Dag två på BLA

Ännu en natt med br sömn, men jag var rejält trött imorse.
Jag skulle blogga igår, men jag var så seg och trött så jag väntade rätt länge. Jag skulle ptata med lillebror via Skype, men alla samtal med honom blir alltid väldigt långa. Det dröjde säkert en timme innan jag fick prata om det jag ringde för att prata om, och när jag var klar var klockan kanske halv tolv, så jag skyndade mig att blogga och sedan lägga mig.

Imorse promenerade jag till jobbet igen. Det tog ungefär 25 minuter. Jag var där rätt tidit så det var nog bara Petter och Malini som var där när jag kom. Malini är något producentaktigt (hon sa att hon inte riktigt är producent, men på listan med personer inblandade i projektet står hon som producent). Det var hon som ringde mig den där måndagen och sa att jag skulle få åka till Stockholm och täffa dem på BLA.
Idag hade hon med sig sin lilla femåriga dotter. Hon var rätt blyg och sa inte hej. Det gjorde inget, men Malini verkade lite sur för att hon inte hade hälsat på mig, och så sa hon att blygheten nog skulle bli släppa senare.

Det dröjde inte länge förrän vi började prata, och när Malini jobbade satt dottern vid en dator och tittade på Webb-TV, nån film, spelade spel, eller pratade med mig. Det var rätt kul, faktiskt. Vi gick också på en liten rundvandring och kikade lite extra på några av dockorna. Då träffade jag bland annat "Rydberg".

Rydberg har varit med i lite småklipp i ungdomsprogrammet Vera för några år sedan, och senare dykt upp lite smått i andra grejer. Han tittade exempelvis in en snabbis i ett avsnitt av Allrams Höjdarpaket. Han kallades även för Rydberg, den skånske boxaren. Han spelas förresten av Petter.

En rolig grej Malinis dotter och jag kom på var att man kan testa vilka saker som kan fastna på magneten i hörnet av datorskärmen. Det var det enda användbara man kunde ha Mac:en till. Ingen på BLA verkar gilla Mac, och hon som har Mac kommer inte åt nätverket med alla viktiga filer. Haha!

Gem i hörnet av datorskärmen.

Jag var med på ett möte idag också. Det var Petter och tjejerna på dockmakeriet som gick igenom några scener och vilka dockor som behövde ändras inför vissa tagningar. Dessutom diskuterades några roller där det fortfarande inte var bestämt om de skulle spelas av dockor eller människor. I den här diskusionen lyckades jag få en roll till! Kanske två. Det ska bli riktigt skoj.

Jag fick även hälsa på Thomas Lundqvist som tittade in en sväng. Han har en ganska häftig röst, och det är han som spelar Franke i Höjdarna och gör speakerrösten i ComHem-reklamfilmerna (som förresten görs av BLA).

Ur ett tillfälligt förråd plockades Lipton ut också. Honom har jag inte sett på riktigt. Bara en blek prototyp. Men idag träffade jag den riktige Lipton.


Den riktige Lipton.

Så mycket mer har väl inte hänt på jobbet. Jo, jag fick titta igenom en jäkla massa bilder som låg på en hårddisk i nätverket. Det var testbilder och annat kul från olika produktioner. En del man kände igen, såsom bilder från Allram Eest, ComHem-reklamfilmerna, Höjdarna och Janne och Mertzi, och så en del andra grejer som jag aldrig sett men är riktigt häftiga. Ska se om jag kan lägga upp nån bild i bloggen imorgon. Hittade lite Photoshopade bilder som nog varit med i Allram Eest tecknat back in the days.

På vägen hem gick jag in på K-Rauta och irrade omkring och tänkte och räknade och hade mig och kom till sist därifrån med en lampkontakt med sladd, en lampsockel, två glödlampor och en skruvmejsel. Sen fortsatte promenade hemåt och när jag var nästan hemma köpte jag en pizza.
Väl hemma monterade jag ihop lampkontakterna, skruvade i en glödlampa och satte upp min lilla installation i taket i hallen.


Voila!

Det fanns ingen lampa där innan, så det var rätt mörkt. Nu är det jättefint, trots att det bara är en naken lampa där utan skärm eller nåt. Men den sitter så högt, och är bara på 25 watt, så man blir inte bländad.

Ja, jag pysslar om mitt lilla bo. Det är rätt mysigt nu.
Det sticker ut en spik ur väggen på ett ställe där det hade passat bra med nån tavla. Funderar på att kanske skriva ut en fin högupplöst bild och hänga upp. Kanske en på... Allram eller nåt. Vi får se.

Over and out!

Trackback
hits