Tävlingskvällen

I lördags var jag ute med några kompisar.
Vi var på BBQ som egentligen inte heter BBQ längre.
Där spelade vi biljard, som vi brukar. Sen kom ägaren och tipsade om att det var biljardtävling nästa dag. Vi skrev upp oss på listan och på söndagen var vi på plats klockan 18:00. Charbel, Pablo, Albin J. och jag.
Inga andra biljardsugna var där.
Min förhoppning var att vi skulle vinna på walk over. Ägaren, som snackade med oss lite, mumlade något om att "har man lovat så har man" när jag nämnde champagne.
Vid 19 var det frågesport. Vi anmälde oss och fick en lapp med plats för att fylla i svar.
Först var det tio frågor om allt möjligt. "Vilken biljardboll är blå?" "Vad står det för landsbokstäver på bilar från Schweiz?". Det gick ganska bra. Sen var det flaggor. Några flaggor visades upp och vi kunde alla utom Tibet.
Sen var det filmfrågor. Vi kunde inte vad Bob Marleys fru hette, och inte vad sonen hette heller. Dock hade vi koll på att bandet hette The Wailers. Sen visste jag vilka skådespelare som gjorde rösterna i Shrek och så visste Albin J att pingvinerna i "Happy Feet" var kejsarpingviner.
Vi fick flest poäng av alla lagen.
Dock var det inte över där. Alla lag skulle satsa sina poäng på olika hästar. Det var bara vi och ett annat lag, bestående av två grabbar, som var med. Alla andra gav upp eller gick hem. Sen visades ett filmklipp med hästkapplöpning. Ganska trist. Både vår och de andra grabbarnas häst förlorade, men vi hade bara satsat tre poäng, så vi vann hela rasket ändå.
Vi fick champagne. Det tycker inte jag om, men det var väldigt skoj ändå.

Sen hade det kommit fler biljardsugna människor.
Då var det dags för biljardturnering.
Innan turneringen började fick vi öva lite innan allt var organiserat.
Jag spelade mot en lång kille med lockigt hår. Han var lite halvskum och hade lite underliga regler. Tystlåten och mystisk. Det var ganska jämnt, men han vann till slut.
Sen började turneringen.
Alla parades ihop och spelade man mot man.
Mitt namn, Albin, stod med på listan men jag blev ändå kallad Albert två gånger.
På listan stod även namnet "Seiko". Det var ingen annan än CK.
Iallafall spelade man man mot man (rolig ordföljd) och sen möttes vinnarna och så vidare i en liten turnering.
Pablo, Charbel och Albin J åkte ut i sina första matcher.

Jag vann min första på ren tur. Min motståndare, som hade konstiga regler, klantade till det.
Han hade bara den svarta åttan kvar, men satte i den vita. Då tackade han för en god match, eftersom hans egna regler sa att om man sätter i den vita när man bara har den svarta kvar så förlorar man. Jag var dock snäll och förklarade mina fina regler. Sen spelade vi lite till och så satte han åttan i fel hål, och så vann jag ändå.

Sen spelade jag mot en av de anställda. Han var lite konferenciär for tävlingen (och frågesporten). Trevlig kille som det var kul att möta. Han satte åttan i fel hål, och då vann jag igen.

Mina vänner tyckte inte det var så himla kul. De ville egentligen sticka till Burger King och käka, men blev tugna att vänta på att jag skulle åka ut. Jag mötte en kille som kanske var någonstans mellan 25-35. Han såg lite smågalen ut och var tystlåten och mumlande. Han blev fullare och fullare ju mer vi spelade och jag trodde många gånger att jag skulle förlora, men eftersom han drack mer och mer siktade han sämre och sämre. Till slut satte han åttan i fel hål så att jag vann.

Då var jag i final!
Väldigt otippat.
Vem skulle jag möta?
Det var inte klart ännu. Först skulle CK möta konferenciären (som var med igen, eftersom det saknades en person. Denna person lottades fram av förlorarna, och det blev konferenciären själv). Matchen var spännande och i slutet hade de båda fått ner alla bollar utom den svarta. Under ca en kvart försökte de båda få ner den svarta, utan resultat. Alla som var kvar i restaurangen tittade på. Spännande, spännande.
Till slut vann konferenciären och fick möta samma kille som jag spelade mot innan själva turneringen började.
Konferenciären förlorade och jag fick alltså träffa min ärkefiende igen.
Det var en jämn match. Alla tittade på. Vi körde med vettiga regler. Det slutade med att han satte åttan i rätt hål.
Jag förlorade, men det var ju ändå i finalen så jag kom ju på andra plats. Vinnaren vann åtta öl och jag fick en tröst-cider för att jag hade blivit lite kompis med konferenciären.
Sen sjöng vinnaren en Kareokelåt och sedan stack vi till Burger King och sen hem.
En rolig kväll tyckte jag.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits