Här bor Albin

Ännu en dag på BLA Stockholm.

Trots att jag jobbade över jättemycket igår valde jag att inte ta någon sovmorgon idag. Jag kom halv tio och visade mig duktig. Petter, däremot tog sovmorgon.
Jag har flyttat på stolar bord och prylar och dessutom hängt upp två flygplan i taket. Flygplanen (iallafall det ena) var med i Höjdarna och de ligger bara och tar plats i förrådet, så jag tog en stege och hängde upp dem i taket. Petter tyckte det blev bra och tyckte att det var ett bra initiativ.

Som jag nämnde i förra inlägget hörde Daniels Jessica av sig igår och frågade om vi kunde ses. Så idag stack jag från jobbet i tre timmar för att träffa Jessica.
När jag väntade på bussen utanför jobbet ringde någon från SVT. Det var en kvinna som undrade om jag ville vara "avancerad statist" i Andra Avenyn. Det skulle spelas in nu på onsdag, men jag förkalrade att jag var i Stockholm nu. Synd. Men det jag gör nu är ju mycket coolare.
Jessica var iallafall på nåt möte med jobbet och hade tre timmar över innan tåget gick. Så då sågs vi på Brommaplan och åkte in mot centrum och promenerade lite. Till slut åt vi på en thairestaurang inne på Centralstationen. Min mat såg god ut, men var inte god alls, faktiskt. Smakade konstigt, och så var det alldeles torrt. Sojan var dessutom utspädd. Dåligt! Men det var ändå trevligt att träffa Jessica. Äntligen en människa man träffat förut!
När Jessica skulle gå på tåget fick jag ett SMS där Petter undrade om jag skulle hem eller tillbaka till BLA. "BLA in my heart! Jag kommer tillbaka om ett tag" svarade jag.

Jag kom tillbaka vid halv sju och Petter sa att han skulle vara kvar i max en timme. Jag grejade med lite småuppgifter och vi stack vid nio. Alltså inte alls en timme senare. Men det gjorde inget. Han hade inte tid att bära med TV:n heller. Det gjorde inte heller nånting, men han hade lite dåligt samvete och bad om ursäkt att han fortfarande inte kört hem den till mig.

Precis innan vi åkte hann jag skriva ut en lapp som jag har grejat med. Jag frågade dessutom om jag fick låna en sax, och det fick jag. Det är verkligen annorlunda att ha en egen lägenhet där man måste skaffa fram allt själv. Jag är så van vid att alltid ha tillgång till tejp, skruvmejslar, saxar, diskborstar, allt möjligt som alltid finns i ett hem. Men idag har jag alltså fått låna en sax!

Väl hemma klippte jag och mätte och skruvade och så. Nya hyss på gång, så klart. Jag skruvade bort framdelen på brevinkastet och försökte sätta dit en namnlapp. Det var knöligt. Jag skruvade bort luckan på insidan också för att komma åt lättare. Efter en lång stunds mekande lyckades jag få namnlappen precis på plats och skruva tillbaka allting. Så nu har jag en fin namnlapp på brevinkastet:


Här bor Albin Olsson.

Mycket snyggt.

Imorgon ska jag vara på jobbet redan nio. Ungefär. Första inspelningsdagen. Men jag ska inte vara med och spela idag. Bara se hur det går till. Nästa helg ska jag kanske vara med lite. Minns inte riktigt.
Jag tycker fortfarande det är kul att vara här. Idag byggde scenograferna lite grejer till söndagens inspelning. Ett bord och en soffa som står lite drygt en och en halv meter upp i luften. Då sitter dockspelarna på vr sin pall under soffan och håller upp händerna så att dockorna sitter i soffan. Soffan är så klart specialbyggd. Jag tycker det är så häftigt. Allting är specialbyggt för dockornas skull. Och dockspelarna. Jag vet inte varför, men jag tycker bara att det är så häftigt.

Vi hörs kanske imorgon!
Over and out!

Kommentarer:
Viktoria skrev:

Men nu hänger jag inte med riktigt. Har du ett eget brevinkast? Hur går det ihop...

2009-02-14 @ 10:51:17
URL: http://vikksblog.wordpress.com

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits