Fantomen på operan på hjärnan

Hejs igens!

Igår tittade Josie på filmen The Phantom of the Opera (eller Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummitus som den heter på finska). Hon såg den på datorn och jag satt en bit ifrån och pillade med min dator samtidigt som jag hörde ljud och musik från filmen. Jag har aldrig sett varken filmen eller musikalen, men någon gång har jag hört snuttar ur musiken. Och när jag satt där och pillade med helt andra saker hörde jag ändå den underbara musiken och laddade ner soundtracket från filmen. Jag försökte också ladda ner musiken från musikalen på svenska och japanska, mest för att det är skoj. Tyvärr har jag inte lyckats få ner alla låtar från de två senare. Men vilken härlig musik.
Jag har fått två av låtarna på hjärnan. The Phantom of the Opera is there inside my mind.
Rader ur låten "Music of the Night" upprepas i mitt huvud, gång på gång. Men det är bra musik. Det är jobbigare när man har skitmusik på hjärnan (Som när man äntligen hade fått bort "Boten Anna" ur skallen och åkte till Arvika och hör den jävla skitlåten ur varenda rostig Volvo som åker förbi på kvällen).

Igår var vi dessutom på Chalmersspexet Bob. De spelade "Picasso", och det var roligt. Inte riktigt lika bra som förra året (då de spelade Hannibal). Skådespelarna från förra året var riktigt bra, men de nya var sådär. Men det är alltid kul med sista föreställningen (som detta var) då folk bakom scenen (snickare, manusförfattare, kostymörer, mfl.) kommer upp på scenen och spexar med skådespelarna som inte vet alls vad som kommer att hända.
Exempelvis var det en scen där en av skådespelarna säger en kort mening om Cirkusdirektören "Blasko". Alla ord i meningen börjar på bokstaven B, och när meningen är slut kommer en man in på scenen och börjar läsa Claes Erikssons Bara ben (med den enda skillnaden att namnet Basker-Bosse var utbytt mot Blasko).
Referenser till Galenskaparna & After Shave är uppskattade. Och dessa förekommer tydligen ofta i spexen. Jag har tyvärr bara sett detta och förra årets spex.
En annan detalj var att Tigertämjaren "Vera" (spelad av samme man som spelade Belltini i spexet "Hannibal") sade att hon hade matat tigrarna exakt 13:37. När hon sagt detta sträckte två personer i orkestern upp var sin sylt med texten "LOL". Det tyckte jag var kul.

På vägen hem från detta spex hade jag fortfarande "Music of the Night" på hjärnan.
När vi kom hem satt vi en stund framför TV:n och zappade. Vi såg några minuter på Så ska det låta, och i ett av lagen tävlade en man jag kände igen från Melodifestivalmusikalen som var "pausnumret" i Melodifestivalen förra året. Mannen heter Fred Johanson och är en jävel på att sjunga.
När det var dags att välja två av sex bilder och sedan sjunga till dessa valde Fred Music of the Night ur musikalen Phantom of the Opera. När han tog de första tonerna tittade jag på Josie och sken upp. "Det är ödet!" sa Josie.
Jag spelade in det hela och lyckades efter lite tekniskt strul ladda upp det hela på YouTube.
Så här har ni det, mina damer och herrar...

Fred Johanson - Music of the Night:


Självklart är det nu bara Fred Johansons version som upprepas i huvudet.

Over and out!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits