8 december 08 - Albin kanske får ett drömjobb

Ojojoj!
Helt otroligt!

Igår kväll kände jag mig deppig. Vet inte varför. Blev på dåligt humör och kände mig nere. Imorse var det också lite trist. Ingen aning om varför. Josie är snäll, så det är inte nått sånt. Precis när hon skulle gå till jobbet ringde min mobil, så vi sa hejdå och så svarade jag.

Det var från ett företag i Stockholm. Jag ringde dem förra veckan och pratade lite om vad de gör. Vad som sades är nog hemligt. Jag blev iallafall tipsad om att söka praktikplats hos dem. Jag skrev ett långt och bra mail där jag berättade om mig själv och varför jag hade varit bra för dem.

Det har förresten visat sig att min morbrors frus brors fru har jobbat på den firman. Eller om det tillochmed var en bekant till henne. Långt bort bland bekantas bekantas bekanta var det iallafall. Jag fick ett nummer för att kontakta henne, men jag hann inte höra av mig till henne innan det ringde imorse.

Det där företaget håller iallafall på med någon form av... Hm... Jag får nog inte säga för mycket, men de gör lite grejer för TV. Det är inget porr inblandat. Don't worry. De ringde iallafall och sa att de ska spela in från mitten av februari till början av april. De ville gärna träffa mig, och nu ska de tydligen betala tågbiljett, tur och retur, så att jag får åka till Stockholm och träffa dem. Det är bara praktikplats, så jag kommer nog inte få något betalt. Kanske lyckas jag få det till en anställning. Ingen aning.

Ett stort problem är att de inte tycker att det är någon idé att betala tågbiljett för mig om det visar sig att jag inte har någonstans att bo under den perioden. Så nu letar jag febrilt efter någonstans att bo från mitten av februari till 4:e april. Jag har två kusiner där, men den ene har nyss fått barn och den andre har två ganska små döttrar. Dessutom bor han ganska långt utanför stan.
Det känns inte schysst att snylta på kusiner. Inte i en och en halv månad. Dock kommer jag betala lite i hyra. Men ändå! En tanke är att jag bor en period hos någon och sedan en period hos någon annan. Det här är inte lätt! Jag vill verkligen göra det här. Det är ju inte bara kul. Det ger mig kunskap, erfarenhet och kontakter. Kanske framtida jobb.
Fasen också...

Jag mailade killen som en gång i tiden startade Shuffle Video och frågade honom om var han bodde och om han var sugen på att ha en inneboende. Sen talade jag in meddelanden på mobilsvar tillhörande både regissören för En måste ju leva och manusförfattaren till samma pjäs. Jag känner ju dem lite. Det är värt ett försök. Jag vill ju inte missa den här chansen bara för att jag inte hittar någonstans att bo!

Ja, jisses. Tjejen på det där företaget (oj, vad hemlighetsfull jag är) sa att hon skulle maila tågtider. Vi får se hur det går. Jag är jättespänd!
Det hela påminner väldigt mycket om när jag fick praktikplats på Angereds Teater. Lite samma känsla. Men då hade jag ju någonstans att bo...

I julklapp önskar jag mig någonstans att bo mellan mitten av februari och 4:e april.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits