Första inspelningsdagen, Alla hjärtans dag

Trots att det är lördag var jag tvungen att jobba. Men det är kul. Idag var det dessutom första inspelningsdagen, så det var lite spännande. Jag trodde dock inte att jag skulle vara med, eftersom det bara var en docka som filmades idag, och den spelas av Björn Carlberg som spelade Lipton i Höjdarna.

När jag nästan var framme på jobbet kom Petters lilla blå lånebil (hans vanliga bil är på lagning) susande och stannade till bredvid mig. Petter gjorde tecken åt mig att hoppa in, och så åkte vi iväg. Jag hade ingen aning om vart vi skulle, eller varför, men när han pratade i telefon berättade han att ingen av de som  skulle vara med på dagnes inspelning hade någon nyckel, så alla stod utanför och frös. Petter och jag åkte iallafall genom halva stan för att möta upp scenografen som lånade ut sin nyckel, och sedan åkte vi tillbaka och låste upp.

Jag trodde som sagt inte att jag skulle vara med och spela idag, utan bara titta på, men dagens huvudperson har två armar, varav den ena styrs av den person som styr munnen (Björn), och den andra armen styrs av en annan person. Och den andra personen blev jag. Jag hade bara hejat på Björn härom dagen, men nu skulle jag jobba med honom och sitta tätt intill... Mysigt. Men han var jätteschysst och frågade om jag spelat hand förut. Det har jag ju faktiskt inte gjort, men han gav mig en snabbintroduktion och lite tips. När vi filmade sa han till om det blev för mycket handrörelser och så berömde han mig ibland när det blev riktigt bra. Han sa att han själv hade rätt svårt för att spela hand i början. Det gäller att mest följa med och låta den andre bestämma. Själv hade han i början velat göra massor av handrörelser, för att det skule bli riktigt bra, men det blev för "viftigt". På kvällen fick jag ett SMS av Petter där han skrev att han hade kikat igenom det som filmades under dagen och att mitt handspel var jättebra. Han skrev också att nyckeln till handspel är att "förhöja utan att ta över" och att jag lyckades jättebra med det. Det känns jättebra!

Förresten är det ju Alla hjärtans dag idag. Igår fick jag brev från Josie. Det var ett litet kuvert med ett litet kort, en liten, liten bok, och fyra lyxiga chokladbitar:


Fina grejer från Josie.

Jag ville ju inte vara sämre, så jag beställde faktiskt, redan för några dagar sedan, en grej till Josie. Företaget skrev på sin hemsida att de levererar på lördagar också, och att de levererar samma dag om man beställer innan 12, tror jag det var. Innan 10 på lördagar. Jag beställde ju två dagar i förväg, så jag trodde det skulle gå smidigt och bra. Men icke. Josie har fortfarande inte fått nåt. Det är därför jag inte skriver vad det var förnågot. Jag kommer troligtvis att berätta mer, och klaga mer, i ett framtida inlägg.

Jag har förresten klippt Albin & Art - Alla hjärtans dagspecial för några veckor sedan, och laddat upp på YouTube idag. Den gjordes ju 2006, alltså för tre år sedan, men den var nästan en kvart lång. YouTube tillåter inte så långa klipp, så jag har kortat ner den och, som sagt, laddat upp den.

Albin & Art - Alla hjärtans dagspecial:


Jag gick från jobbet vid halv sju, ungefär. På vägen köpte jag lite chips och när jag kom hem kikade jag på Melodifestivalen streamad från SVT:s hemsida. Ganska kass bild. Ganska jättekass programledare.

Imorgon ska jag jobba igen. Men med största sannolikhet bara sitta bakom kameran och titta. Men... Öh... Hejdå!


Kommentarer:
sofia skrev:

grym film! gick du på vallhamra förresten?

2009-02-15 @ 10:22:57
Albin Olsson skrev:

Svar till Sofia: Tack! Ja, jag gick på Vallhamra.

2009-02-15 @ 19:40:49
URL: http://hejs.se
Fido skrev:

du värkar vara en ganska skön kille, jag hittade dig när jag sökte på broderier... Fortsätt blogga så ses vi nog någon gång...

//Fido

2009-02-15 @ 23:53:58

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits