Allt ordnar sig

Det är nästan löjligt vad saker och ting ordnar sig nu.

Min mobiltelefon, som är en så kallad skjutbar telefon, vägrade fälla ihop sig för sisådär en månad sedan. Jag tror att jag pratade i den, och när jag skulle fälla ihop den igen var det bara stopp. Den skjöts in ca tre millimeter, men inte mer. Tog man i lite började teleonens två delar att lossna ifrån varandra, så det vågade jag inte göra. Jag kontaktade sajten där jag köpt telefonen, och de skickade PDF-filer med formulär och en ettikett som jag ska klistra på paketet så att det kommer rätt och att jag slipper betala frakten.
Inför själva ivägskickandet var jag tvungen att säkerhetskopiera kontakter, ringsignaler, bilder och en jäkla massa annat. Det är en lite krävande process och därför har jag skjutit fram det, utan att kunna skjuta ihop telefonen.

Jag är fortfarande i någon form av glädjechocktillstånd över jobbet i Stockholm. Jag kan knappt fatta att jag ska dit! Det enda kruxet var boendet, men på nyårsafton fick jag ett mail från en kille som undrade om jag fortfarande var intresserad av att hyra ett rum. Jag hörde inte av honom på ett tag, men i onsdags mailade han och skrev att han varit bortrest men att han skulle ringa senare under dagen.

Samma dag skulle jag äntligen skicka iväg min mobiltelefon, nästan en månad efter att jag fått alla nödvändiga papper. Jag föreberedde allt och skrev ut blanketterna och adresslappen och till sist skulle jag sätta mitt SIM-kort i min gamla mobil, så att folk skulle kunna nå mig (exempelvis killen med lägenheten). Då ville inte min gamla mobil starta, och jag hittadeingen laddare, så jag skjöt upp det ännu mer.

Sen åkte jag in till stan för att träffa en kompis som ville ha hjälp med en hemsida. När jag var klar skulle jag ringa Josie. När jag tog upp mobilen ur fickan hade en fällt ihop sig. Jag fällde ut den, och ihop den igen. Den fungerade alldeles utmärkt! Alltså behöver jag inte skicka den på service!

På kvällen ringde killen som skulle hyra ut ett rum. han var jättetrevlig och lät seriös. Han ska skicka ett kontrakt som vi jag får skriva på, så att allt går rätt till. Det är en lägenhet med ett rum som har egen ingång. Det rummet får jag hyra och jag har egen toalett med tvättmaskin, och på mitt rum finns kyl, micro, TV och Internetuppkoppling. Lägenheten ligger dessutom inte alls långt ifrån studion där jag ska jobba, och studion ligger i sin tur nästan precis bredvid Bromma flygplats. Och jag har redan köpt flygbiljett så att jag landar på Bromma flygplats dagen innan jag ska börja jobba. Perfekt!

Av erfarenhet tycker jag att det här har gått lite väl bra. Antingen kommer någonting, eller allting gå åt helvete. Eller så har jag förtjänat det här efter över ett år på Posten. Vi får se. Nånting kommer säkert skita sig...

Men nu är jag lycklig!

Jag fick besked om fortsättningskursen på GU också. Jag är struken! Set stod att jag inte tackat ja vid första antagningen, så nu när det definitiva beskedet kom är jag struken. Men jag är ganska säker på att jag tackade ja!
Första tanken var att det här inte är bra. Jag får inga CSN-pengar, och jag kommer inte få studieledigt från Posten. jag ringde Josie, och hon sa helt lugnt att "Säg upp dig då!".
Jag har pratat om det, men folk har sagt att det är bra att ha ett fast jobb och speciellt nu när det är finanskriser och sådär. Men när Josie sa det där så kändes det rätt. Det är ju det jag vill!
Jag har ringt lönekontoret, men de svarade inte. Jag talade in ett meddelande där jag sa att jag ville ha en blankett om uppsägning hemskickad.
Jag ska säga upp mig! Ja, det ska jag! Och det känns alldeles... Alldeles underbart!

Förresten kom det 4000 "WiiPoints" i brevlådan idag. Det är poäng som gör att man kan ladda ner spel från Internet till Wii. Man kan köpa poängen med kreditkort direkt på skärmen, men de poängen jag köpte nu är till min bror Daniel, istället för den trådlösa routern han fick i julklapp, och som vi lämnade tillbaka eftersom han redan hade en. Jag ringde honom och läste upp koderna som han skulle skriva in för att få poängen, och vips så hade han 4000 poäng! Det räcker och blir över och Daniel hade funderat på rätt många spel han tänkt köpa, men inte haft tillräckligt många poäng för. Tills nu!

Over and out!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits