2 december 08 - Albin & Arts Luciaspecial

Några har säkert sett den, andra inte. Några har kanske inte sett den på några år.
Jag har iallafall äntligen laggt upp Albin & Arts Luciaspecial på YouTube!

Det var jag och min dåvarande klasskamrat "Art" (som egentligen heter Artur) som i gymnasiet blev ombedda att hjälpa till med lite grejer som mediaprogrammet gjorde. Vi fick göra lite intervjuer på gymnasiemässan och lite annat kul, och medialärarna tyckte att vi var duktiga. Vi fick därför tipset att söka media som tillvalskurs på 150 poäng.
efter bara några månader ville lärarna att alla i kursen skulle göra någon form av bidrag till luciaprogrammet som skulle visas den 14:e december. På den tiden hade Angeredsgymnasiet möjlighet att sända TV i Öppna Kanalen Göteborg.

Art och jag började genast brainstorma och kom på massvis med idéer. Kvällen efter (eller nåt) skrev jag ett manus som var helt och hållet på rim. Sedan började vi filma, och filma, och filma och lade ner en väldans massa tid på att bli färdiga innan deadline. Jag klippte nästan både dag och natt. På den tiden var det väldigt sega datorer med redigeringsprogrammet Premiere 6 som gällde.

Vi blev iallafall färdiga, och den 14:e december satt Art och jag framför den lilla TV:n på hans rum och så visades TV-programmet som vi hade gjort. Det var riktigt häftigt. Elva minuters kompott av allt möjligt konstigt. Och allt rimmade. Visserligen skulle jag nog gissa att det kanske var tio personer som tittade, men ändå! Det jag hade suttit och klippt i kanske två månader visades nu i TV, med en ful liten "Öppna Kanalen"-logga i övre högra hörnet.

Jag brännde programmet på DVD och gav bort i julklapp till alla möjliga och omöjliga vänner och några av mina kompisar var helt besatta. Jag minns att Stefán kunde nästan hela programmet utantill och när jag var hemma hos honom låg alltid DVD-fodralet på TV-bänken. Han kanske bara la det där när jag var på besök?
Han hade iallafall visat det för sin familj och en massa kompisar.
Lisette hade sett programmet flera gånger och visat det för sina vänner och hon och hennes syster satt och skrattade åt lussekatterna som pratar finlandssvenska.


Det här var faktiskt 2005, alltså tre år sedan. För något år sedan gjorde jag lite justeringar och fixade till ljudet som var ganska ojämnt, men för några dagar sedan tog jag fram det igen och finputsade det lite till. Anledningen till att jag inte laddat upp det på YouTube innan var att YouTube har en gräns på 10 minuter, och programmet är 11 minuter. Nu vet jag dock bättre. YouTubes faktiska gräns är 10:58, och de små ändringar jag gjort i programmet har gjort att jag håller mig under gränsen samtidigt som jag kunnat lägga till små detaljer.

YouTube har förresten förbättrat sin bildkvalité, men det verkar bara fungera ibland och oftast måste man gå in på YouTube och klicka på "watch in high quality" för att det ska fungera, och på Luciaspecialen fungerar det att klicka på "watch in high quality" och få en väldigt bra bild, faktiskt. Det känns bra.
Nu har jag dessutom hittat ett "hack" som gör att jag kan få riktigt bra bildkvalité på YouTube-klipp här i bloggen!

Här, mina damer och herrar, kommer Albin & Arts Luciaspecial i rätt bra bildkvalité:


Besök gärna Albin & Arts hemsida.

Over, out and God jul!


Kommentarer:
Stefán skrev:

Nope la inte bara fram den bara när du var där, utan ett tag visade jag den för alla möjliga....ska nog dra ihop en gäng på lucia och kolla på den i år ;D För övrigt var det jag och lissan som garvade åt lussekatterna :)

2008-12-02 @ 20:51:41
Viktor skrev:

Haha, trevligt trevligt. Alltid lika kul att se dina videos asså, du borde satsa på detta! :D

2008-12-02 @ 22:09:00
Alkiz skrev:

Ooh, jag satt nyss och kollade på det tillsammans med Linnéa :D Fasen vad mysigt det var ^_^ Och dvdn står i filmhyllan, den skall ses åtminstånne tre-fyra gånger till den här julen :D

2008-12-03 @ 00:10:01
URL: http://alakazam.blogg.se/

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits