Josies jobbiga lördag och vår jobbiga natt

Efter en bra fredag hade Josie och jag sovmorgon och vaknade upp till en lördag utan stress eller måsten. Josie ville dock köpa en ny iPod. Jag hatar iPod av många anlednigar mn eftersom stackars Josie köpt lite musik på iTunes är hon låst til iPod och måste alltså ha en iPod för att kunna lyssna på musiken. Jag, som laddar ner musik från Pirate Bay eller DC++ kan spela upp min musik varsomhelst eller dela med mig till vänner och bekanta. På grund av att hon är låst till iPod, och att hon beslutat att inte köpa den där handväskan för fem tusen, så hjälpte jag henne med köpandet.

Vi tänkte gå till Onoff först, eftersom de skulle vara billigast, men vi åt i Kungshallen först. Det blev pizza. God pizza. Josie orkade bara en halv, vilket innebar att jag fick en och en halv. Yeah!
Sen gick vi till Onoff, men de hade slut på modellen Josie ville ha. Då gick vi till Clas Ohlson, men de hade bara färgerna svart och vit. Josie började tappa hoppet och lyckades knuffa till rätt många grejer på väg ut från Clas Ohlson. Hon sa att det inte ar hennes dag, men inne på Teknikmagasinet bredvid hade de precis rätt modell.

När hon skulle betala visade det sig att hon inte hade tillräckligt med pengar på kontot. Attans. Eftersom det var en fin och solig dag kunde jag ha min vårjacka för första gången i år, och självklart hade jag tagit ut mitt bankkort ur plånboken, så det låg i fickan på min andra jacka.
Vi bad killen i kassan att lägga undan iPoden, och så funderade vi på hur vi skulle göra. Vi kom på att vi skulle föra över pengar från ett konto till ett annat, och då behövde vi tillgång till en dator. Vi började promenera från Gallerian till Centralen för att surfa på någon av datorerna. Av någon anledning var det ovanligt långt till centralen, men vi gick iallafall in på 7-Eleven mittemot. Vi betalade 19 kronor och fick då en timmes surftid. När Josie skulle logga in krånglade det vid första försöket, men sen gick det bättre. Självklart visade det sig att det saknades tjugo kronor för att hon skulle ha råd att betala iPoden, men hon förde över pengar från ett annat konto, och så gick vi tillbaka. På vägen passerade vi två andra Teknikmagasinet. Den ena hade stängt, och den andra hade inte rätt modell.

Till slut kom vi fram igen och lyckades betala iPoden. Josie var fortfarande på lite dåligt humör och kunde inte riktigt glädja sig åt sitt nya inköp. Tillbaka i lägenheten satte hon iPoden på laddning över natten.
När vi skulle sova hörde vi tydligt hur grannen hade fest. "Grannen" är egentligen min hyresvärd. Jag bor ju egentligen i samma lägenhet, men det är en stängd dörr mellan mig och dem. Jag har egen ingång och toalett. Jag har ett fönster mot deras balkong, men det hänger en gardin på deras sida fönstret, och en persienn på min sida.
Ljud hörs väldigt bra genom balkongfönstret och genom dörren mellan mitt och deras. En hyresvärd kan ju slänga ut en högljudd hyresgäst, men en hyresgäst kan ju inte slänga ut sin värd. De är schyssta, men lyssnar ibland på lite väl hög musik.

På lördagkvällen hade de alltså fest, och vi hörde allt. Vi såg en film och hörde lite musik i bakgrunden från grannen. När vi skulle sova satt de på balkongen och pratade. Högt. Jag hörde ju varenda ord. De var fulla. Det märktes. Sen började några bråka. Jag vet inte vad det handlade om, men jag hörde två mansröster ropa åt varandra att hålla käften, och att gå och lägga sig. Sen hördes smäll i dörrar, mer arga rop och fruns hesa stämma ropa åt dem att lugna ner sig båda två.

Jag somnade till och vaknade upp flera gånger under natten. Och nästan all min vakna tid hörde jag bråk och högt prat. Det var en riktigt jobbig natt. Och riktigt hotfull stämning på andra sidan väggen. När jag inte hörde bråket från balkongfönstret hördes det från dörren i hallen.
Jag lyckades ändå få några timmars sömn och har varit rätt pigg idag.
På morgonen hörde jag dock några andra grannar bråka. Nån man skrek argt och en kvinna skrek. Det var obehagligt. Men det är väl så det är att bo i lägenhet?

Vi vaknade vid nio för att buda på en Tradera-auktion. Men jag hade så klart kollat fel på tiden. Jag kikade tydligen på vilken tid auktionen hade börjat, och inte när den slutade. En miss jag aldrig gjort förr. Så trots att auktionen slutade vid elva, var vi uppe nio. Jobbigt. Vi lyckades iallafall vinna en biljett för 390 spänn, och Josie åkte hem strax efter 19.

Nu sitter jag här ensam och bloggar.
Imorgon ska jag tillbaka till SVT och hjälpa till att packa och flytta grejer till BLA:s kontor. Sen får vi se vad som händer. På tisdagen ville Petter sitta ner och snacka med mig. Det känns bra. De senaste veckorna har varit stressiga och vi har inte hunnit prata någonting, nästan. Men vi ska antagligen prata om hur de här månaderna har varit, och om vad som händer i framtiden. Det ska bli spännande.
Sen var det snack om att de kanske ska ha ledigt på onsdagen och torsdagen! Jag flyger hem till Göteborg på fredagen, men jag kanske kan boka om resan i så fall. Eller få tag i en bilig Tradera-tågbiljett?
I vilket fall kommer jag hem senast på fredag. Och så stannar jag där. Men vem vet hur länge? Jag siktar på att flytta till Stockholm för mer spännande skådespelarjobb.
Och så ska jag upp nån gång i maj för att dubba lite.

Jaja. Vi hörs!
Over and out!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits