Företagsbråk orsakar bloggproblem för Albin (och andra)

Hej!

Bloggen har krånglat en hel del.
Inte för er, kanske men jag har inte kunnat blogga på ett bra tag.
Jag har gjort inträdesprov på Wendelsberg och innan dess var det det enda jag hade tid att koncentrera mig på. Då hade jag varken tid eller lust att blogga.
Sen, när jag väl kände att jag ville blogga... Då började allt krångel. När krånglet verkade ha löst sig kunde jag logga in och blogga och då skrev jag ungefär det här inlägget som du läser nu. Men när jag hade sparat det visade det sig att blogen inte uppdaterades ändå. Inga ändringar jag gjorde syntes i bloggen. Den var som förstenad.
Då mailade jag till supporten och de sa att de skulle fixa det. och nu verkar det vara klart, bara det att det inlägget jag skrev efter krånglet bara försvann.
Så nu har jag fått "den förstenade versionen", men jag kan ändra på den. Men alla små ändringar jag gjorde efter "försteningen" är borta, så därför får jag nu skriva om det här inlägget igen. Det är det jag gör nu.

Okej...
Det som hände var följande:
Blogg Esse AB är de som har hand om min blogg. Systemet (eller "bloggverktyget") jag använder för att blogga är utvecklat av Desktop Headlines AB.
Blogg Esse betalade Desktop Headlines för att använda tjänsten, men kontraktet löpte ut 30 mars 2008. I augusti 2007 började Blogg Esse knåpa ihop ett eget bloggverktyg i en övergiven militärbunker (byggd på en gammal indiankyrkogård). Precis innan kontraktet med Desktop Headlines gick ut påbörjade Blogg Esse en flytt till det sprillans nya bloggverktyget.

Natten mellan 31 mars och 1 april hade flytten krånglat i 47 timmar. Blogg Esse insåg att det helt enkelt inte funkade och tänkte "fuck this shit". De avbröt flytten och fortsate använda Desktop Headlines system ett litet tag till. De var övertygade om att de skulle kunna kompromissa om att använda det gamla bloggverktyget i en månad till. Men där trodde de fel... (Spännande).

Den 10 april träffades Desktop Headlines och Blogg Esse i Oslo. De träffades, tog i hand och båda log brett. Desktop Headlines hade sin finaste kostym på sig. Mötet började och Blogg Esse frågade ytterst blygsamt "är det lugnt eller?". Desktop Headlines leende byttes omedlebart ut mot en mycket arg min. "I helvete heller!" röt Desktop Headlines så att lite, lite saliv från hans mun träffade Blogg Esse i pannan. Desktop Headlines ville stänga av tjänsten med omedelbar verkan, men detta kunde inte Blogg Esse acceptera. Han drämde näven i bordet och sa, mycket dramatiskt att "Tänk på de stackars bloggare vars liv kommer slås i spillror!". Därefter gjorde han en mycket dramatisk sorti.
I media nämns att Desktop Headlines vill ha ett års betalning för att Blogg Esse använde tjänsten i en månad för mycket, men detta vill inte Blogg Esse gå med på.

I vilket fall som helst drabbades inte vi blogganvändare av detta.
Tills Blogg Esse började dra igång flytten igen. Vi bloggare erbjöds att ställa oss i kö för en flytt, och de som inte ställde sig i kö kunde blogga på som vanligt. Jag passade på att ställa mig i kö, och fick veta att själva flytten tog max tre timmar, men köandet innan dess kunde hålla på i ett dygn.
Under köandet kunde jag inte logga in på min blogg, och således inte blogga. Efter två eller tre dagar kunde jag fortfarande inte logga in, men till slut fick jag ett mail som sa att bloggen var flyttad och jag lyckades logga in.
Då skrev jag en text som hade många likheter med texten ovan. Jag klickade för att publicera texten, och i listan över blogginläggen fanns mitt nya blogginlägg, markerat "publicerat".
På bloggen syntes däremot ingen skillnad. Inlägget om krocken var fortfarande överst. Jag prövade att ändra bloggens rubrik till "Albin Olssons trevliga blogg", och i kontrollpanelen stod det att rubriken var ändrad. Men på bloggen syntes ingen skillnad. En kille kommenterade ett blogginlägg, och i bloggen synstes hans kommentar, men i kontrollpanelen var hans inlägg inte med. Kontrollpanelen verkade inte vara sammankopplad med min blogg. Jag kontaktade supporten och fick till svar att de skulle fixa det.

Efter någon dag fick jag ytterligare ett mail som var identiskt med det förra. Att bloggen var flyttad. Jag loggade in, och kan nu blogga och ändra i bloggen. Men det långa inlägget jag skrev om företagsbråk som skapar bloggproblem, det är borta. Men nu har jag skrivit ett nytt. Och det är det du läser nu.

Och nu är det slut.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits