Nicaraguadrömmen

Jag är lite halvt nyvaken och känner att jag vill blogga lite.

Igår cyklade Josie och jag till Biopalatset och såg premiären av Sex And The City 2. Jag tyckte den var bra och rolig. Jag är så manlig att jag har sett alla avsnitt av TV-serien och jag tycker den är hur bra som helst!
Idag skriver Göteborgsposten att filmen var "rena öken" och ger den bara en fyr. Josie verkade ta det personligt.
Efter filmen cyklade vi hem. Klockan var ungefär halv tolv på natten, men vi hade våra cykellampor igång så att vi både var lagliga, syntes och såg var vi cyklade.

När vi kom hem tänkte vi sova direkt. Jag skulle bara kolla mailen, men blev sittande en stund efter som min vän Nelly var online på MSN. Nelly bor i Nicaragua och det var hennes familj jag bodde hos när jag var i Nicaragua i mars 2005, och hon bodde hemma hos mig i två veckor när hon var i Sverige i oktober samma år.

Ibland skriver hon nån liten rad på MSN. Då svarar jag väldigt kort. Hon skriver nämligen på spanska, och min spanska är inte så bra. Alls. När hon bodde hemma hos mig bläddrade jag så intensivt i min ordbok att en del fastnade, och i slutet av perioden kunde jag faktiskt sitta och prata lite hackigt med Nicaraguanerna. Det var häftigt. Och det är en helt annan sak att prata direkt med människor än att ha en tolk emellan.

Iallafall var Nelly online och vi började skriva. Jag antar att det jag skrev lät ovanligt konstigt, eftersom jag använde Google Translate. Nu när jag tänkte skriva ett exempel för att visa hur tokigt den översätter så översätter den så klart prickfritt, men det känns ändå som att de spanska meningarna jag skickade var rätt konstiga.

Jag försökte iallafall skriva att jag hade varit på bio, och först trodde jag att hon skrev att hon aldrig varit på bio, men sen tror jag att hon skrev att hon var på bio för två eller tre veckor sedan och såg La Yuma, som är inspelad i Nicaragua. Och jag tror också att hon skrev att några elever som gått på hennes universitet var med i filmen. Jag försökte också förklara att jag extrajobbar på Bokia. Först tror jag att det jag skrev betydde att jag jobbade på ett bibliotek, men efter att jag försökte förklara frågade hon om jag skriver böcker.

Jag länkade till klippet där jag träffade Lilltjejen när jag kom tillbaka till Stockholm och klippet från För alla åldrar när Farfar fyller år. Det andra klippet kommenterade hon med "Jag förstod ingenting, men grattis!" och tydligen var Nellys dotter med vid datorn och tittade och tyckte att Lilltjejen var söt. Lilltjejen på spanska är förresten "La Chiquita" direktöversatt. Om någon undrade.

Jag gick och la mig runt ett och somnade ganska snabbt. Vaknade vid fyra av att ett billarm drog igång. Sen lyckades jag somna om, och plötsligt var jag i Nicaragua igen. Jag stod där på ett torg i Ciudad Sandino och tänkte att "Shit! Jag kan inte fatta att jag är tillbaka igen! Det är så häftigt!" och så träffade jag alla igen. Nicaraguaner och tjejerna från Angeredsgymnasiet som var med. Och lärarna. Det var så häftigt och kul! Och så kom jag på att jag skulle hälsa på på utbildningscentret CECIM igen. Jag hann tyvärr inte dit innan jag vaknade. Jag vet inte varför, men det var en annorlunda dröm. Kanske för att det var så mycket känslor på nåt sätt. Återförening med folk man inte trodde man skulle få se igen, nästan på andra sidan Jorden.

Jag brukar ofta lägga märke till detaljer, men inte när jag drömmer. Mina drömmar brukar vara rätt luddiga när det gäller detaljer, så egentligen vet jag inte vilka människor jag träffade där i Nicaragua. Det var bara suddiga figurer som jag bara visste var "tjejerna från Angeredsgymnasiet". Men det var kul att träffa dem. Och torget i Ciudad Sandino var i drömmen bara nån stor asfaltsplätt. Men det var ändå häftigt.
Drömmar är konstiga...

Undrar när jag ska åka dit igen. På riktigt.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits