Otursdag?

Hejs igens!

Imorse gick jag i vanlig ordning upp 05:25. Jag jobbar ju tvåskift och det är morognvecka som gäller. Trots det lade jag mig inte förrän strax efter tolv igår. Smidigt.
Det var riktigt tungt att gå upp idag alltså... Fy fasen. Jag gick iallafall upp och var väl några minuter senare än vanligt. När jag hade hällt upp müslin skulle jag stänga påsen, och på något konstigt sätt lyckades jag trycka till påsen så att det gick hål i den. Lite som när man blåser upp en plastpåse och smäller den. Det var ju ingen smäll direkt, men det blev ett litet hål och påsen liksom "nös" ut lite müsli från ena änden av köksbordet till det andra.

När jag kom till jobbet och precis skulle gå in fick jag en nysattack. Vet inte vad det berodde på men jag stog och nös ett tag och ögonen var lite rinniga. När jag får såna där attacker brukar jag stå och andas in, som man brukar göra innan en nysning, men jag kan stå jättelänge och bara andas in jättekraftigt, men det kommer ingen nysning.

Precis när vi hade satt oss ner i matsalen, stax innan lagledaren börjat berätta om hur mycket vi körde igår och lite info om dagen, var det en geting som surrade lite runt mig. Jag viftade bort den och trodde den försvunnit. När lagledaren sedan började prata dröjde det inte länge förrän något stack till i min arm. Där satt den jävla getingen med gadden i mig och så såg det ut som att den satt där och sprattlade och försökte klämma ut så mycket gift som möjligt. Jag minns inte hur, men getingen hoppade till slut av min arm och landade på holvet. Han var kanske utmattad. Jag fick min hämnd genom att trampa ihjäl honom.
Jag har nog inte blivit stucken sedan jag var väldigt liten och det var riktigt obehagligt. Det svullnade upp lite, lite runt sticket och sved som fasen. Det svider fortfarande, men när jag gick hem för dagen idag så syntes det nästan ingenting. Nu har det börjat svida lite igen, men det är bara lite rött runtomkring sticket.

När jag skulle hem går det ju inga bussar förrän en timme efter jag slutar. Och då får jag åka in till stan via Korsvägen och där ta Grön Express hem, trots att mitt jobb ligger i kommunen bredvid där jag bor. Tar kanske tio minuter med bil.
Eftersom jag redan förstått att detta var min otursdag anade jag att jag nog inte skulle få lift idag. Jag stod riktigt länge och viftade med tummen, men ingen ville stanna.
Idag var folk ovanligt elaka. En tutade lite elakt när han körde förbi. En ganska ung kille vinkade åt mig med ett hånfullt leende på läpparna. I en bil som körde förbi tyckte jag att jag såg ett långfinger höjas åt mitt håll, men jag är inte säker.
Till slut stannade en bil tio meter ifrån mig så jag sprang fram och fick åka med en kille som skulle till Borås. Jag åkte bara med någon kilometer till en busshållplats längre bort. Jag tänkte att jag skulle hinna med bussen därifrån, men när jag stått och väntat i fem minuter insåg jag att jag hade missat bussen. En timme till nästa buss skulle komma.

Upp med tummen igen. Ingen ville stanna. Efter en väldans bra stund stannar en bil. Samtidigt stannar också en geting på min arm och jag lyckas tillstut kliva in i bilen utan att getingen följer med.
Mannen i bilen var snäll och skulle till återvinningscentralen. Jag funderade på hur jag skulle ta mig vidare därifrån men han berättade att han skulle slänga lite skräp och sedan åka vidare till Mölnlycke centrum.
Väl vid återvinningscentralen frågade jag om jag skulle hjälpa till och han blev glad. Jag fick bära iväg en gammal radio bort till elektronik-containern och en bit stupränna till metallcontainern. Sedan åkte vi till Mölnlycke och jag hälsade på Josie i bokhandeln.

Efter det köpte jag hem lite lunch. Sju skivor rostbiff. Mums! Tanken var att jag skulle ducha, äta, sova en liten stund och sedan klippa klart del nio i videobloggen om Arvikafestivalen, damsuga upp müslin jag spred ut imorse och även fixa luft i Josies cykeldäck så att vi kan cykla och bada på eftermiddagen. Jag kommer ju hem ca 12, så jag har gott om tid på dagarana. Jag prövade att koppla in nya datorn till TV:n, så åt och såg ett avnitt av Prison Break. Sedan gick jag och lade mig vid tvåtiden.  Vaknade av väckarklockan vid tre. Somnade naturligtvis om och vaknade av att Josie ringde vid tjugo över fem. Klockan sex ska jag vara i bokhandeln lagom till att Josie stänger och så ska vi gå och äta. Fan. Jag får skynda mig iväg.

Har inte hunnit göra någonting alls...
Bara bloggat.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits