Två drömmar

Det där med att minnas drömmar brukar gå i perioder. Eller... Nä. Jag brukar vakna ibland och minnas vad jag drömt, men det är väldigt väldigt sällan. Men både inatt och igår natt var såna nätter där drömmarna kändes verkliga, och jag vaknade upp och mindes allt.

Igår natt drömde jag att jag kollade mitt saldo. Alltså hur mycket pengar jag hade på mina bankkonton.
På mitt personkonto hade jag runt 44.000 kronor. Det var jättehärligt!

Josie och jag ska ju flytta snart, och eftersom vi har fått låna en del möbler från killen som har förstahandskontraktet på lägenheten vi bor i nu, så vill vi köpa nya möbler till nya lägenheten. Vi hade nog inte tänkt att köpa så dyra möbler, men det är mycket som behövs och köper man många ganska billiga möbler blir det ju ändå rätt mycket pengar. Så det var härligt att inse att man har 44.000 som man kan lägga på bland annat nya fräscha möbler och prylar till lägenheten. Det var många orosmoln som förvann. Vi kan betala de dubbla hyrorna, köpa nya möbler, köpa vilka tapeter vi vill, med mera.

Men sen vaknade jag och upptäckte att jag inte alls hade 44.000 på mitt konto. Jag hade mindre. Ganska jättemycket mindre. Men en del har jag, och nu har jag jobbat väldigt mycket, så vi kommer ju klara oss. Men 44.000 hade inte varit fel. Det var faktiskt riktigt jobbigt att inse att det bara var en dröm. Inte för att jag har drabbats av guldfeber, men jag var ändå så inställd på att jag hade de där pengarna, och så lättad över att flytten skulle gå så ekonomiskt smärtfritt. Men nu får vi se. Det är inga problem. Men det känns lite snopet.

Inatt drömde jag att jag hade köpt en bok i födelsedagspresent till mamma (som fyller år på söndag). Vad det var för bok minns jag inte, men i drömen bodde jag nog hemma hos mamma och pappa, och jag försökte gömma boken för mamma så att hon inte såg den.
Av någon anledning lade jag den i tvättstugan lite tillfälligt, och sedan var den borta! Jag letade överallt, och en väldigt stor del av drömmen handlade om att jag letade, och letade, och letade...
Till slut letade jag ännu en gång i tvättstugan som på ett sådär otydligt, luddigt dröm-sätt var samma som förrådet. Plötsligt letade jag inte i en klädhög i tvättstugan, utan i jorden under golvet till förrådet. Det var en mycket naturlig övergång mellan dessa två aktiviteter i drömmen.
Det var andra gången jag letade på det stället (jag hade alltså en gång tidigare i drömmen letat under kläderna i tvättstugan, och då plötsligt stått i ett hål i förrådsgolvet och letat i jorden). Och nu hittade jag boken. Fuktskadad, lite jordig och skitig och lite täckt med insekter och gråsuggor.
Vad jobbigt. Nu måste jag köpa en ny bok.
Men som tur var var det ju bara en dröm!

Jag har redan fixat present. Utan insekter.
Over and out!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits