Svensexan

I samband med Josies möhippa funderade jag på om jag skulle få någon svensexa, och misstänkte att jag skulle bli utan. För några dagar sedan SMS:ade min vän Goblin (Albin J) att han och grabbgänget skulle hitta på någonting för mig på lördagen (igår), och i förrgår fick jag veta att vi skulle ses på Golden Days klockan 17.

Jag visste ju ingenting om vad som skulle hända, men tänkte att det så klart hade varit kul om de drog iväg mig på någon kul aktivitet, samtidigt som jag kände att det faktiskt bara hade varit kul att sitta och hänga. Jag hade varit nöjd ändå.

Jag kom till Golden Days ungefär 16:55, och såg inte till grabbarna. 17:00 SMS:ade jag och frågade "Vad ska jag göra nu?" och fick till svar att jag skulle ta fem steg bakåt och snurra. Det gjorde jag, men inget hände. Förutom att jag fick ett SMS till om att de skulle komma om tre minuter. Sedan kom Goblin och Arash och strax efteråt Charbel och Chrill (Christian).

Vi satte oss ner och jag fick välja vad jag ville ha. Jag sa att jag var hungrig, men fick veta att vi inte skulle äta där, utan bara dricka lite. Jag valde en Appletini, och de andra tog var sin öl.


Det var första gången jag drack Appletini. Det var inte speciellt gott.

När vi hade druckit upp promenerade vi iväg. Jag visste inte vart. Det var spännande. Efter en stunds promenad hamnade vi på Star Bowling för lite discobowling. Det var riktigt kul. Jag har inte bowlat på några år.


Vår fina resultattavla. Christian blev lite sur för att hans namn var felstavat. Även Chab var felstavat, men han brydde sig inte.

Det var UV-ljus i hela lokalen, vilket var lite fräckt. Tyvärr var det nästintill omöjligt att ta bra bilder. Efter en rond började nästa automatiskt, men poängen följde med. Mitt i matchen blev klockan sju, alla banor stängdes av, och resultattavlan försvann, så vi vet inte vad ställningen blev. Men jag är rätt säker på att Charbel vann. Och att jag kom sist.


Goblin in action.


Glad Albin.


Det blev lite awkward stämning när vi upptäckte att vi alla hade likadana skor.

Efter bowlingen promenerade vi lite till, och åkte lite spårvagn. Jag följde med och visste som vanligt inte vart vi skulle. Sedan stannade vi utanför en pastarestaurang. Jippie! Men vi var för tidiga, så vi tog en liten promenad i området och kom tillbaka efter en stund.

Jag beställde en Tagliatelle montagnola, och det var väldigt gott. Men jag blev väldigt mätt. På menyn fanns även den spännande Spaghetti al tournedos med oxfilé, vodka, bacon, champinjoner, vitlök & grädde. Mycket underligt, men det var det ingen av oss som beställde.


Tagliatelle montagnola: "Parmaskinka, salami, mozzarella, champinjoner, färska tomater, basilika & olivolja toppas med färskriven parmesan".

Vi pratade och hade jättetrevligt. Och så pratade vi en del sköna minnen under hela kvällen. Minnen från högstadiet (vi gick i samma klass allihop) och från TV-spelskvällar och en massa andra grejer vi varit med om. Någon gång under kvällen sa jag att jag var jättenöjd med svensexan, och att jag hade nöjt mig med att bara spela Nintendo 64 med dem. Då sa Chrill lite frågande "Spela Nintendo 64 på din svensexa?" som att jag var knäpp. Och det är jag ju också.

Efter den trevliga maten skulle vi vidare igen. Vi gick hem till Chrill en snabbis för att han skulle fixa nåt, och sedan promenerade vi och åkte buss och hamnade i en liten servicebutik där de köpte en stor flaska Coca Cola till mig och så pekade de på hyllorna med chips och sa att jag fick välja vilken sort jag ville. Och hur många påsar jag ville, men max två. Sedan promenerade vi ytterligare en stund och hamnade till slut hemma hos Arash. Charbel öppnade väskan som han hade släpat runt på hela dagen och det visade sig att han hade med sitt Nintendo 64! Och det visade sig vara en av de stora planerade höjdpunkterna under kvällen.


Charbel hade släpat runt på sitt Nintendo 64 hela dagen utan att jag visste om det.

Vi började med Mario Kart och eftersom det bara finns fyra kontroller fick den som kom sist inte vara med i nästa lopp, och så turades vi om så. Men eftersom jag var huvudpersonen för kvällen behövde jag inte byta, utan fick vara med hela tiden. Så jag passade på att komma sist hela tiden.

Sen spelade vi Mario Tennis, och det var också jättekul. efter det visade det sig att alla hade tagit med var sin laptop. Varför det? Jo, plötsligt skulle vi spela Counter-Strike. Jag fick låna en laptop av Arash, och så satt han vid sin stationära och så spelade vi alla fem i ett lokalt nätverk, och efter en stund gav vi oss ut på nätet och spelade mot andra spelare. Det var faktiskt jättekul.


CS-lan i Arashs kök. Nördigt värre. Men väldigt kul.

Sedan var det dags för lite mer Nintendo 64. Mario Party närmare bestämt. Jag valde 20 rundor, eftersom jag kännde att det började bli väldigt sent. När vi var klara blev det lite mer Mario Tennis, men sedan kollade jag busstider och insåg att det skulle bli klurigt att komma hem. Klockan var runt fyra. Jag hade bråttom till hållplatsen, och skulle behöva byta spårvagn två gånger, och det skulle ta lite drygt en halvtimme att komma hem, om jag lyckades ta mig till hållplatsen på sju minuter. Men det skulle ta minst åtta. Lurigt, lurigt.

Men jag gav mig ut i natten, i ett område jag inte kände till och lyckades faktiskt hitta en Styr & Ställ-station. Tyvärr var det ingen betalstation, så jag promenerade en bit till och hamnade på Korsvägen där jag startade ett tredagarsabonnemang för tio kronor, tog en cykel och cyklade iväg i natten. Jag cyklade ända till Linnéplatsen och tänkte att jag kanske skulle hinna med en spårvagn där. Kanske skulle jag få vänta någon halvtimme. Precis när jag ställt cykeln i stället ser jag ettan komma åkande. Perfekt!


Ettan på ingång, och min cykel är på plats. Vilken tajming!

Jag tog vagnen hem och smög mig in i lägenheten. Jag ville inte väcka Josie, men upptäckte att hon var på toaletten. Jag knackade på toalettdörren för att hon skulle veta att jag var hemma. Annars hade hon öppnat dörren och fått en chock av att det stod någon i hallen. Men när jag knackade blev hon chockad ändå. Jag hörde hur hon hoppade till där inne och sa "Du får inte skrämmas så!".

Jag gjorde mig iordning lite snabbt och kröp till sängs. Klockan var ungefär fem på morgonen.

Knappt fem timmar senare buffade Josie på mig. Det var dags att gå upp och tvätta. Jag kunde knappt röra mig. Jag kunde knappt prata. Hon pratade med mig och det kom bara mummel ur min mun. Till slut gick Josie iväg och bokade om tvättiden till 13 istället för 10, så att jag fick sova lite till. Det var snällt. Men efter nån timme började grannen lyssna på musik på högsta volym, så då kunde jag inte somna om. Och Josie kunde inte plugga.

Jaja... Det var en väldigt rolig svensexa. Kanske inte så traditionell. Kanske inte en typisk svensexa, men det var en bra svensexa som jag tyckte var bra anpassad för mig. Jag hade inte velat gå runt i fåniga kläder och sälja pussar eller förnedras på nåt annat sätt. Det här var kanon. Bowling, god mat, Nintendo 64, och CS. Jag vet att Nintendo 64 och CS låter lite töntigt, men att spela Nintendo 64 är en fin gammal tradition vi har i gänget, men det var längesedan sist. Och CS har vi spelat ganska oseriöst i omgångar sedan vi gick ur högstadiet ungefär, men vi har aldrig spelat ihop så här förut. Bara var och en hemma hos sig. Så det här var mycket lyckat!

Tack, boysen!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits