Jag flyger till Spanien istället...

Läget är nu så här:

Josie och jag har idag bott i den nya lägenheten i två veckor. Det känns på ett sätt ganska länge, och på ett annat sätt jättekort. Vår plan har ungefär varit att köpa en soffa, och nästa månad ett matbord, och månaden därefter en snygg TV-bänk med tillhörande skåp. Alltså att köpa en sak i taget.
Istället för att göra så köpte vi en soffa och fyra stolar till ett bord vi fått av mina föräldrar, samt tre bokhyllor. Några dagar senare köpte vi en liten TV-bänk, en kökspall, ytterligare en bokhylla, en stor hallspegel, en skohylla, med mera. Och sen gick det bara några få dagar till, så köpte vi delar för att bygga ut TV-bänken med skåp, och dörrar till skåpen.
Jag var en sväng på IKEA igår och köpte två dörrar till.
Och på tre dagar handlade jag på Clas Ohlson för ca 2000 kronor.

Så vi har nästan möblerat klart. Vi kanske ska köpa en extra garderob och sätta i sovrummet. Men inte riktigt än. Det känns kort och gott som att vi har lyckats komma iordning riktigt bra. En av de första dagarna promenerade vi iväg till återvinningen med en rejäl bunt kartongbitar från IKEA-möbler. Jag borde förresten ta en sväng idag igen, eftersom halva köket är fullt av ännu fler kartongbitar.


Så här fint ser köket ut just nu.

Det har varit riksdagsval i Sverige, vilket nog ingen kan ha missat. Vilken cirkus! Allt snack om Sverigedemokraterna har gjort att de har fått massvis med uppmärksamhet och publicitet, och nu har de alltså kommit in i riksdagen. Vissa säger att SD inte alls är rasister, medan många medier säger att det är ett "uttalat rasistiskt parti". Själv har jag läst SD:s partiprogram och kan tveklöst säga att det är ett främlingsfientligt parti. Mycket sminkat dock. Det var inte svårt att läsa mellan raderna. Men i vilket fall som helst har de kommit in i riksdagen.
Innan valet stoppades många av Sverigedemokraternas tal i många delar av landet. Olika organistationer och privatpersoner uppmanades att - utan våld - störa talen genom att väsnas. Visst, det var en kul idé,men jag tycker att det var fel. SD är ett parti som har rätt att föra fram sina åsikter. Om de råkar försäga sig och råkar visa för tydligt vad de står för, ja då har de ingen laglig rätt att säga vadsomhelst, men i en demokrati måste de få hålla tal på samma villkor som alla andra partier.
Protesterna visade å ena sidan att det finns ett kraftigt motstånd mot SD, men å andra sidan att SD inte behandlas demokratiskt.

Protesterna har skapat ännu mer publicitet för SD, vilket bara gynnar dem, och de kan fortsätta köra på sitt "Oj ,vad det är synd om lilla oss som bara vill väl, men som ingen vill lyssna på."

Nu är de inne i riksdagen, och jag har väntat på att de ska börja göra bort sig. Jag behövde inte vänta länge. Sverigedemokraten Marie-Louise Enderleit såg folk protestera mot SD och skrev då följande på Facebook: "Ställ upp invandrarna här på filmen o sätt en kula mitt mellan ögonen, lägg dom sen i en påse o sätt frimärke o skicka dom dit där dom hör hemma".
Sverigedemokraterna har också en del förslag när det gäller kultur. Dagens Nyheter skriver:
"Partiet vill också avveckla det statliga stödet till kultur som syftar till att chockera, uppröra eller provocera". Det var ju inte heller så vettigt. Visserligen är det många Sverigedemokrater som anser att kultur ska vara folkdans. För en Sverigedemokrat kan ju en trumma vara provocerande, då trummor används flitigt i stammar i Afrika.

Min gissning är att vi, fram tills nästa val 2014, får höra mycket fler dumheter och att ännu fler då förstår vad SD faktiskt står för. Här är förresten ett gammalt klipp med Sverigedemokraternas ledande politiker i Filipstad, och här är ett annat klipp med en annan Sverigedemokrat som gör bort sig.

Min plan var att skriva ytterst kortfattat om SD och valet, men det gick inte så bra. Jag kunde inte låta bli att skriva av mig lite.

Jag åker iallafall till Spanien till helgen. På lördag flyger jag till Stockholm och bor en natt på Jumbo Stay Hostel. Det är en jumbojet som byggts om till hotell. Det kommer bli väldans coolt. Kolla in det här klippet:


Jag kommer att få dela rum med någon som jag inte känner, och jag får gå upp tidigt nästa dag eftersom jag 05:40, på söndag morgon, ska med ett plan till Spanien. Jag flyger tillsammans med Fredrik Lycke och Gustav Funck, som spelar Frisören, respektive Farfar i TV-programmet För alla åldrar. Vi ska till Spanien och spela in delar av säsong två, som har premiär i januari 2011.

Jag kommer vara borta i nästan två veckor och missa både Josies födelsedag och firandet av att vi har varit ihop i tre år. Rätt snopet, men ikväll ska vi gå på restaurang (och jag ska ta med en present) och strax efter att jag kommit hem från Spanien ska Josie och jag till Köpenhamn och bo på hotell. Så jag hoppas att hon inte blir alltför arg.



Over and out!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits