).

Over and out!


Kommentarer:
sissel skrev:

tycker också att eskobar skulle ha gått vidare...

2008-02-25 @ 08:22:00

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits