Fri lek i en vecka

Uttrycket "Fri lek" väcker minnen hos mig.
När jag var liten fick man, en gång om året tror jag, följa med klassen på... Vad hette det? Simprov? Vi åkte buss till Björndammens simhall där vi fick visa att vi kunde simma. Varför vi var tvugna att göra det varje år vet jag inte. Det var inget jag reflekterade över då. Var de rädda för att man skulle ha glömt hur man gjorde sedan förra året?
Min favoritdel var de få minutrarna som blev över när alla hade gjort "provet". Då var det "fri lek". Då slapp man simma långsamt på en rad och vänta på sin tur. Då kunde man hoppa och plaska och leka i vattnet hur mycket man ville.

På senare tid har jag använt det uttrycket ganska ofta. Så fort det är någon form av rast, eller om något möte eller liknande är slut, så säger jag att det är "fri lek".

I helgen har vi spelat in fler scener, och imorgon åker Petter på skidresa med familjen och är borta i en vecka. Det innebär att det inte är så mycket aktivitet på kontret och alla tycker att jag förtjänar att ta lite ledigt. Först fick jag ledigt torsdag och fredag för att Josie kommer och hälsar på, men sen har de sagt att jag får ledigt hela veckan. Det ska förresten inte bli några fler helginspelningar.
Idag var alltså den fjortonde arbetsdagen i rad för mig. Jag har inte haft en nda ledig dag. Men det visse jag ju innan. Jag trodde ett tag att jag skulle jobba veckan som kommer. Men nu har jag äntligen lite ledigt. Men jag har haft jätteroligt! Det har jag. Jag tror att det kommer bli ett riktigt roligt TV-program.

Efter dagens inspelning tog Petter lite bilder på scenografin. Den scenografin vi har kört med idag och igår är riktigt häftig. Scnografen tog också bilder, och när jag tog upp kameran sa Petter "Nej, du får inte ta kort!". "Varför inte det?" frågade jag förvånat. Jag kunde inte riktigt avgöra om han sa det på sitt typiska ironiska sätt eller om han menade allvar. "Du är ju livsfarlig med nät och såna grejer" förklarade han. Jag förstod vad han menade. Petter verkar ha lite svårt för det där med att jag tar kort. Inte som vissa, att han är rädd för att var med på bild. Han verkar mest ovan vid att någon tar kort.
Vi pratade mer om det senare, men jag återkommer till det.

Efter en stund började några ge sig av hemåt. Så även jag. Jag tog bussen, eftersom det dröjde innan de som skulle åt mitt håll skulle åka. När jag nästan precis är framme vid busshållplatsen kommer jag på att jag glömt min ryggsäck. Den kommer jag att behöva de närmsta dagarna. Dörren in till huset där kontoret är var låst, och Petter svarade inte i mobilen. Det var bara någon minut kvar tills min buss kom, så jag struntade i den. På bussen kom jag på att jag verkligen behöver ryggsäcken, så jag lyckades ringa till kontoret. Petter sa att han kunde komma förbi med väskan senare. Jag kände mig lite dum och krävande. Men tacksam.

När jag kom hem fungerade inte Internetuppkopplingen. Jag prövade att dra ut och sätta i sladdarna och startade om närverkskortet och datorn. Ingenting hjälpte. Det harvarit visning av lägenheten idag när jag var på jobbet, så kanske hade killen jag hyr av kopplat ut något inne hos sig. Jag ringde och frågade och då sa han att de kopplat ur alla Internetsladdar och att det inte kommer att finnas någon uppkoppling förrän efter klockan 18 imorgon. Det har jag inte blivit informerad om! Jag har fått rätt okej info om visningen och att jag ska snygga till lite i mitt rum, men att jag inte ska ha någon Internetuppkoppling på ett dygn hade jag gärna velat veta i god tid. Eller sluppit utsättas för.

Jag upptäckte att nätet inte fungerade när jag skulle använda Skype för att ringa Josie, och MSN för att kolla om jag fått några nya mail eller bloggkommentarer. Bortsett från mobilen har jag ingen kontakt med omvärlden utan Internetuppkoppling. Och imorgon har jag en del saker planerat. Saker som jag behöver en fungerande uppkoppling för att göra. Jag sa väl ungefär bara "okej" och liksom tackade för infon. Jag har svårt att säga ifrån. Men efter att ha varit tyst i några sekunder (eftersom jag blev så paff) sa jag ändå att jag behövde en fungerande Internetuppkoppling. Han skulle se vad han kunde göra, och så skulle han ringa om fem minuter. Jag såg plötsligt hur min lilla nätverksmätare gick från noll till hundra på två sekunder, och så ringde han igen. Jag sa att det funkade och han sa att han kommer koppla ner det på morgonen imorgon igen. Jag försökte få fram varför det skulle kopplas ner på morgonen när morgondagens visning skulle börja klockan fem. Men det lyckades jag aldrig få svar på. Men han skulle se vad han kunde göra. Suck.

Jag lyckades prata lite med Josie via Skype, och efter ett tag ringde Petter. Han var utanför på gatan, så jag sprang ner och tog emot min ryggsäck. Han satt i bilen med dörren öppen och pratade ett tag. Jag berättade om Internetuppkopplingen och han tyckte det var märkligt, men tipsade om Intenetcaféer eller öppna nätverk i stan. Det kan funka. Sen bad han om ursäkt för att han är så hård mot mig. Men det har jag inte märkt. Han nämnde det där med kameran och att han hade sagt att jag inte fick fota idag. Tydligen hade han menat allvar, men förklarade att jag en ny generation och att det är en ny värld för honom det här att en person går runt och ska ta en massa kort, annat än scenografer. "Och så är du ju Internetkung också" tillade han och menade att det är lite riskabelt att låta en person som jag ta en massa kort som kanske hamnar på nätet.

Jag förstår honom. Jag vill så gärna visa allt roligt som händer, men ändå inte visa för mycket. Dels för att det är jävligt dumt. Man ska inte visa "bakombilder" innan en produktion har visats offentligt. Sen är det dumt att bli osams med chefen eller göra honom arg på något annat sätt. Och så gillar jag Petter. Han är verkligen jättesnäll och har givit mig en sån chans! Eller... Flera chanser och möjligheter.

Jag tog bort någon bild härom dagen, och idag tog jag bort två eller tre bilder till ur min bilddagbok. Det känns bäst så. Jag hade någon bild där man såg lite av en enkel scenografi och två dockspelare med varsin docka som jag hade censurerat så att man inte kunde se hur de såg ut. Men det känns ändå inte rätt nu, så jag tog bort den. Jag får ta ännu ett steg tillbaka, liksom.

Imorgon tänkte jag hitta på bus. Men det kräver att jag har, eller hittar, en Internetuppkoppling. Jag ska förklara mer senare. Det är lite hemligt.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits