Genom spamm-mailens minfält

Jag brukar snabbt skumma igenom min skräppost som dagligen får runt ett tiotal mail om viagra och olika tävlingar som jag vunnit utan att ställa upp. Jag skummar igenom listan med skräpmail för att undvika att något viktigt råkar hamna där och sedan tas bort.

Häromdagen fick jag mail om att jag kan få en Androidsurfplatta för 119 kronor om jag svarar på några frågor. Det lät för bra för att vara sant, men ändå lite lockande. Jag klickade på länken och läste att jag bara behövde svara på några frågor och låta en lång rad företag kontakta mig via mail. Jag kunde närsomhelst be om att bli borttagen från adresslistan. Jag kikade igenom villkoren och tänkte "Äh! Jag chansar!".

Jag började fylla i frågor i stil med:

1. Äter du fisk varje vecka?
*Nej. Jag vill få hemskickat skumma piller som smakar skit för bara 19:- och sedan varje dag i fem år för endast 370 kronor  i månaden. Blabla om olika villkor och uppsägning och sånt.
*Ja

2. Drömmer du om att snabbt och lätt gå ner i vikt?
*Ja
*Nej

3. Vill du testa Biosoft Slim gratis i en månad och få hjälp med att bli av med extrakilona på ett snabbt, lätt och naturligt sätt? Du får Biosoft Slim helt gratis i en månad och behöver bara betala portot.
*Ja tack, jag vill gärna testa Biosoft Slim gratis i en hel månad och betalar bara portot.
*Nej tack, jag behöver inte gå ned i vikt.

Tycker du om att ha en gyllenbrun sommarfärg året om?
Har du sett någon av Narnia-filmerna?
Vill du sluta röka?
Brukar din tandläkare hitta tandsten på dina tänder när du besöker honom/henne?

Min favorit var en fråga där svaren kändes en aning vinklade. Frågan var något i stil med "Är du mån om ditt utseende?" och första alternativet var "Ja" och något om någon hudkräm eller något annat trams som man kunde prenumerera på. Andra alternativet var "Nej, jag bryr mig inte om mitt utseende".

Jag kryssade i nej på alla möjliga frågor om elleverantörer, strumpor, mobilabonnemang, piller, konstiga pulver som ökar sexlusten, och så vidare. När jag var klar tryckte jag på "Vidare" och kom till ytterligare en sida med frågor. Och efter det en sida till, och en till. Jag vet inte hur många sidor jag betade av men till slut skulle jag få en surfplatta. Om jag registrerade mig på nån skum community. Suck. Jag registrerade mig och valde en mailadress som jag bara får skräp på. Sedan skulle jag skicka in ett "boplatsbevis". Det hade jag aldrig hört talas om innan, men det var alltså exempelvis en el-, eller vattenräkning där det framgår att jag verkligen bor på adressen jag uppgivit. Väldigt skumt. Så jag mailade iväg en räkning där jag maskerat bort all info utom namnet och adressen.

Sen skulle jag betala 119 kronor. Och efter första månaden 399 kronor (eller nåt sånt). Då skapade jag ett e-kort. Mycket smart. Jag kopplar ett av mina konton till tjänsten e-kort, skapar ett e-kort som jag bara kan handla för 119 kronor på. Kortet är inget fysiskt kort, utan bara ett kortnummer med samma info som ett vanligt VISA-kort och ett utgångsdatum jag själv bestämmer. Så de KAN inte dra mer pengar av mig om jag glömmer att avbeställa tjänsten.

Nu har jag fått mail om att jag ska få en "Android Tablet" inom 4-5 veckor. Jag svarade på mailet och frågade:
"Finns det någonsomhelst information någonstans om vad plattan heter? Modellnamn och märke och så."
Efter en stund fick jag svar:
"Hej, Den heter Android Tablet." och så lite specifikationer (skärmstorlek, WiFi, o.s.v.)
Jag suckade djupt och förklarade i ett nytt mail:
"Det finns ca 90 olika Android tablets som tillverkas av över 30 olika tillverkare. De specifikationer jag har fått stämmer in på sju olika Android tablets av fem olika tillverkare. Vad heter modellen?"
Men jag har inte fått något svar.

Nu är det spännande.
Kommer jag få svar på mailet?
Kommer jag få någon surfplatta?
När får jag surfplattan?
Vad är det för en surfplatta?
Kommer jag få betala en massa konstiga prenumerationsgrejer?
Kommer jag att bli helt överöst med mail och reklambrev?

Det återstår att se...
Adjö!

*** UPPDATERING ***

För några veckor sedan kom surfplattan, och eftersom några har fårgat om den tänkte jag svara här.

Ja, jag fick till slut ett svar på mailet. Det stod att det är en surfplatta som tillverkas i Kina och inte har något namn.
Ja, jag fick surfplattan för några veckor sedan. Den är helt jävla värdelös! Den ser ut som en halvdålig kopia av iPad, med en väldigt plastig knapp under skärmen. Den är seg och pekskärmen fungerar ganska dåligt. Dessutom innehåller den inte Android Market, utan App Market. Jag googlade (på min dator, inte på den jobbiga surfplattan) och fick veta att App Market är en slags kinesisk piratversion av Android Market. Den innehåller inga av de appar som jag sökt efter (och som jag vet finns i Android Market), utan bara ett gäng kinesiska, skumma appar.
Den medföljande YouTube-appen fungerar inte, och det finns ingen annan i det skumma "App Market".

Nej, jag är INTE nöjd, och tycker inte att plattan var värd ens de 119 kronor jag betalat för den.

Klart slut.

Kommentarer:
andreas3333 skrev:

Jag tror att du kommer få den vad det nu än är. Har också kollat upp det dock inte heller fått någon användbar information. Använde samma erbjudande fast få en mobil (såg att mobilen kostar 600-800kr i affären vanligtvis) för endast 6kr. Det fungerade så det bådar ju gott. Företaget visar ju ett samarbete med VIP Ocean så de kan inte gömma sig om du inte skulle få den.

2011-09-03 @ 21:03:53
Patrik Kregert skrev:

Hej!

Gjorde detsamma själv. Har du fått din "android tablet" ännu? Jag ska få min innan 1a oktober. Däremot rinner det in skapligt med reklam, så jag hoppas det är värt besväret =)

2011-09-08 @ 09:32:47
URL: http://gokyani.com/kregert
Anna skrev:

Har du fått din surfplatta ännu?Jag har också gått på den där annonsen. När säger du upp din prenumeration på datingsidan eller vad det nu är?

2011-09-30 @ 11:57:54
Thomas S skrev:

Kul att du fått din platta i alla fall, jag väntar fortfarande på min.Men jag har checkat runt lite på nätet och du kan hacka de här plattorna och göra dem bättre (snabbare, bättre touchscreen etc) Den lättaste och mest arbetade FirmWaren finns här: http://techknow.freeforums.org/universal-uberoid-wm8650-1-5-3-honeycombmod-v9-t1096.htmlOm du inte orkar bry dig om den eller så kanske jag kan köpa den utav dig. Hoppas det hjälper!

2011-10-01 @ 22:30:46
Hans skrev:

Har just fått den plattan och den funkar i alla fall. Ska roota om den få se vad det blir. Men angående Android Market så finns den faktiskt om man lägger till genväg->program.

2011-10-18 @ 09:10:56
Björn Värsten Eriksson skrev:

Jag hade en kinesisk platta ett tag, men så slutade den att ta laddning. Och ingenstans att lämna in den. Inte någon garanti eller ens ett kvitto som bevisar att den är min. Så den fick sluta sina dar i papperskorgen. Jag har köpt en ny Huawei-telefon/surfplatta, så får man se hur den funkar, eller OM den funkar.

2011-12-08 @ 17:54:35

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits