En ska tjäna sitt bröd...

Varför är jag bara bra på saker man inte tjänar pengar på?
Eller, bra och bra...
Varför håller jag på med saker man inte tjänar pengar på?
Varför tycker jag om att göra saker man inte tjänar pengar på?


KJELLE:
En ska tjäna sitt bröd har jag alltid sagt, en måste ju leva!

(Replik ur "En måste ju leva")

Jag har ju en fot i skådespelarbranschen, och tänker sticka in båda fötterna och helst hela mig.
Som skådespelare tjänar man i regel väldigt lite, om man nu har turen att alls få några skådespelarjobb.

Förutom skådespeleriet har jag en väldans massa mer eller mindre genomtänkta projekt på gång på Internet.
jag har ju dragit gång en GAS-wiki och en poesiblogg förutom min vanliga blogg (den här) och så har jag en egen domän där jag samlar de flesta av Internetprojekten. På hejs.se har jag också ett antal sajter jag gör för att fördriva tiden.
Jag lägger, som ni kanske vet, ner en väldans massa tid på de här projekten.
I vissa fall lägger jag ner en väldans massa tid på en sajt, och sen "lämnar" jag den på nätet utan att den ändras alls, och nästan glöms bort.

Det här intresset för Internet, HTML, CSS och webbdesign i allmänhet genererar heller inte några pengar. Inte för mig iallafall. Jag har ingen briljant affärsidé till en sajt med miljonomsättning. Inte för tillfället.
Hejs.se kostar pengar. Inte mycket, men jag drar inte in ett öre på sajten.
Det hade varit gött om jag var bra på - och intresserad av - något annat som man enkelt kunde tjäna pengar på. Men icke. Jag var iochförsig webbdesigner för en sajt som en av mina kusiner drog igång. Då fick jag lite småpengar, men sen lades det projektet ner.

Det finns naturligtvis många som tjänar stora pengar på webbsajter. De flesta av dem är dock folk som kommit på något helt nytt. Några har dock gjort en efterapning av något annat, och det känns löjligt. Communities, till exempel. Att starta en ny community är ju inte så originellt.
Det är en djungel av communities på nätet. Det finns vissa galningar som är medlem i flera stycken. Väldigt onödigt enligt mig. Ser man bara till att vara medlem på de största så behöver man inte tramsa runt på hallonsaft, skunk och allt vad skiten heter. På "Helgon" har jag de flesta vänner, men nu är jag nästan aldrig inne. Förr var det ju Lunarstorm, men det har blivit så väldigt, väldigt kommersiellt att man blir illamående.

Jag hatar sajter som är för plottriga och som är överfyllda med reklam. Spray, till exempel. När man loggar in kommer man först till en sida med reklam. Den får man först klicka bort. Sen kommer man till mailen. Har jag sett. Jag har nämnligen inte skiten själv.

Jag har dock gått lite emot mina egna principer genom att jag för någon vecka sedan lade till två små reklamrutor här på bloggen i förhoppning om att kanske tjäna en liten, liten peng. Sorry. Djävulen verkar ha tagit över min kropp.

Har någon en idé som involverar stora pengar, så ring.

Kommentarer:
Erica skrev:

Jag är precis likadan. Kan sitta i timmar med projekt som jag inte tjänar pengar på istället för att jobba eller göra mina läxor.

Igår innan jag åkte till krogen satt jag t ex och skrev en två sidor lång packlista inför Hultsfredsfestivalen, trots att den inte är förrän om drygt en månad, sedan kom jag på att jag borde fördrivit den tiden åt att göra mig i ordning för kvällen istället...det blev en stressig eftermiddag.

Jag kan också sitta i timmar och sortera filer på datorn eller skriva testamenten (jag kan ju dö imorgon) och långa långa texter som jag ändå aldrig visar för någon...

2007-04-28 @ 16:02:11

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits