Nystart

Hej igen.

Ännu en gång känner jag mig lite stressad över att jag inte har bloggat på ett tag. Sorry.

Nu känns det som att jag genomgår en form av nystart i livet. Någon dag i veckan ska jag åka till Fläskeboterminalen (Postens pakettermial) och skriva på papper om uppsägning. Jag måste också lämna tillbaks skor och lite andra jobbkläder. Det ska bli skönt att klippa banden till det där stället. Det har varit problem i stort sett hela tiden. Först transporter till och från jobbet, sedan ryggen, sedan min lagledare (som senare inte fick vara lagledare längre), sedan magen. Jag har vantrivts hela tiden. Och jag är inte den enda. Alla klagar. I tysthet. Ingen vågar klaga så att ledningen hör. Utom jag. Och då blev det ett jävla liv. Varför rätta till felen när man kan tysta ner dem som klagar?

Jag är inte riktigt säker på när min studieledighet går ut, och därför har jag varit lite orolig för att jag ska bli inkallad för att jobba mer. Lite som en orolig grabb som när som helst kan få ett brev där det står att han måste åka iväg och kriga. Men nu ska jag allts säga upp mig. En del har sagt åt mig att det är bra att ha ett jobb och att det är bra, om jag söker ett nytt jobb, att kunna säga att man har ett jobb. Och så är det finanskris och ont om jobb. Men jag vill verkligen inte tillbaka till det där koncentrationslägret. Som jag skrev i förrförra inlägget har jag blivit struken från kursen jag sökte på GU. Det var oväntat, men bra. För det hade blivit jobbigt att kombinera heltidsstudier med heltidsjobb. Och jag kommer nog få jobba över en hel del. Men det kommer nog bara bli kul.

Om mindre än tre veckor åker jag till Stockholm och börjar med mitt drömjobb. Jag fick manus i förra veckan och det är hemligt som sjutton. Jag får inte visa för någon. Men jag har läst manusen till alla avsnitt utom två. Och det är bra grejer. Det är riktigt roligt och kommer nog passa både barn, ungdomar och vuxna. Det känns verkligen som en ära att få jobba med Petter Lennstrand. Han är Sveriges puppetmaster.

Min dröm hade varit att få fast jobb på BLA Stockholm. Det hade varit jättehäftigt. Jag pratade med Josie om det. Hur skulle det vara om hon och jag flyttade ihop i en lägenhet i Stockholm? Jag älskar Göteborg och gillar inte Stockholm så jättemycket. Men vi hade klarat oss. Josie var lite negativ i början. Även om det bara är ett scenario som kanske inte alls kommer inträffa. Men OM jag fick en längre anställning så kanske vi hade fått flytta. Som sagt lät hon negativ, men efter att tag hörde jag henne prata lite om det med sin mamma, och i sin blogg skrev hon faktiskt lite om det:

"...funderar jag på om man skulle flytta till Stockholm. Jag har inte planerat något men om det nu skulle bli så, om Albin får mer jobb och så.. Om vi skulle flytta, jag skaffar nytt jobb och allt.. Det skulle vara spännande. Faktiskt. En nystart, det vore väldigt kul faktiskt."
(ur Josies blogginlägg Yes man!)

Jag upptäckte först nu att hon faktiskt använde ordet nystart. Som rubriken på det här blogginlägget. Vi har pratat mer om det, även om vi båda vet att det inte alls är säkert, eller om det finns någonting som överhuvudtaget tyder på att jag kommer få en längre anställning i Stockholm. Men det är kul att drömma, och det hade varit ett litet äventyr att flytta till en ny stad. Men alla vänner bor i Göteborg. Men även vännerna flyttar och försvinner åt olika håll i världen.

Innan jag åker till Stockhom ska jag slappa. Jag har lite smågrejer att pyssla med, men bara frivlliga saker. Och så fyller jag tydligen år den 29:e, har någon berättat för mig. Och jag vet inte vad jag önskar mig.

Vi hörs igen en annan dag!
Ha det gött!
Over and out!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits