Jättelyckad livesändning

Igår var jag så uppe i varv efter att ha förberett dagens sändning, att jaghade jättesvårt att somna. Det var extra irriterande eftersom klockan passerat midnatt, och att jag skulle vakna 05:40. Till slut somnade jag och drömde om livesändningar och bildspel.

Jag var dödstrött när jag vaknade, men släpade mig ändå upp ur sängen. Jag gjorde mig iordning, åt frukost, oh åkte in till Ccentralstationen där jag mötte upp med Nils Agnesson som hade åkt nattbuss från Uppsala. Sedan åkte vi till Vänersborg och satt med under rättegången.

Rättegången började med att åklagaren, som vanligt, skulle visa bilder med hjälp av en projektor. Men projektorn krånglade, och de ringde på en vaktmästare som kom in i rättssalen och försökte fixa. Till slut funkade det. Under tiden passade Nils på att fråga rådmannen om det var okej att vi spelade in. Hon svarade att vi fick spela in, men att beslut om huruvida vi skulle få sända förhöret eller inte skulle tas senare. Gött!

De två senaste gångerna har vi kånkat in datorer, sladdar, externt ljudkort och mikrofon på stativ in i salen, sagt att vi ska spela in, och sedan fått kånka ut allt medan rätten tog beslut, och sedan kånka in allt igen. Och sedan kånka ut allt igen när den åtalade blivit förhörd, eftersom denne inte varit bekväm med att vi spelat in.

Vi spelade in från början av rättegången, tillochmed att det var dags för förhöret (lyssna här). Då fick vi inte livesända, men vi fick spela in ljudet för att sända senare. Vad det skulle göra för skillnad begrep vi inte riktigt, men vi lydde. Jag stoppade sändningen och spelade bara in ljudet till datorn. Efter förhöret startade vi en ny sändning (lyssna här). Rättegången var beräknad att sluta runt 16:00, men den gick fortare än väntat och var slut redan strax innan 12:00.

Efter rättegången lät vi inspelningen rulla, och sände då när en tidningsreporter intervjuade med Nils, och även när TV4 intervjuade åklagaren. Det var ganska intressant. Och lite kul att vi livesände TV4:s intervju, långt innan TV4 sände den. Och vi sände ju hela intervjun, medan TV4 så klart klippte ihop en liten, liten snutt av intervjun.

Sändningen gick jättebra! Det kändes så härligt! Bra uppkoppling, som resulterade i bra ljud och bra bild. Och inga jobbiga avbrott. Jag har ju trixat så att vi hade med en Twitter-feed i sändningen. Så de som såg sändningen kunde (via Twitter) kommentera det som händer, och så kan jag välja att visa kommentarerna i sändningen. Det är både coolt och trevligt. I en av pauserna blev Nils intervjuad av TV4:s reporter, och någon på Twitter bad mig hälsa till reportern. Och det gjorde jag. I sändning.

Nu på kvällen har jag hört radioinslaget från P4 väst om rättegången, och sett inslaget från TV4-nyheterna Väst, och vad dök upp i TV4-sändningen? Jo, min väska! Det var en kul överraskning!

Klicka för att förstora
Bild från TV4 Västs sändning.

Nu på kvällen gjorde jag en specialsändning hemifrån. Jag startade en livesändning, och spelade upp förhöret från tidigare idag (lyssna här). Den sändningen är jag inte lika nöjd med. Det börjar med att jag ska förklara lite snabbt att vi hade spelat in förhöret och att jag vi skulle visa det. Men så insåg jag att jag ställt in programmet på att sända ljudet från inspelningen, och inte från datorns mikrofon, så det hörs ingenting. Men jag startar uppspelningen av förhöret ganska fort.

Jag fick lite hjälp att marknadsföra att jag skulle köra igång sändningen vid 19:00 och att man kunde delta på Twitter, men det var bara folk som tipsade om att sändningen skulle starta. Under själva sändningen var det stendött på Twitter. Det enda som twittrades var "Fucking assholes, kill ipred" av "cyberhoran". Men vi fick iallafall med förhöret, så det känns bra.

På det stora hela var det här väldigt lyckat, och jag är stolt!

Over and out!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits