Datorn som försvann

Suck.
Fortfarande inget spår av datorn.

Mina båda äldre syskon, Lisa och Daniel, frågade samma sak: "Varför tar man med en dator till Arvikafestivalen?"
De ställde frågan till mamma, så jag behövde inte svara. "Du skulle sagt till Lisa att jag tog med den för att blogga. Då kommer hon nog bli väldigt förstående" sa jag ironiskt till mamma. Lisa hatar bloggar. Hon har nog aldrig läst min. Vet inte om hon har läst någon blogg.

Naturligtvis har jag tänkt igenom saken innan jag åkte. Naturligtvis tar man inte med en dator till en festival utan vidare.
Jag hade den inte i tältet, utan på ett ställe där bara vissa speciella hade tillgång. Jag kännde alla som var där och säkerhetspersonalen vaktade. Det var noga med vem som kom in där och inte.
Jag tog fram datorn och satte mig på ett av kontoren och klippte och laddade upp YouTube-klipp på Internet. När jag var klar packade jag ner alltihopa  min datorväska och placerade den på ett hemligtställe (där inte vem somhelst kan komma in).

Sista festivaldagen satt jag på kontoret och klippte. Några kom in och skulle ha ett möte. Tror det var ordningsvakter. Jag stängde av datorn och packade ihop det mesta. Hörlurar, strömsladd och andra prylar som var ivägen. På "min" plats stod min dator, datormusen, musmattan, min lilla externa hårddisk och sladden som satt melan datorn och hårddisken.

Jag tänkte gå tillbaka ganska kort därefter, men det var en massa annat att göra. Det var ju sista dagen på festivalen. Det var lite grejer här och där, men til slut var jag klar för dagen. Vi stängde kassorna ganska tidigt, så det var "fri lek" relativttidigt på natten. Funktionärerna som jag hängde mest med gick runt lite och letade efter Hannas försvunna mobiltelefon, men den var inte upphittad. Till slut tänkte de gå till sora campingen men jag kände att jag hellre gick till kontoret och tittade till min dator. Vi gick in och jag lyckades få ta med mig My och Hanna. På bordet låg min datormus, musmatta och sladden som ska sitta mellan datorn och hårddisken. Men datorn var inte där.
"Oj, den är borta" skojade jag, men insåg snabbt att den kanske faktiskt var borta. Jag tittade runt och frågade några av kollegorna i närheten, men ingen hade sett den. Min datorväska var orörd. I den låg en annan liten hårddisk och en jäkla massa sladar. Men datorn var borta.

Alla är informerade. Chefer, ansvariga och alla möjliga personer i närheten av kontoret. Istället för att gå och lägga mig tidigt letade jag eftermin kära dator. Min trotjänare som varit med mig i över tre år, och fortfarande fungerade helt okej.
Ingen hade sett något, men de flesta trodde att någon hade flyttat på den eller bra tagit fel dator.
Men den dök inte upp. Till slut gick jag och la mig.
Närmare fem på morgonen.

På natten/morgonen blev jag uppringd och SMS:ad av folk som beklagade och några som trodde sig ha hittat min dator. Arvikafestivalens webchef har en dator och dessutom en gammal skräpdator som han inte verkar använda. Den stod i ett hörn och samlade damm. En Dell Inspiron 6400. Repig sak.
Min kära dator, "Albins Trollerilåda" var en Dell Inspiron 6000. Inte dammig, och inga repor. Eftersom den datorn stod i samma rum som min gamle trotjänare var det många som trodde att de hittat min datoroch stolt ringde mig för att glädja mig. Men icke. Inte min dator.

Efter det inträffade fortsatte jag att filma, men jag har ingen dator att tanka in och redigera filmen på.
Jag var kvar i Arvika tills måndagen då jag åkte till Josies sommarstuga i Kragenäs. Där är jag nu också.
Idag har jag ringt runt till alla möjliga. Först och främst polien. Sedan Trygg Hansa. Hos dem har jag tydligen någon form av olycksfallsförsäkring. Eftersom jag har flyttat hem till min fästmö Josie gäller inte den fina hemförsäkring som pappsen har. Så, vad har jag för hemförsäkring? Jag ringde Länsförsäkringar där Josies familj har sin hemförsäkring. Men icke. Ingen försäkring där heller.
Crapcrapcrap.

Så...
Ingen dator. Ingen försäkring. Jag har försökt få tag på chefen för festivalen men han svarar inte på mobilen idag.
Förhoppningsvis har festivalen en fin försäkring. I vilket fall som helst har jag faktiskt, tro det eller ej, köpt en ny dator. Redan. Men den kommer inte förrän om tio dagar. En Dell XPS. Specialbyggd monstermaskin med de delar jag vill ha. Och lite fina försäkringar. Dock inte för stöld.

Jag måste skaffa hemförsäkring.
Så fort jag kan ska jag klippa och ladda upp fortsättningen av videobloggen.

Måtte Djävulen ta alla tjuvar!
Over and out!


Kommentarer:
sissel skrev:

tråkigt att folk är så rövlöjliga och tar en dator. Jag blir så arg. Men lycka till med den nya

2008-07-10 @ 08:55:28

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits