Alla flyttar, och så även jag

Nu är det mycket på en gång.

Att jag är med i TV varje onsdag fram till jul har jag nästan vant mig vid. Det är nästan det enda regelbundna i mitt liv nu. Jag har ju inga arbetstider och inget schema. Förr hade man ju teaterlektioner vissa bestämda dagar. Samma varje vecka, men den senaste tiden har jag inte haft någonting bestämt.
Men nu är det iallafall TV-dags varje onsdag klockan 18:30. I onsdags hamnade programmet på SVT Play efter bara några minuter. Det var nog för att det var så mycket krångel i helgen. Det är en lång historia, men SVT sände del 8 istället för reprisen av del 3, och sen hamnade del 8 på SVT Play, och så togs del 3 bort och allt har väldans rörigt, men det löste sig i måndags och allt är som det ska.

Hela grejen med SVT Play är annars väldigt bra. Folk som missar programmet kan se det i efterhand, och man är inte låst vid bestämda sändningstider. Även om För alla åldrar är lite som Kalle Anka på julafton för mig. Jag har några avsnitt på datorn, men ville inte se dem innan de sändes i TV. Och även om vi spelar in avsnitten på digitalboxen så vill jag helst se dem när de sänds.

Men det var inte det jag tänkte blogga om...

Det är flytt på gång! Inte bara en, utan... (paus för att räkna) ...fyra flyttar. Inte riktigt samtidigt, men nästan. Josie och jag ska flytta in i en lägenhet i Järnbrott. Det är ett andrahandskontrakt, och det är inte helt säkert med inflyttningsdatum, men vi siktar på söndagen. Jag tror det blir senast tisdag.
Josies bror Eric har köpt en etta som han har fått nyckel till, men han ska renovera den först.
Josies mormor och morfar flyttar också nu till helgen. Så vår flytt blir väl nästan pararell. När de väl har flyttat ut från sitt hus till sin nya lägenhet ska Josies morbror Jonas flytta in i huset tillsammans med sin sambo Marie och lille bebisen Anton.
Ja, det är många som flyttar samtidigt.

Inför vår flytt är det mesta klart. Jag har dock börjat packa först idag, och fyllt fem flyttkartonger, men en blankett har iallafall skickats från ComHem till killen som har förstahandskontraktet på lägenheten. När blanketten är ifylld (vilket den kanske redan är) så förs hans abonnemang över till oss så att vi själva bestämmer bredbandshastighet och TV-kanaler. Vi har också kommit överens om vilka möbler som ska lämnas kvar och så.

Mitt i alltihopa hände något tokigt. Jag vet inte om det är kul eller bara besvärligt. I måndags, alltså cirka en vecka innan inflyttning fick vi vårt alla första erbjudande om att komma på visning av en lägenhet via Boplats Göteborg. Det var lite dålig tajming. Vi har kikat på lägeheten idag och är lite osäkra. Vi har vägt för- och nackdelar och har väl nästan bestämt oss för att tacka nej.
Det finns många fördelar med förstahandskontrakt, men tro det eller ej, även nackdelar. Iallafall med den här lägenheten.

För det första känns inte lägenheten jättebra. Den kändes inte helt fräsch, och killen som flyttar ifrån den nu flyttade för att han inte orkar tjata på värden om de problem som inte har åtgärdats under de elva år han bott där. Bland annat är det konstiga fläckar på tapeten. Det påminner lite om mögel. Och så är det en spicka i väggen på ett ställe också.

För det andra: När det gäller lägenheter ska man helst alltid tänka på sig själv i första hand, om jag förstått saken rätt. Men det känns iallafall lite taskigt om vi nu ska fytta in på söndag och nästan direkt säger att "Förresten flyttar vi härifrån om två månader". Killen vi hyr av är ju snäll och trevlig, och så är allt så himla förberett och planerat nu.

För det tredje har vi stått i kö på Boplats nästan två år och har äntligen fått ett erbjudande. Har man stått i kö länge får man förtur framför de som inte gjort det. Vi får hyra i andra hand i max ett år, och då har vi ytterligare ett års kötid när vi söker lägenheter på Boplats (vilket vi ju kommer fortsätta med hela tiden). Om vi tackar ja till det här förstahandskontraktet som vi inte är helt säkra på att vi vill ha, så hamnar vi på ruta ett vad gäller söktid. Då får vi vänta två år till för att ha samma förutsättningar att få lägenhet (via Boplats) som vi har nu.
Många tycker säkert vi är galna som tackar nej till ett förstahandskontrakt, men vi har inte tackat nej riktigt ännu. Vi ska sova på saken och tänka lite till. Men det lutar åt ett nej.

För det fjärde, föresten, så ser vi verkligen fram emot att flytta nu till helgen och det är ett andrahandskontrakt, men också en fin lägenhet och det verkar vara ett fint område.

Over and out!

P.S. En flummig kompis, hade en lösning på vårt problem:
"Ta båda..gå på första..hyr ut andra i tredje hand svindyrt. Plus odla hasch i förstahandslägenheten".
Han var dock inte helt allvarlig. Ni kan vara lugna. D.S.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits