Bitter söndag i København

Jag har kommit hem från Spanien för ganska längesedan, och befinner mig nu i Köpenhamn.

För att få så mycket tid i Köpenhamn som möjligt köpte jag tågbiljetter till ett tåg som avgår 18:59 från Köpenhamn idag, söndag. Vad jag inte visste var att i stort sett alla butiker i Köpenhamn är stängda på söndagar. Kul. Detta gäller även stora köpcentra mitt i stan. Så Josie och jag får vandra runt här och titta på skyltfönster.

Vi gick lite i Nyhavn på jakt efter lunch, eller frukost som det heter på danska. De flesta restauranger verkar bara servera fisk, men utanför restaurangen Kap Horn såg vi att en kille hade en god köttbit på sin tallrik. Jag kikade på en meny och misstänkte att det var rostbiffen han åt på. Jag övertalade Josie, och så gick vi in och satte oss.
Vi fick var sin meny som vi kikade i och såg att det verkade finnas två olika kötträtter. Menyn var på danska, så vi förstod inte helt och hållet. Många restauranger vi har besökt har även engelsk text i menyn, men inte på Kap Horn.

Jag tog med mig menyn och smet ut för att fråga killen vad han hade beställt, men borden och stolarna stod för trångt för att jag skulle kunna ta mig fram till honom. Attans. Jag frågade en av servitriserna utanför, men hon förstod inte vad jag sa. Jag mumlade nog för lite, så jag frågade på engelska. What is he eating? och så pekade jag på de två olika alternativen i menyn. Hon smet iväg och kikade och pekade sedan glatt på det undre alternativet. Det som var betydligt dyrare än rostbiffen. jag tackade, gick in till Josie, och beställde två såna där, vad det nu hette.

Efter en stunds hungrig väntan på goda köttbitar kom en servitris med två tallrikar med... någon form av hamburgare. Hon frågade om vi beställt dem, och vi såg ut som frågetecken. Vi norpade en meny från bordet bredvid för att kika. Det var vinmenyn förklarade servitrisen. Då norpade jag en annan meny. "We ordered this one" förklarade jag. Ja, det var hamburgare det, förklarade hon.

Jag funderade på om jag skulle försöka förklara missförståndet. Jag var brutalt sugen på den där mumsiga rostbiffen. Till slut beslutade jag mig för att äta hamburgaren. Den såg visserligen skum ut... Men ändå. den var gjord av oxkött och brödet såg skumt ut. I burgaren låg även röd lök (me no like), bacon, ost och saltgurka.
De små, små potatisarna var goda, men hamburgaren var inte så god. Till slut försökte jag äta bara köttet, men det smakade... Ingenting. Bara vatten.

Jag fick dock Josies bacon, men måltiden var ingen kulinarisk sensation direkt. Jag åt bara ungefär hälften, och Josie åt pyttelite. Så jag är besviken och sur. På många restauranger brukar de fråga "Smakar det bra?" men den frågan fick inte jag. Men jag väntade på att få besvara den. Grrr...

Så här lämnade vi bordet. Jag var sur.
Så här lämnade vi bordet. Jag var besviken.

Vi har även gått förbi "Ben & Jerrys" några gånger idag, men de verkar ha stängt. Och det står inga öppettider någonstans. Men vid kassan där inne sitter två tjejer. De verkar vänta på att få öppna. Men när gör de det? GAAAAH!

Jag är bitter och har ny ytterligare ca fyra timmar att slå ihjäl i en stor huvudstad där allt är stängt.
Suck!


Kommentarer:
lisette A skrev:

Har gjort den tabben också en gång. Skulle också åka hem sent på söndagen och kom på att ALLT var stängt på söndagar. Det blev en kall heldag i danmark. Det enda som fanns att göra var att vandra runt, runt, runt.

2010-10-17 @ 15:55:44
URL: http://lisetteskriver.blogspot.com/

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits