När Albin fyllde 21

Hejs igen!

Albin 21

Vad var det där för bild? Ja, det kan ni klura på. Det är en båt som jag nog aldrig sett, men den passar bra iallafall.

I tisdags fyllde jag 21 år. Det var trevligt.
Jag klev upp klockan halv sex för att göra mig iordning. Jag jobbar morgnar den här veckan. Eftersom ryggen hade krånglat lite låg jag i Josies brors rum. Han har flyttat hemifrån, så hans rum står tomt och används som gästrum. När jag hade ätit och tvättat mig och så gick jag tillbaka till hans rum för att kolla nånting på datorn.
Klockan var sex på morgonen och plötsligt hör jag sån utanför rummet. Då kommer Josies mamma sjungandes, och bakom henne dyker Josie upp och sen hennes pappa. Så hela familjen har släpat sig upp klockan sex på morgonen bara för att sjunga för mig. Så snällt!

Jag fick en present också. Under tiden jag rev bort pappret sade Josie, väldigt sömnigt, att det inte var vad jag tror att det var och att hennes pappa ville ha tillbaka den sen. När jag inte ens hade öppnat den! Och där innanför pappret fanns en liten datorväska. Efter Josies uttalande var det ju inte svårt att lista ut att min present inte var väskan, utan någonting i väskan. Och där i väskan låg en DVD-box med Simpsons säsong 10. Den varianten i plast, formad som ett Barthuvud. Jag tackade och blev glad. Och så kände jag mig jättebesvärlig. Jag visade min önskelista för Josie, och där stod det på punkt två "DVD - The Simpsons säsong 10 (Vanlig box. Inte Bart-huvudet)". Josie var väldigt trött och jag minns inte vad hon sa, men jag uppfattade det som att hon blev arg. Jag var tvungen att ge mig av till jobbet. Josies pappa körde mig.

Hela jobbdagen tänkte jag på hur otacksam och svinig jag kände mig. Josie måste vara jättearg. När jag kom hem skämdes jag, men Josie var glad att se mig och sa att det inte var någon fara. Hon hade pratat med sin mamma och de hade ju sparat kvittot, så det var inga problem.
Dagen efter åkte jag och Josie in till stan och bytte plastboxen mot en i papp. Jag har nämnligen säsongerna ett till nio i pappboxar i hyllan hemma. Jag fick säsong sex för några år sedan, och då fick jag den i en plastförpackning formad som Homers huvud. Det var den jag ville ha, men insåg snart att den inte var lika bra som pappboxen. Den var plastig (som plast brukar vara) och eftersom plasten var ganska tunn kändes det som att den höll på att gå sönder. Inne i boxen fanns några ihoplimmade CD-hållare som också kändes som att de skulle ramla isär närsomhelst. Dessutom var den större och tog mer plats i hyllan och passade inte in bland de andra boxarna, så för ca ett halvår sedan lade jag ut den på Tradera och fick väl en 150-200 spänn för den och så köpte jag en ny i pappbox.
Jaja nu hade jag iallafall säsong ett till tio i fina pappboxar.

För någon vecka sedan ringde jag hem till mamma och pappa och sa att jag hade en idé. Mamma skulle vara bortrest och jobba och komma hem på onsdagen, dagen efter min födelsedag. Därför föreslog jag att vi skulle äta middag hemma i Sävedalen på fredagen. Men då skulle vi även bjuda hem Josies föräldrar. Spännande!
Våra föräldrar har inte träffats förut, och både jag och Josie såg fram emot det och var nästan lite nervösa.
Men det var jättetrevligt.
Vi åkte hem till mig på fredag kväll och pratade och åt god mat (Jag hade beställt mammas tacopaj). Det var väldigt trevligt. Av mamma och pappa fick jag Simpsons The Movie och en present till som jag hade misstänkt att jag skulle få. Jag kände det på mig. Simpsons säsong 10. I pappbox. Så nu hade jag två. Men jag ska byta in den idag.
Jaja.

Igår var jag med min nya familj på IKEA. Vi kikade på sängar. Jag och Josie har det lite trångt i sovrummet. Vi bara tittade. Men jag köpte laptop-bordet Dave. Så nu har jag ett litet smidigt bord som jag kan placera lite varstans så att jag kan ha datorn var jag vill. När Josie använder sin dator får jag antingen sitta borta i hennes brors rum eller sitta i sängen med datorn i knät, men det är obekvämt och då kan jag inte använda datormus. Men nu är det mycket mer praktiskt.

Sen var vi en sväng på Expert också för att köpa nått elektroniskt. På vägen smet jag ifrån Josies föräldrar och in i en annan affär. Där köpte jag en bärbar telefon till dem. I smyg. När vi kom hem satte jag den på laddning i ett hörn där den inte syntes. Imorse var den laddad och då visade jag den för dem. De blev glada, men pappa Börje såg lite besvärad ut och sa att jag inte skulle köpa en massa presenter till dem. Men jag vill! sade jag och jag tror han tyckte det var okej. Mamma Lena verkade också glad men tyckte väl egentligen inte heller att jag skulle köpa grejer till dem.
Men jag bor faktiskt där gratis (de vägrade när jag föreslog att jag skule betala för mig) och känner att jag ju vill betala på något sätt. Dessutom har de pratat lite om att skaffa en trådlös telefon, men det har inte blivit av.
Tills nu.

Sen åkte Lena till jobbet. På en söndag. Mycket att göra.
Josie ville ringa henne och det kunde hon göra när hon låg kvar i sängen. De har ju en trådlös telefon nu. Lena sa att Albin inte ska tro att han måste köpa presenter till dem (hittills har jag köpt en snygg tröja till Börje, en CD-skiva till Lena och en trådlös telefon till hela familjen). Men Josie förklarade att Albin ville köpa det till dem, och då var det okej.

Innan jag började blogga satte jag in Simpsons the Movie-skivan i datorn för att kika lite. Det står nämnligen på fodralet att den även finns dubbad till svenska! Vafasen? Jag har visserligen hört att TV3 visade någon säsong av Simpsons dubbad på svenska, men att det inte blev någon succé. Men att dubba Simpsons-filmen?
Jag var skeptisk redan innan jag tittade på filmen. Jag hoppade fram lite oh hörde Simpsons-figurerna prata svenska. Nej, nej nej! Det var så fel. Josie tittade inte, utan låg i sängen och läste. Hon hörde dock. Hon blev arg. Hon beordrade mig att stänga av skiten.
Det var ganska plågsamt att se. Dubba Simpsons till svenska = dålig idé.

Kanske, kanske slänger jag upp något klipp på YouTube med Simpsons på svenska.

För övrigt klurar jag jättemycket på hur jag ska göra om Hejs.se och hur jag ska designa om bloggen. Vi få se...

Over and out!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits