3 december 08 - Lila blogg i jul

Ja, den här julen är bloggen lila.
Äntligen är det fixat!

Jag har länge tänkt göra bloggen snyggare. Den har länge varit ljusblå med en massa rör som slingrar omkring överallt. Jag var inte riktigt nöjd, men lyckades inte komma på något bättre. Det är en hel del kompisar som fått sina bloggar designade av mig, men min egen blogg lyckas jag inte göra fin. Jag har försökt några gånger och gjort testversioner på datorn. Olika färger, mönster och figurer, men inget blir snyggt.

Josie hittade en liten presentpåse med ett fint, juligt mönster på och bad mig göra en julbakgrund av påsens mönster. Jag pillade några timmar och lyckades göra en blogg som både hon och jag själv tyckte om.


Josies bloggbakgrund 2008.

Här är Josies blogg, och jag tänkte uppdatera bloggdesign.hejs.se med lite mer info om, och bilder på, bloggdesignerna. Jag blev färdig med Josies bloggdesign i slutet av november, och natten till den första december bytte vi ut den gamla designen mot den nya fina juldesignen. Det blev riktigt fräckt.

Själv testade jag och hade mig ganska länge. Jag ville också ha en sygg juldesign lagom till första december, men jag kom inte på något snyggt. Jag prövade med pepparkaksbakgrund gjord av en bild på äkta pepparkaka, så att hela bakgrunden såg ut so men enda stor skiva gjord av pepparkaka. Det blev inte snyggt, så då testade jag att göra en bakgrund som såg ut som såna där runda "Mor annas pepparkakor" som låg omlott. Det blev inte heller snyggt. Jag hade lagt ner en jäkla massa timmar på de versionerna, men det blev inte snyggt!

Jag tänkte nästan ge upp, när jag kom på att jag kunde ta min allra första juldesign, som jag hade julen 2006, och göra om i ny tappning.

Den första julbakgrunden.
Det här var den allra första juldesignen jag hade på min blogg. Back in 2006.

Jag gjorde om den från scratch och testade en blå variant som jag trodde skulle bli snygg och julig.En testversion av 2008 års julbloggdesign.
Den blå testversionen av 2008 års julbloggbakgrund.

Jag tänkte att det kunde vara spännande med en blå julblogg, men när jag ändrat alla bakgrunder, länkfärger och rubriker kändes bloggen väldigt kall och trist. Jag experimenterade men kände ändå att det inte blev bra.
Jag fick ett infall och prövade med lila.

Ännu en testversion av 2008 år julbloggdesign.
Den första lila testversionen av 2008 års julbloggbakgrund.

Jag tyckte faktiskt att det blev ganska bra. Lila kanske inte är den mest juliga färg man kan tänka sig, men det blev lite annorlunda men ändå fräckt. Den kändes lite för ljus, så jag testade att mörka ner den.

2008 års julbloggbakgrund.
Den slutgiltiga versionen.

Den mörkare versionen blev lite stelare, men den blev en bra kontrast mot den vita färgen som ligger bakom bloggens text. Den här är heller inte lika spretig eftersom kontrasterna är svagare. Det blev lite epilepsi-varning på den ljusare versionen.

Men nu tycker jag att bloggen är fin. Jag kommer nog byta igen efter nyår, och om man läser det här blogginlägget efter 2008 så kommer inlägget finnas kvar, men bloggen se helt annorlunda ut. Mycket mystiskt.


För övrigt fick jag klagomål på att inte andra versen av "White Christmas" var med i Luciaspecialen, som jag laddade upp igår. Därför har jag laddat upp hela White Christmas som en Video response till Luciaspecialen.

Här kommer hela min version av White Christmas, från 2005. Texten har jag skrivit själv.


Jaja.
Over, out and god jul!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits