Hejdå, Stockholm

Nu sitter jag här i mitt rum och bloggar och äter frukost.

I söndags hann jag med två blogginlägg, och på kvällen lyckades jag välta ut ett glas vatten över datorn. Då fick jag verkligen panik! Jag stängde av alla program, stängde av daton, och drog ur sladden. När jag vände datorn uppochner rann det massor av vatten ur tangentbordet. Då blev det ju blött på skrivbordet, men jag bar in datorn i badrummet och torkade av den. Sen ringde jag kusin Jonas och frågade om fler tips. Han sa att det var bra att ta ur batteriet också.

Det blev en ganska tråkig kväll eftersom jag inte vågade använda datorn. Den stod på tork. Innan jag hällde vatten på den satt jag och spelade över nätet med några kompisar i Göteborg. Morgonen därpå vågade jag starta datorn igen, och den fungerar felfritt!

I måndags åkte jag till SVT igen och hjälpte till att riva ner scenografin. Vi gick runt med skruvdragare och monterade ner de stora väggarna, och plockade ihop scenografi och lastade in all i en skåpbil. Vid ett tillfälle kom en man in och ville låna en skyffel. Han jobbar med ett barnprogram två studior bort, och de hade en ko på besök. Och kossan hade gjort både det ena och det andra. När vi tittade ut i korridoren fick vi se en ko stå längst bort.


En ko i korridoren.

Det var en mycket märklig syn att se en livs levande ko inne i en korridor i TV-huset. Det luktade inte så gott där borta sen. En stacars städare fick göra rent rätt länge där och det hade skvätt bajs på väggarna också. Inne i studion höll de å med sågspån för att försöka samla upp alttihopa. Tydligen hade kossans kiss löst upp målarfärgen på golvet, eftersom kopiss innehåller amoniak. Ja, jisses. Men det känns ändå som att de borde ha tänkt på det innan de bjöd in en kossa.

Igår var jag på BLA och hjälpte till. Jag tog emot scenografi som körts från SVT, och så lastade vi in det. Större delen av dagen har jag skruvat ner gamla trasiga lysrörsarmaturer från två "lagerrum" och sedan monterat dit nya. Det är inte så enkelt som det låter. När jag lyckats få ner lysrörsarmaturerna tog jag armaturer som vi hade på inspelningen och monterade isär dem. Sen borrade jag hål för elkablar och skruvade loss olika delar och monterade och kopplade elkablar och grejade. I början hade jag ingen skruvdragare heller, så jag fick stå och skruv för hand upp i taket och hålla emot med huvudt. Det var slitsamt. Sen var det ju olika mått på de nya och gamla armaturerna så jag har borrat nya hål och sågat brädor att skruva fast i de gamla hålen och sedan skruvat fast de nya armaturerna i brädan. De ttog en hel dag, men det blev färdigt. En elektriker hade gjort det på två timmar, kanske.

Jag passade även på att boka om min biljett. I början av veckan ryktades det om att ingen skulle jobba på BLA på onsdagen och torsdagen (idag och imorgon), och jag hade ju en biljett till på fredag. Men jag lyckades boka om den, så jag åker ikväll. Vid nio.

Jag har tvättat så att alla kläder är rena, utom två T-shirts. Nu ska jag packa, packa, packa och vid tolvtiden kommer Petter hit och hämtar mig, mina väskor och TV:n som jag lånat av honom. Sen ska jag vara på BLA tills sent ikväll då Petter kör mig till Bromma flygplats, som ligger nästan precis bredvid BLA. Idag ska jag och Petter ha ett litet möte/samtal där vi pratar om framtiden och det som varit. Det ser jag fram emot.
Det känns lite konstigt att jag sticker ikväll, men samtidigt skönt. Nu ska jag komma hem till Mölnlycke och allt det vanliga. Och den sköna sängen. Och bäst av allt: Till Josefin!

Nä, nu måste jag fortsätta packa.
Vi hörs!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits