Första dagen på nya jobbet

Jag sov faktiskt riktigt bra inatt.
Jag vaknade några minuter innan veckarklockan och så gjorde jag mi iordning och åt frukost i lugn och ro. När jag handlade igår lyckades jag inte hitta samma müsli som jag brukar äta till frukost, så det fick bli en annan sort imorse. En äcklig sort.

Jag kollade upp busstider redan igår, och det ska bara ta sex minuter med bussen till jobbet! Efter att ha kikat på kartan en sista gång imose beslöt jag mig ändå för att promenera till jobbet. Jag skulle komma mellan 9:00 och 9:30, och jag gav mig av hemifrån ungefär 8:40.
Jag gick naturligtvis fel, så jag hamnade en bit ifrån Solvalla, men jag tog en buss tillbaka till den korsning där jag hade gått fel, och fortsatte därifrån åt rätt håll. Jag ringde på BLA:s dörrklocka 09:29.


Dörrklockan och den fina välkomstskylten.

En av sömmerskorna öppnade dörren och där inne var Petter och Malini som jag träffat innan.
Jag visades runt i den nya fina lokalerna. Nu håller dockmakeriet till i samma lokaler, vilket är väldigt smidigt. Förr var det i en annan del av stan, tror jag. Det var verkligen häftiga lokaler med sneda fönster mellan det stora rummet och kontoren en trappa upp. Eftersom studion ligger så nära flygplatsen mullrar det i hela kontoret när ett plan landar eller lyfter. Inne i köket bjöds jag på varm choklad, och jag lyckades så klart bränna tungan, så hela dagen har jag haft den där jobbiga, svidande känslan på tungan.
Jag fick veta att bara några scener ska spelas in i den fina studion inne i de nya lokalerna. I mars ska vi filma tre veckor inne hos SVT! Det ni! Det kommer bli coolt. Redan nu till helgen ska några scener spelas in hos BLA. Det ska bli spännande.

Petter har varit väldigt upptagen hela dagen. Det har varit mycket att tänka på. På eftermiddagen satt vi och läste manus. Det var bland annat Gustav som har spelat Tjet och Abbe, och Björn som har spelat Lipton. Vi läste lite i manuset för att testa lite och ör att se hur långa scenerna blir ungefär.
Petter har funderat mycket och det är många beslut som inte är fattade ännu, men måste fattas snart. Därför har Petter varit lite borta i tankarna.

När jag slutade för dagen gick jag en sväng till Willys för att handla. Då följde Petter med. Han skulle också handla lite grejer. Han frågade om jag ville ha skjuts hem, men jag ville gå för att mäta hur lång tid det tar. När man går rätt väg, alltså. På vägen till Willys pratade vi en del och han bad om ursäkt för att han hade varit lite svårtillgänglig. Menhan verkar gilla mig och presenterar mig som ett litet "wild card". Vid ett tillfälle sa han att "Det här är Albin, som ska vara med två månader till att börja med". Till att börja med? What's he up to? Jag står iallafall med som några små, roliga roller i manus. Det kommer bli skoj.

Vi kom ifrån varandra i butiken, utan att hinna säga hejdå. När han gick ur utiken ringde han och sa hejdå och att om det var något jag behövde så var det bara att fråga. Bestick och sånt kunde jag ta från kontoret. Men der behövs inte. Och sen sa han att jag kunde få låna en TV om jag behövde. Och TV:n i mitt rum är ju trasig! Studion är full av massa TV-apparater, så det är nog inga problem. Han sa att han kunde köra hem en TV till mig. Det är ju jätteschysst!

När jag kom hem glömde jag ju så klart titta på klockan, men det tog inte så värst lång tid tror jag. Efter en stund ringde Petter igen och frågade om jag kommit hem ordentligt och så snackade han lite till om att jag ju inte känner så många och att alla på BLA ju bor i Stockholm och kan stan så att det bara är att fråga om jag behöver nåt. Han föreslog att jag skulle skriva en lista och fylla i så fort jag kommer på att nåt saknas. "Till slut har du ett komplett viktorianskt hem!".

Jag känner inte att jag behöver så mycket grejer längre. På Willys köpte jag tvättmedel, diskmedel, diskborste, lite gott bröd och lite mer pålägg. Och jag tror jag klarar mig. Det är rätt mysigt i min lilla lya. Lite ensamt och långtråkigt har det dock varit idag, måste jag erkänna. Men jag har chattat och Skype:at en del med Josie.

Nu måste jag gå och lägga mig och sova inför en ny spännande dag på jobbet...

Over and out!

Kommentarer:
Josie skrev:

Du är så söt, älskling.. :) Det ska jag nog prova, fast riktigt övningskörning är inte riktigt samma sak för man tävlar inte och kastar saker på varandra.. :P Och man kan inte ramla ner i vatten och ändlösa hål. ;)

Puss!

2009-02-10 @ 10:29:39
URL: http://www.josielarsson.se

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits