Grattis Finland!

Eurovision Song Contest igår.
Finland vann. Hohoho!
Det var kul.
Dels var det kul att Finland vann för första gången. Stort grattis.
Sen var det rysligt kul att Lordi vann. Världens monster. Enligt Pekka Heino tar det tre timmar att sminka dem, men det tror jag inte på. Lars Carlsson (han som "brukar" sminka mig) säger att folk brukar säga så, trots att det brukar ta en halvtimme.
Heavy Metal i Eurovision. Och de vinner! Det är humor. ...eller nått. Det ger hela tävlingen en helt annan image. Nästa år kanske alla länder skickar Heavy Mateal-band.

Grattis Lordi! Grattis Finland!
Finska monster. Bilden snodde jag från GP:s hemsida.

Wikipedia skriver:
"Hard
Rock Hallelujah" är låten som det finska metalbandet Lordi sjöng då de vann Eurovisionsschlagerfestivalen 2006 med 292 poäng, alla tiders poängrekord i Eurovisionsschlagerfestivalens historia och Finlands första placering bland de fem bästa.
Alla tiders poängrekord! Det är sjukt.

Jag hade bjudit hit Pablo och Charbel. Vi spelade Nintendo 64 och sen skulle vi se Eurovision Song Contest. Vi hade inga chips och ingen dricka, så en kvart innan det började hoppade vi in i Chabmobilen (Charbel kom i bil. En stor van.) och åkte till Prima (ICA-butiken där jag bor). Där var det stängt, så vi åkte mot Hemköp. Det var stängt, så vi fortsatte till Willys i Partille Centrum. Det var stängt, så vi åkte över till andra sidan motorvägen och siktade på ICA Maxi i Allum. På vägen öppnade jag dörren. Skjutdörrar kan man ju faktiskt öppna utan fara när bilen är i rörelse. Det var kul, men Charbel blev sur, så jag var tvungen att stänga. Det var kul så länge det varade.
ICA Maxi var öppet. Jag tog två chipspåsar och en tvåliters Coca Cola. Jag betalade samtidigt som Pab och Chab plockade lösgodis. När jag hade betalat gick några i personalen fram till TV-skärmarna som visar V75 och text-TV, och så bytte de kanal till ettan, och festen hade precis börjat.
Chab och Pab betalade, och så sprang vi till bilen. När vi åkte kom Lisette gående över parkeringsplatsen. Vi hade bråttom, så jag hann bara vinka genom rutan.

Vi kom hem och jag sprang och hämtade chipsskålar. Därför missade jag första bidraget, men det gjorde inget. Det var en ganska OK melodifestival. Vår favorit var nog Litauen, faktiskt. Publiken buade lite åt dem, men låten var rätt "catchy". De sjön "We are the winners... ...of Eurovision".
Lettlands bidrag var också bra. Acapella. Riktigt bra.

Charbels föräldrar är från Libanon. Libanon ville också vara med i Eurovision Song Contest. Det fick de, men när de insåg att de måste visa Israels bidrag i TV, ville de inte vara med längre.
Charbel tyckte det var lite löjligt, men han tycker samtidigt att Israel är dumma som samarbetar med USA.

När poängen delades ut fick Sverige ganska bra poäng. Finland ledde från början till slut. Jag ville att Sverige skulle vinna, men Carola förlora. Tyvärr kom jag inte på hur det skulle gå till, men det är ok med en femteplacering.
När Israel skulle dela ut sina poäng ropade Charbel "United States, twelve points".

Jaja. En trevlig kväll.
Idag ska jag gå på bio och se Da Vincikoden. Jag har inte läst boken.
Imorgon tänkte jag och Art filma, så att vi blir klara med program tre nån gång.

Adjö!

Kommentarer:
tanke för dagen skrev:

Det är väl usa som fjäskar för israel o inte tvärtom!

2006-05-21 @ 15:42:28

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits