Bloggen fyller fem!

Hej!

Jag tänkte blogga lite snabbt om att jag bloggar så sällan, och så tänkte jag "När började jag blogga egentligen? Borde det inte vara jubileum snart?" och så upptäckte jag att jag startade bloggen för exakt fem år sedan idag!

Fem år sedan...
Jag har för mig att det där med bloggar var väldigt nytt. Supernytt.
Och Blondinbella var nog inte ens född.

Mycket har hänt sedan dess. Mycket har faktiskt hänt sedan jag bloggade senast, och det var för en vecka sedan.
Först och främst:

Josefin och jag har fått ett förstahandskontrakt
som vi ska skriva under om två veckor. För tillfället bor vi i andrahand och får bara bo här till första november, så vi har letat som galna. Men nu har vi äntligen haft turen att hitta en trea (!) som ligger väldigt nära Frölunda Torg. Vi trivs här i Frölunda, så det är kanon. Inflyttning i september, och sedan dubbla hyror i två månader.

Det andra som händer är att jag åker till Arvika på söndag. Jag hade tänkt videoblogga i år igen, men jag har ingen bra kamera. Förra året lånade jag en kamera, och kameran som jag hade 2008 har gått sönder. Jag har kikat på olika kameror och det är mycket som ska funka.

Den ska gärna vara bra både för att ha med sig och filma nu på Arvika och även vara bra för att filma smågrejer här hemma eller om jag hittar på något annat. Det ska alltså inte vara någon pytteliten skräpkamera.

Den ska inte kosta för mycket. Det finns ju olika prisklasser, och proffskameror som kostar långt, långt över 10.000. Den ska kosta under tio tusen, men ändå vara bra.

Jag ska kunna klippa det jag har filmat! Det är viktigt. Det är klart att man kan klippa det man filmat, men det ska gå lätt.
Innan förra årets Arvikafestival kikade jag på kameror och prövade en svinbra HD-kamera som jag egentligen inte hade råd med just då. Den filmade jättebra, men det var krångel med filformatet. Det som filmades sparades på ett minneskort, men de filerna kunde inte öppnas av programmet jag klipper med. Så antingen var jag tvungen att lära mig ett helt nytt program (nej, tack) eller konvertera filerna. Det blir måååååånga och stoooora filer när jag är på Arvika, så konverteringen hade tagit evigheter.

Jag tänkte kika på kameror idag, och förhoppningsvis hitta något som funkar. Jag har spanat in en modell som jag hoppas är bra.

Mitt mål är att årets videoblogg ska bli i HD, och att bildkvalitén ska vara grym. Och att det ska vara roligt så klart. Vi får se. Men först måste jag göra klart 2009 års videoblogg från Arvika. Och jag har kommit lite mer än halvvägs tror jag. Suck.

Over and out!

Kommentarer:
Polaren P skrev:

Lumix FT1 + Sony Vegas = Kärlek, i HD

2010-07-13 @ 19:24:52

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits