Melodifestivalen 2008 - final, Stockholm

Hejs igen!
Jag måste verkligen be om ursäkt för megaförseningen. Sorry!
Nu var det jättejättelängesen finalen av Melodifestivalens final, och jag har inte ens bloggat om "Andra chansen". Men nu kör vi en liten sammanfattning.

Melodifestivalens snygga logga
I "Andra chansen" åkte Carola ut, och det var nog det viktigaste.

Finalen började med att artisterna kom in iklädda rockar, likt boxare. Den lille sångaren i B&W (eller BWO) hade naturligtvis sin rock uppknäppt, och ingen tröja under. En sån liten sliskpojke.

Sen sade Kristian Luuk att "Vi är lite extra glada här inne idag... Det stod om Melodifestivalen i tidningen imorse!". Det tyckte iallafall jag var roligt.

Låtarna (i startordningen):
Charlotte Perrelli - Hero
En riktigt bra låt, faktiskt.
Sibel - That is Where I'll Go
Nä. Rätt trist.
Rongedal - Just a Minute
Min favorit. Bästa låten.
Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va?
Nja. Den var rätt okej, men i någon tidning var det någon som skrev att Linda har gjort samma låt igen.
Ingen (förutom jag) verkar ha uppmärksammat att alla hennes Melodifestivallåttitlar (gött ord) rimmar. "Alla flickor (utom jag)", "Jag ljuger så bra" och "Hur svårt kan det va?".
Christer Sjögren - I Love Europe
Nej nej nej nej! Den här fick inte vinna, och som tur var gjorde den inte det. Näst sist var nästan godkänt. Den hade gärna fått komma sist. Helst hade den inte gått vidare från den första deltävlingen. Eller ens varit med i Melodifestivalen. Eller ens skrivits.
Amy Diamond - Thank You
Efter några lyssningar måste jag nog säga att den är okej. Eller är den det? Jag vet inte... Jag är nog mer neutral till den här låten. Men jag har fått den på hjärnan några tillfällen. Det var lite plågsamt.
Sanna Nielsen - Empty Room
Tråkig.
Den påminner jättemycket om låten Everything med Anna Vissi som tävlade för Grekland i Eurovision Song Contest 2006. Men det verkar ingen annan ha noterat. Den låten har jag laggt in som ett YouTube-klipp lite längre ner.
Nordman - I lågornas sken
Nordman består av Håkan Hemlin och Mats Wester. Kristian Luuk kunde inte låta bli att kalla dem för Hamster.
Jag tycker att de kunde bränna Carola på scen.
Frida feat. Headline - Upp o hoppa
Rätt fånig. Men inte så jättejättefånig.
Josie sa "Hellre Christer Sjögren än den här", men då sa jag "Be careful what you wish for, punk".
BWO - Lay Your Love on Me
Nja. Eller... Den fastnar lätt på hjärnan, och efter några lyssningar är den rätt bra.

Det har varit en ganska spännande Melodifestival i år. Björn Gustafsson tog megakliv i karriären och den där "Nur" som stod bakom scenen och intervjuade artisterna var bara pinsam och tråkig. Det enda roliga hon gjorde var när hon gav Amy ett falskleg i present till Amy Diamond.

Pausunderhållningen bestod bland annat av att Maia Hirasawa sjöng "Worrying Kind" (förra årets vinnare, om någon minns det...) och det var väldans vackert. För tillfället är Maia Hirasawas version Josies ringsignal (jag fixade det).
Maia Hirasawa - Worrying Kind:


Ola Salo dök upp i programmet också. Det lilla palindromet hade skaffat skägg och såg faktiskt ut som Ebbot i bandet "Soundtrack of Our Lives".

När rösterna skulle delas ut så har de av någon anledning jurygrupper. Det är underligt. Olika representanter från olika svenska städer meddelade poängen, men man såg att alla befann sig i Globen. Det såg man om man tittade noga, så jag misstänkte att det skulle bli "en kul grej" att alla var där, men det kommenterades inte alls.
Efter att jurygrupperna delat ut sina poäng nollställde Kristian Luuk poängen, precis som i delfinalerna när de går över till nästa röstningsomgång. Men jag tänkte att det var väldigt underligt att han nollställde poängen efter jurypoängen, och så sa han faktiskt att "Oj. Det där var ju lite dumt." och så rättade han till det. Det tyckte iallafall jag var roligt.

Jaja. Här kommer låten Everything med Anna Vissi. Den tävlade för Grekland 2006 och låter väldigt mycket som Sanna Nielsens bdrag.


Och här kommer Sanna Nielsens bidrag Empty Room:


Jaja. Det var det. Nu var det över. Eller, ja. Det var ju över för några veckor sedan. Men jag säger som Kristian Luuk. Det finns ett liv efter Melodifestivalen. Och det heter Eurovision Song Contest.

P.S. Visste ni att det på Wikipedia pågår en jättelång diskussion (uppdelad i tre arkivsidor) om huruvida artikeln om Eurovision Song Contest ska heta Eurovision Song Contest eller Eurovisionsschlagerfestivalen? D.S.


Kommentarer:
juliet skrev:

Haahha, på tal om Lindas låttitlar, jag och Kevin brukar alltid skämta om det och försöka hitta så många titlar som möjligt som rimmar på bra, jag, va, o.s.v. Väldigt kul sysselsättning på vardagarna och rasterna... =D

2008-04-09 @ 18:43:36
URL: http://julietjuliet.bilddagboken.se

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits